Η ΕΡΤ είναι εδώ

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Anonymous: Χτύπησε κανείς; Δεν το νιώσαμε!


Ήρθαν για να χτυπήσουν. Ήρθαν όμως και για να μείνουν;

Ευχόμαστε να βελτιωθούν για να μην αρχίσουν να μας κτυπάνε εμάς (στα νεύρα)!


ANONYMOYS Ή ΑΝΟΜΗΜ-ΟΥΣ;

 

Όλο αυτό τον καιρό το MEGA μας έλεγε ότι οι Anonymous θα χτυπήσουν, αλλά κανείς δεν μας προειδοποιήσε για το πόσο ελαφρύ και ανεπαίσθητο θα ήταν αυτό το χτύπημα, μέχρι που το νιώσαμε σαν απαλό άγγιγμα, σαν χάδι. Με άλλα λόγια στην πρεμιέρα τους οι ANONYMOYS, πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

 

 Οι τρεις ηθοποιοί Χριστιάνα Αρτεμίου, Χρίστος Γρηγοριάδης και Άννα Μονογιού αναμφισβήτητα χαρακτηρίζονται για το υποκριτικό τους ταλέντο, το οποίο μας απέδειξαν ουκ ολίγες φορές και ποικιλοτρόπως και μαζί και χώρια. Μαζί λοιπόν ενώνουν -ξανά- τις δυνάμεις τους, αυτή τη φορά για την παρουσίαση ενός πρωτοποριακού show για την κυπριακή τηλεόραση, (το οποίο οι ίδιοι αποκαλούν σατιρικό), πρωτοποριακό από την άποψη του ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε stand up comedy στην κυπριακή τηλεόραση (στην ελληνική εκπροσωπεί το είδος ο Λάκης Λαζόπουλος), έστω και μαγνητοσκοπημένη (Δεν ξέρουμε ποιός φοβήθηκε περισσότερο το live· οι ηθοποιοί ή οι τεχνικοί; Θα είχε όμως ακομη περισσότερο ενδιαφέρον το live...), η οποία περιλαμβάνει πολιτική και κυρίως τηλεοπτική σάτιρα – σχολιασμό- (που την κατέχουν άλλωστε όπως φάνηκε και περισσότερο) και πλαισιώνεται από μαγνητοσκοπημένα βιντεάκια που σατιρίζουν και αυτά, τι άλλο, την τηλεοπτική πραγματικότητα.

 
 Η πρεμιέρα δεν κατάφερε να μας κρατήσει το ενδιαφέρον, τουλάχιστον όχι και την μιάμιση ώρα που κράτησε το πρόγραμμα, καθώς στερείτο έξυπνου χιούμορ και ρυθμού σε αρκετά από τα σκετσάκια που είδαμε τόσο ζωντανά επί σκηνής όσο και στα βιντεάκια, τα οποία ήταν προχειρογυρισμένα -στις εγκαταστάσεις του σταθμού- και κακομονταρισμένα (είδαμε ακόμη και σκηνές όπου Χριστιάνα και Άννα ερμήνευαν τους ρόλους τους λυμένες στα γέλια...), ενώ δεν έλειψε από το show και η «κοιλιά», η οποία δημιουργήθηκε τόσο στο "κεφάλαιο Άντρη Πολυδώρου" –νιώσαμε ότι ήταν πιο πολύ διδακτορική διατριβή στα μέχρι τώρα τηλεοπτικά της πονήματα (ο Γρηγοριάδης το επιμελήθηκε, είμαστε σίγουροι!), παρά σάτιρα, ειδικά το βίντεο με την καταμέτρηση των θανάτων στις σειρές της- όσο και κατά την παράδοση του «Πακέτου» από την Γωγώ Αλεξανδρινού (Άννα Μονογιού) στον Λουκά Φουρλά (Χριστιάνα Αρτεμίου). Η προσπάθεια βέβαια του Χρίστου Γρηγοριάδη να μιμηθεί την Βίκυ Χαντζηβασιλείου ήταν στην αρχή αρκετά καλή και πειστική αλλά η απρόσμενη εγκατάλειψη του ρόλου του στη μέση του θεατρικού, μας προκάλεσε βαρεμάρα, όπως και όλο το θεατρικό μας φάνηκε ανούσιο και αρκετά αργό ως προς την εξέλιξή του (εκτός κι αν με αυτό τον τρόπο ήθελαν να σατιρίσουν το ίδιο το «Πάμε πακέτο» που εκτυλίσσεται αργά και βασανιστικά, οπότε πάμε πάσο).

 
Από την πρεμιέρα προτιμάμε να κρατήσουμε τις καλές στιγμές όπως τα παραφρασμένα τραγούδια με στίχους που σατιρίζουν την επικαιρότητα, το θεατρικό με τη Μέρκελ –Χριστιάνα, τα γεροντάκια που προσπαθούν να επιλέξουν ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους και τη συνέντευξη της Χριστιάνας από την Άντρη Πολυδώρου στο νεκροταφείο.

 
Επειδή ως ιδέα εκπομπής μας άρεσε, περιμένουμε με αγωνία το επόμενο χτύπημα με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα το νιώσουμε (και όχι στον ΑΝΤ1, στο MEGA) !

 

υ.γ. : Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν απόλαυσε τη φιμωμένη Χριστιάνα Αριστοτέλους, έτσι;

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α