Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η σειρά από την πρεμιέρα (δε) φαίνεται: ΑΣΠΡΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ -SIGMA

Καλημέρα... (Ζωή, ούπς λάθος) Ανδρέα!
Επιτέλους τού ξημέρωσε... άσπρη σαπουνόφουσκα!Σίγουρα δεν είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να σας μιλήσει για τη νέα καθημερινή σειρά- σαπουνόπερα του SIGMA, αφενός γιατί η τελευταία καθημερινή δραματική σειρά που παρακολουθούσα ανελλιπώς ήταν το ΒΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ (έκτοτε δεν καταπιάστηκα ξανά με το συγκεκριμένο «άθλημα») αφετέρου γιατί ποτέ δεν κατόρθωσα να ολοκληρώσω τη θέαση κάποιας εκ των σειρών, το σενάριο των οποίων φέρει την υπογραφή της Βάνας Δημητρίου (ΕΡΩΤΑΣ, ΚΑΡΜΑ). Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για το περσινό ανεκδιήγητο "ΑΛΛΟΥ ΞΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ" και το αμερικανικό όνειρο θερινής νυκτός του Ανδρέα Γεωργίου «Στους 31 δρόμους».

Φαν επομένως των δύο βασικών συντελεστών της σειράς ΑΣΠΡΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ δεν υπήρξαμε ποτέ, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε στο να δούμε ότι αυτή η νέα καθημερινή σειρά έχει όλα τα στοιχεία μιας καλής σαπουνόπερας: ερωτικά πάθη και μίση, απιστίες, πολλά δάκρυα και μεθύσια, δολοπλοκίες, ακριβά αυτοκίνητα, υπερπολυτελείς επαύλεις και γοητευτικοί μελαχρινοί νεαροί με «μούσι-Ονούρ» (Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Μαρίνος Κονσόλου). Αυτό είναι το σκηνικό που συνθέτει τη νέα καθημερινή δραματική σειρά της Βάνας Δημητρίου και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το άφθονο «τούρκικο φθηνό σαπούνι» που κυκλοφορεί στο εμπόριο τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχεις την τούρκικη γλώσσα να βγαίνει απ’ το στόμα των ηθοποιών σαν κομπρεσέρ, δεν εμπεριέχονται σκηνές από την «κατεχόμενη Κύπρο» ώστε να κατέβουν καμιά εικοσαριά Κύπριοι αγανακτισμένοι-αφυπνισμένοι φοιτητές έξω από τον Αντ1 στην Αθήνα και το κυριότερο; Οι φάτσες που βλέπεις όλο και κάτι μπορεί να σου θυμίζουν και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να τις πληρώσεις αδρά για τη συμμετοχή τους! (ο Λάτσιος πρέπει επειγόντως να κλείσει εισιτήριο για Κύπρο και να διαπραγματευτεί για τις σειρές του κυπριακού Χάλι-γουντ).

Η σκηνοθεσία του Ανδρέα Γεωργίου, όπως και στο «Μόνο γιατί σ’ αγάπησα», έτσι και εδώ αποδεικνύεται εξαιρετικά φυσιολατρική, έχοντάς «την δει» πότε Θοδωρής Παπαδουλάκης (λέμε τώρα...) στο «Νησί» ώστε να μας φλομώνει στα χιλιάδες χρώματα του φεγγαριού, στο καταγάλανο του ουρανού και στα κυπριακά..."Λευκά Όρη" και πότε Πάνος Κοκκινόπουλος στα «Μαύρα Μεσάνυχτα» να κάνει γύρισμα με μία κάμερα στο χέρι να κινείται συνεχώς, πλην όμως να καταγράφει ό,τι να ’ναι, όπως στη σκηνή στο νοσοκομείο (στην ιδιωτική κλινική καλύτερα, το νοσοκομείο το είδαμε μόνο σε ένα νυχτερινό πλάνο απ’ έξω) όπου η κάμερα εστιάζει στις ταμπέλες πάνω στις πόρτες, ώστε να μπει στο νόημα και η τελευταία γιαγιούλα με προχωρημένο καταρράχτη.
Δεν επιμένουμε όμως περισσότερο στο να εντοπίσουμε και άλλες τρύπες είτε στο μοντάζ είτε τη σκηνοθεσία όχι μόνο διότι, όπως είναι αναμενόμενο, σε μία καθημερινή σειρά, τέτοια όπως και άλλου είδους λάθη, (τα οποία και εντοπίσαμε, αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να απαριθμήσουμε, ενδεικτικά αναφέρω μόνο το "η μητέρα του είναι Ελλαδίτης (lol!)" που ακούσαμε σε ένα διάλογο) θα γίνονται συνεχώς, αλλά και επειδή όταν έχεις στα χέρια σου ένα σενάριο με αξιώσεις, για το οποίο έχει γίνει και καλό casting με τους ρόλους κομμένους και ραμμένους για τον κάθε ηθοποιό και έχεις συγκεντρώσει παράλληλα σε μία σειρά πλήθος νέων ταλέντων (Βαρβάρα Λάρμου, Κωνσταντίνος Γαρβιήλ, Μαρίνος Κονσόλου, Άνδρια Ζένιου), των οποίων οι ερμηνείες δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν μπροστά σε αυτές των παλαιοτέρων, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες που ναι μεν βλέπεις, αλλά μπορείς και να τις αγνοήσεις.Υ.Γ. Εννοείται πως τέτοιες σειρές έχουν το κοινό τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο για όσους αρέσουν οι κούρσες αντοχής!


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α