Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η σειρά από την πρεμιέρα (δε) φαίνεται: ΛΥΚΕ, ΛΥΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; - ΑΝΤ1

ΛΥΚΕ, ΛΥΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

Πώς είναι να δουλεύει κανείς μαζί με τα παιδιά του;
Δείτε το «Λύκε, λύκε είσαι εδώ;» και θα μάθετε!
Ο Γιώργος Τσιάκκας επιστρέφει στην τηλεόραση περιγράφοντάς μας τις ιστορίες οικογενειακής τρέλας που ζει καθημερινά στο σπίτι του...

Τελικά ο Τσιάκκας δεν πιστεύει μόνο στο τρίπτυχο «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια», αλλά και στη μετενσάρκωση, κι ας μη το ξέρει. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε το ρόλο της «Πέπας» που είδαμε να επιστρέφει στις οθόνες μας, και πάλι δια χειρός Άλκηστις Παυλίδου, με τη διαφορά ότι στην άλλη πλευρά του κρεββατιού για μπόλικη κρεββατομουρμούρα και φωνές δεν έχει τον «Ρίκκο Μάππουρο», αλλά τον Ηράκλη Γιωργαλλή που δεν την άντεξε ούτε και ένα επεισόδιο, γι’ αυτό το έσκασε μέσα στη νύχτα και βρέθηκε να κάνει τον «κακό το λύκο» ή γαργάρα, διαλέγετε και παίρνετε, στο σπίτι της κόρης του που υποδύεται η Χριστίνα Παυλίδου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που μάθαμε για το γνωστό σεναριογράφο παρακολουθώντας την πρεμιέρα της νέας του κωμικής σειράς. Κοιτώντας μέσα από την κλειδαρότρυπα του σπιτιού του, με τη δική του άδεια φυσικά, πληροφορηθήκαμε και την απόλυση της «μαυρούς» του που είχε ως αποτέλεσμα η Χριστίνα Παυλίδου να προτιμήσει να πηγαίνει στη δουλειά μαζί με τις δύο της κόρες αντί να τα αφήσει στο πλησιαίστερο νηπιαγωγείο (άτιμη οικονομική κρίση..)! Το αποτέλεσμα; Φασαρία, φωνές, κάμποσες ιδιοτροπίες, παιδικά καμώματα και μουτρώματα και ό,τι άλλο τρελό ζει καθημερινά ο σεναριογράφος στο σπίτι του μεταφέρεται και στα δικά μας μέσα από την οθόνη του ΑΝΤ1. Βλέπετε η αμεσότητα που υπάρχει ανάμεσα στη μάνα και τα παιδιά της και η άνεση που έχουν όλοι μπροστά στο φακό δημιουργεί σκηνές τόσο φυσικές και αληθινές που θα τις ζήλευε κάθε real life πρόγραμμα με θέμα τις «οικογενειακές ιστορίες». Να, λοιπόν τον Τσιάκκα πάλι μέσα στη μόδα και δεν του το ’χαμε!


Πέρα απ’ την πλάκα, νομίζω ότι ο σεναριογράφος είναι πιο χαλαρός από ποτέ και αν εξαιρέσουμε τα «συνθηματικά» που ακούγονται στο σπίτι του και χρησιμοποιούνται στη σειρά ως χιούμορ πιο πολύ εσωτερικής κατανάλωσης, όπως το «βοήθεια» που φώναζε η μικρή Ελένη, τη νεκρανάσταση της «Πέπας» και την εκ νέου σύσταση του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου στο κυπριακό κοινό λες και μόλις αφίχθηκε στο νησί και δεν καταλαβαίνει κυπριακά, και έξυπνες ατάκες ακούσαμε (αν και λίγες) και μία καταπληκτική Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε ένα σατανικό ρόλο τύπου «Σωσώς» στα «Εγκλήματα» είδαμε (στην πιο light εκδοχή της, μη τρελαθούμε κιόλας). Το μόνο που δεν είδαμε είναι πλοκή και αν αυτό το κρεβάτωμα των πάντων του πρώτου επεισοδίου συνεχιστεί, ο «λύκος της τηλεθέασης» θα τους πιάσει στο κρεβάτι και τότε, όπως και με τη γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας, δε θα τους λυπηθεί!


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α