Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

"Στην άκρη του παράδεισου 2": Η άκρη του παράδεισου είναι ακόμη μακριά!

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 2


Από τον "Παράδεισο" στην κόλαση!
Η άκρη του παράδεισου είναι ακόμη μακριά.....
Συντονιστείτε.




Τα πάνω κάτω φέρνει η είσοδος της Μαργαρίτας Ζαχαρίου στη δραματική σειρά εποχής του ΡΙΚ «Στην Άκρη του Παράδεισου» που, για όσους δεν το πήρατε χαμπάρι (και πρέπει να είστε και πολλοί γιατί το ΡΙΚ με την προώθηση των προγραμμάτων του δεν τα πάει τελευταία καλά... ) ξεκίνησε με τον 2ο κύκλο το προηγούμενο Σαββατοκυρίακο.

Η Μαργαρίτα Ζαχαρίου (πόσο λατρεύω αυτό το κορίτσι!!!), που προσετέθη φέτος στο μόνιμο cast, υποδύεται τη Μαργαρίτα, φαινομενικά τη νεαρή, γοητευτική νοσοκόμα που φροντίζει στο σπίτι της τη Βασιλική, αλλά στην πραγματικότητα ο ρόλος της είναι πιο σκοτεινός καθώς, όπως ήδη έχει φανεί, παρακολουθεί από απόσταση και διακριτικά τις ζωές των ηρώων μας για να μπορέσει έτσι να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο εκδίκησής της, οι λόγοι της οποίας δεν μας έχουν ακόμη φανερωθεί. Ήδη το «μήνυμα» προς τους ενδιαφερομένους έχει σταλεί: «καλά επεράσετε τόσο τζιαιρόν, ήρτεν η ώρα να πκιερώσετε». Βέβαια ο καθένας από τους ήρωές μας κάνει τους δικούς του συλλογισμούς γύρω από το ποιός μπορεί να είναι ο αποστολέας που κρύβεται πίσω από τις ύποπτες αυτές επιστολές, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποψιαστεί ακόμη τον πραγματικό αυτουργό!

Και δεν μπορεί να πάει το μυαλό τους στον αποστολέα, διότι ο καθένας έχει τις δικές του σκοτούρες από τα περσινά βάσανα που το σενάριο της σειράς τους ήθελε να τραβούν.. Έτσι εν έτει πλέον 1966 και λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Αντώνη, οι σχέσεις Ολυμπιάδας-Λουκίας και Λουκίας-Χρυσταλλένης έχουν διαταραχθεί, ενώ ο Άθως, μετά το φονικό, κρύβεται και ζει υπό το φόβο της σύλληψής του από την αστυνομία.

Ναι, «Ο Παράδεισος» είναι εδώ για ακόμη μια χρονιά (ευτυχώς που υπάρχει και αυτός να λέμε...) και (ακόμη και χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση από το κανάλι) με τις δύο νέες προσθήκες της Μαργαρίτας Ζαχαρίου (Μαργαρίτα, νοσοκόμα) και του Πάνου Μακρή (Άγγελος, αδελφός της Μαργαρίτας, γιατρός) στο μόνιμο cast, τις δυνατές ερμηνείες, με μία Ζωή Κυπριανού να «κεντά» στο ρόλο της ψυχασθενούς, με το καλογραμμένο σενάριο των Πάμπου Κουζάλη και Δέσποινας Πυρκεττή όχι μόνο να μην έχει κάνει «κοιλιά», αλλά να ξεδιπλώνει ακόμη περισσότερες πτυχές του χαρακτήρα των ηρώων μας και να δίνει έτσι υποσχέσεις για πιο πολλές απρόβλεπτες και ανατρεπτικές εξελίξεις στον β' κύκλο της σειράς και τέλος με τις σκηνοθετικές οδηγίες της «ήρεμης δύναμης» στο χώρο, που ακούει στο όνομα Κλείτος Κλείτου, ο τηλεοπτικός "Παράδεισος" φαντάζει πιο ελκυστικός και ειδυλλιακός από ποτέ και ειδικά όταν ο σκηνοθέτης, με την «Mad Men» αισθητική που έχει προσδώσει στη σειρά, με την προσεκτική επιλογή των εξωτερικών χώρων (που είναι μέσα σε αυτά που "αγάπησε" και ο Ντίνος Οδυσσέως από την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν...) και τις μικρές, όμορφες λεπτομέρειες με τις οποίες "στολίζει" στο πλάνο (όπως στη σκηνή που βλέπουμε τη Μαργαρίτα Ζαχαρίου να διαβάζει σε περιοδικό της εποχής για την γκαρνταρόμπα της εργαζομένης....), έχει κατορθώσει όχι μόνο να ανασυνθέσει τη δεκαετία του '60 στην οποία διαδραματίζεται η σειρά, αλλά, ακολουθώντας τους δικούς του κανόνες και συμβάσεις, να δημιουργήσει και έναν δικό του μαγικό «παράδεισο», μία δική του «ουτοπία», την οποία μπορεί, χωρίς ενδοιασμούς, να τη φανταστεί και να την αποδώσει στο φακό όπως αυτός θέλει!

υ.γ. ΔΙΟΡΘΩΣΗ Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς και στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ εδώ, με βελτιωμένη την ποιότητα των videos, όπως έχουμε δει και πει.

info: Κάθε Σαββατοκυρίακο, στις 7.30 στο ΡΙΚ.

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α