Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η σειρά από την πρεμιέρα (δε) φαίνεται: ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ -MEGA

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ:
Η ΠΡΩΤΗ SCRIPT-REALITY ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
ΡΟΖ ΝΑΙ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΧΙ!











ΤΟ MEGA Κύπρου και πιο συγκεκριμένα ο διευθυντής προγράμματός του Γιώργος Χουλιάρας, βάζει και πάλι σε εφαρμογή τη γνωστή διαδικασία του ξεπατικώματος δύο εκπομπών που σερβίρονται στο ελληνικό (και επομένως και το κυπριακό) τηλεμενού και που, λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων δυνατοτήτων του καναλιού, πρέπει να παρουσιαστούν ως μία εκδοχή.

Έτσι ως άλλη Τατιάνα που αφουγκράζεται τον παλμό του κοινού και προσαρμόζεται αμέσως στα νέα «ριάλιτι» δεδομένα, προτείνει στον Κύπριο τηλεθεατή τις κυπροποιημένες «οικογενειακές ιστορίες» του ALPHA (για όσους το έχετε απλώς ακουστά ή το μάθατε διά της τατιανικής οδού μέσα από τα «σενάρια ζωής», να σημειώσουμε ότι πρόκειται για script-reality σειρά, δηλαδή σειρά αυτοτελών επεισοδίων που βασίζεται σε αληθινό σενάριο και παρουσιάζει δραματοποιημένες οικογενειακές ιστορίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν κατά κύριο λόγο ερασιτέχνες ηθοποιοί, άγνωστοι στο ευρύ κοινό) σε νέα έκδοση πολυτελείας, η οποία περιλαμβάνει τραγούδι τίτλων, μοντέρνα σκηνοθεσία (από τον σκηνοθέτη Spyro C. της «Πανσελήνου» που πήρε μεταγραφή από τον ΑΝΤ1), αναγκαστικά γρήγορο μοντάζ, αφού τα επεισόδια είναι αυτοτελή και πρέπει η ιστορία να ολοκληρωθεί στο ίδιο επεισόδιο (καλά, όχι πάντα, εκτός από τις στιγμές που «τα τινάζει» η μονταζιέρα και το επεισόδιο καταλήγει με διπλοπαιγμένη σκηνή (lol!), ηθοποιούς και σεναριακή πλοκή που ξετυλίγεται στο στυλ της παλαιότερης σειράς του Alpha «Αληθινοί Έρωτες» και ειδικά το τέλος που σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.

Χωρίς αφηγητή και δηλώσεις των πρωταγωνιστών μπροστά στη κάμερα, πλην όμως με την ίδια διάθεση για χιούμορ, που πολλές φορές δεν μπορεί να προσφέρει καμία κωμική σειρά, οι δικές μας «οικογενειακές ιστορίες» διαθέτουν άφθονες αυθεντικές ατάκες που προκαλούν αβίαστα το γέλιο (βλέπε τα «κόρη», «εσού», «πουρέκκα μου» με τα οποία αποκαλούσε τη γυναίκα του ο άνδρας ο πολλά βαρύς που υποδύθηκε ο Κωνσταντίνος Τσιολής στο πρώτο επεισόδιο) και παρουσιάζουν αληθινές καθαρά κυπριακές συμπεριφορές που πολύ συχνά παρατηρούμε γύρω μας και λατρεύουμε να χλευάζουμε. Όσο για τις ιστορίες; Είτε είναι υπερβολικά αληθινές είτε αληθινά υπερβολικές λίγη σημασία έχει, αφού στη ζωή τα πάντα μπορεί να συμβούν, τα οποία πολλές φορές ξεπερνούν και τη φαντασία και του καλύτερου συγγραφέα!




υ.γ. Τις ιστορίες επιμελείται η πρωτοεμφανιζόμενη σεναριογράφος Ειρήνη-Αγγελίνα Τσιροπούλου.

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α