Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Put the telecontrol down, μπορείς ;;;

πάνε και οι γιορτές, αλλά οι επαναλήψεις στην τηλεόραση δε λένε να μας αφήσουν. Και δεν εννοώ βέβαια τις επαναλήψεις του mega, που είναι ολόχρονες στη μεσημεριανή και απογευματινή ζώνη, αλλά τις επαναλήψεις των φετινών προγραμμάτων σε όλα τα κανάλια. Στην περίπτωση αυτή, πρωταθλητής είναι μάλλον το ΡΙΚ·
3 φορές είδαμε τις ημέρες των Φώτων το σκετς του Γιώργου Τσιάκκα ‘οι λοκουμάδες της Καλλούς’,
3 φορές το εορταστικό επεισόδιο της σατιρικής εκπομπής ‘πατάτες αντιναχτές’,
3 φορές τη συνέντευξη της Σελίν Ντιόν στον Νίκο Αλιάγα
3 φορές κάθε πρόγραμμα του ‘στην κουζίνα της μαμμάς’, στο οποίο ο Ευτύχης μαγείρεψε νόστιμα φαγητά της Κύπρου
και βέβαια δε μιλάω για τις τρελές στον αριθμό φορές που είδαμε σε επανάληψη τα επεισόδια των ‘γενιών της σιωπής’.....
σαν το χάπι είναι τελικά το πρόγραμμα του ΡΙΚ· πρωί, μεσημέρι, βράδυ: θέλεις, δε θέλεις, την δόση σου θα την πάρεις και με το παραπάνω.




το μόνο που ‘άρπαξα’ από τις επαναλήψεις είναι ο ‘Φάρος’ στον ΑΝΤ1· αρκετή δράση και αγωνία προσφέρει το ενδιαφέρον σενάριο που φέρει την υπογραφή της Κάκιας Ιγερινού, ενώ με τον σκηνοθέτη των επιτυχιών, Μανούσο Μανουσάκη, ο ‘Φάρος’ είναι μία από τις φετινές δραματικές σειρές που άνετα αποσπά την προσοχή σου.....
για (ξανά)ρίξτε του μια ματιά...

και ενώ βρισκόμαστε στο μέσο μίας χλιαρής και αδιάφορης τηλεοπτικής περιόδου, όπως μας συνήθισαν τα τελευταία χρόνια τα κανάλια νέες σειρές και προγράμματα άρχισαν ή πρόκειται να αρχίσουν με την είσοδο της νέας χρονιάς
→ προσέξτε, μη χάσετε την ‘Εξαφάνιση’ του ALPHA .....





παρελθόν αποτελεί η cook – maker του ‘Καλημέρα’ Έλενα Στασινού - η number 1 cook -maker Helen Stasinou -Papasoupa· η αγαπημένη μας μαγείρισσα, με τις πολύτιμες συμβουλές και ευχές, με τις μοναδικές ατάκες και τις αξεπέραστες σούπες και πίτες, εγκατέλειψε το ‘θρόνο’ της στο ‘Καλημέρα’, για να παραχωρήσει τη θέση της στην κ. Στέλλα Μαλούπα, γνωστή από τις εκπομπές της Έλενας Σκορδέλη, η οποία μετέτρεψε το πλατό του ‘Καλημέρα’ σε............ κυπριακό αγρό.
→ και αναρωτιώμουν κι εγώ προς τι η κότα στο σήμα έναρξης !!!! τέτοιες σπαζοκεφαλίες ούτε στο LOST δεν έχω να λύσω......

................η κότα όμως με τα χρυσά αυγά έκανε φτερά· τί να πρωτοθυμηθούμε· την ψαρόσουπα, τη σούπα σε καρβέλι, το μεθυσμένο Christmas cake, τις τσίχλες, τις κούπες, όλα τη θυμίζουν : το μίξερ, τα κουτάλια, οι κούπες, τα πιατάκια, οι πάγκοι......
τι και αν σήμερα η Μελανίνη μας αποκάλεσε την κ. Μαλούπα, όπως την λέει, 'αρχόντισσα της κουζίνας' !!!!
->άλλη ήταν η αρχόντισσα και την χάσαμε.....



η κ. Ελένη – γνωστή και ως κ.Πτου - Πτου - Πτου - στην Μέλανη (πριν πολλές μέρες στο ‘Καλημέρα’) : ‘είσαι η Μενεγάκη της Κύπρου’. Την είδε που λέτε η κ.Ελένη μας το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, στην παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος του sigma και ολοκληρώθηκε η γυναίκα ως τηλεθεατής και η Μέλανη ως τηλεπαρουσιάστρια.
όσες πιθανότητες έχει η Μενεγάκη να γίνει κουνέλα, άλλες τόσες έχει και η Μελανίνη να γίνει Μενεγάκη..........για μας θα είναι πάντα soupes star !!!!

ένας υπολογιστής,
ένα ταξίδι,
μία διαμόρφωση υπνοδωματίου
και ψώνια από υπεραγορά

τι είναι αυτά;;; μα φυσικά οι ευχές των τηλεθεατών, τις οποίες πραγματοποίησε ο Βασίλης Μιχαηλίδης !!!!! ( ε, αν η Ελίτα ήταν ο Άγιος Βασίλης, έτσι δε θα ονομαζόταν;;; )


‘Μεθυσμένη Αγάπη’ με τη δημοφιλή Ατζέλικα Ριχέρα, μας λέει και ξαναλέει ο εκφωνητής των τρέιλερ του sigma.
→ τι στο καλό, τους κόλλησε το plus TV;;; Αν γνώριζαν την κοπέλα, τότε θα ήξεραν πως λέγεται Ανχέλικα Ριβέρα.

όχι πως μας νοιάζει και πολύ, αλλά:

αχώνευτη είναι αυτή η Χουστίνα στο ‘casi Angeles’ !!
η σειρά όμως ό,τι καλύτερο βλέπουμε στο plus TV, το οποίο με την επιλογή του να υποτιτλίσει τη σειρά, βάζει γυαλιά στους υπολοίπους....

‘έτσι απλά’ τα είπαν η Μαίρη Χαρίτωνος και η Κάιτη Γαρμπή χθες το βράδυ στο sigma !!
→ σε μία πολύ ωραία συζήτηση και εκπομπή που δυστυχώς παίζει κάπως αργά

ο εκφωνητής στα τρέιλερ του δελτίου ειδήσεων του plus TV μιλάει πιο αργά
→ καιρός ήταν..........

στις 8 μετακινήθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, ενώ η ενημερωτική εκπομπή ‘με μια ματιά’ φαίνεται να μένει μόνιμα στις 2.30 το απόγευμα
→ δύσκολο όμως να συνηθίσουμε τις αλλαγές αυτές και κυρίως αυτήν του κεντρικού δελτίου ειδήσεων....

Την Άννα Μαρία Ευτυχίου είδαμε σε μικρό δελτίο ειδήσεων του mega…
→ πολλές αλλαγές στην ενημερωτική ζώνη του mega. Η αλήθεια είναι ότι είναι η πρώτη ξανθιά –εκτός από την Στέλλα Νικολάου στο δελτίο καιρού -, που εκφωνεί δελτίο ειδήσεων στο μεγάλο κανάλι..... (ή κανω λάθος ;;)

ατυχής η συνέντευξη του Μάριου Ματσάκη στο μεγάλο κανάλι στο 'με μιά ματιά'!!!
→ δεν ήταν μόνο η Γωγώ που, προσβεβλημένη, αναγκάστηκε να μας ζητήσει συγγνώμη που δεν ήταν ενημερωμένη για τα τελευταία ‘αντάρτικα’ του ευρωβουλευτή...Όσο να’ ναι δεν έπρεπε να τον καλέσουν στην εκπομπή από τη στιγμή που τον κάλεσαν για να του πάνε απλώς..... κόντρα. Και ο κ Γεωργίου, μπορούσε να καθόταν τουλάχιστον πιο ευγενικά.....στην τηλεόραση βρισκόταν, όχι στο καφενείο!!

πολύ στημένο το Ελενάκι στο taxi girl του mega !!!!
->βρε Ελένη μας, μας τρέλανες με το πάρτυ του Άγγελου σου......

απορίες του τηλεθεατή:

- δηλαδή η διαφορά του ‘Εισοδηματία’ από το ‘deal’ και την ‘ταυτότητα’ είναι το ύψος του ποσού που χαρίζει το παιχνίδι;;;
(διότι μέχρι και οι παίχτες είναι οι ίδιοι· η μικροβιολόγος που έχασε προχθές όλα τα λεφτά της στον ‘Εισοδηματία’, στεκόταν για κάμποση ώρα και στην ‘ταυτότητα’, μέχρι να αποκαλύφθει το επάγγελμά της !)
- το ΡΙΚ1 για πόσο θα συνεχίζει να κλείνει το μαγαζάκι του από τις 12 το βράδυ ;;
- ο ΑΝΤ1 Κύπρου δε θα δείξει την απόδραση του Μάικλ Σκόφιλτ στο ‘PRISON BREAK’ ;

η πρόταση του telecontrol:
‘ένα τραγούδι για την Ευρώπη’ – η επιλογή της κυπριακής συμμετοχής για τη Γιουροβίζιον του 2008................... Σάββατο, 9.15 ΡΙΚ1.
‘Γενιές της Σιωπής’ ....................... Σάββατο και Κυριακή, 7.30, ΡΙΚ1

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α