Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Χριστούγεννα στην TV:

Καλύτερο χριστουγεννιάτικο λογότυπο:
→ τα φωτάκια που αναβοσβήνουν στο νέο λογότυπο του ΑΝΤ1.

Καλύτερη χριστουγεννιάτικη κυπριακή παραγωγή:
→ η Ευρετή του Τοουλή

Καλύτερη 'χριστουγεννιάτικη' διαφήμιση:
→ CSI: Kathikas της LTV – η διαφήμιση της LTV για τις ξένες σειρές που εξασφάλισε για τη νέα χρονιά –

ρεκόρ επαναλήψεων χριστουγεννιάτικων προγραμμάτων:
→ εννοείται το σπάει κάθε χρόνο το ΡΙΚ –με τα κυπριακά σκέτς του που χρονολογούνται - και ακολουθεί το ΣΙΓΜΑ – με όλα τα χαζά εορταστικά επεισόδια των επιτυχημένων (;;) του σειρών και το MEGA – το οποίο γιορτάζει ολόχρονα με τις επαναλήψεις του - .

Καλύτερο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα σταθμού:
→ ακόμη το ψάχνουμε.......κανένα κανάλι δε μας κάλυψε την ημέρα των Χριστουγέννων

[ Τρίτη 25 Δεκεμβρίου- PRIME TIME-:
ΡΙΚ1: πάμε πακέτο –εορταστικό πρόγραμμα με τη Βίκυ Χαντζηβασιλείου
RIK2: Ebbie-ξένη ταινία- , Batman returns – ξένη ταινία
ANT1: 'δείξε μου το φίλο σου', 'το πιο λαμπρό αστέρι'
MEGA: ευτυχισμένοι μαζί –εορταστικό –
SIGMA: 'ζωή ποδήλατο' –στην Κύπρο του μεσαίωνα – (;;;;;;;)
PLUS TV: Rush hour2 – ξένη ταινία – ]

χειρότερος στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου σε εκπομπή:
→ το δέντρο του ‘Καλημέρα’ στο sigma, με τις μοβ πεταλούδες !

χειρότερο χριστουγεννιάτικο ident καναλιού - ο θεός να το κάνει - :
→ η κοπελίτσα στο PLUS TV, ντυμένη με γιορτινό κόκκινο φορεματάκι, που μας ευχόταν ‘Καλά Χριστούγεννα’ και μάλιστα σε δύο ακόμα γλώσσες.....

χειρότερο τρέιλερ εορταστικής εκπομπής:
→ το πιτσιρίκι στον ΑΝΤ1, που ντυμένο στα κόκκινα μας ευχόταν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και διαφήμιζε το πρόγραμμα που θα δούμε απόψε από τον ΑΝΤ1.

μπορεί για τους συγχωριανούς του Τοουλή να ήταν ‘άνθρακες ο θησαυρός’, όχι όμως και για τον ΑΝΤ1· η εορταστική τηλεταινία του επιτυχημένου συγγραφικού διδύμου της σειράς ‘την πάτησα’, που μεταδόθηκε την επομένη των Χριστουγέννων, ήταν σίγουρα καλογυρισμένη και με μοντέρνα και ως ένα σημείο πρωτότυπη σκηνοθετική ματιά, πράγμα που φυσικά μέχρι προσφάτως σπάνιζε στις κυπριακές σειρές, πόσο μάλλον σε τηλεταινία. Και λέω μέχρι προσφάτως διότι μετά από σειρές όπως ‘οι σκιές της Αυγής’ και τώρα ‘οι γενιές της σιωπής’, τα στάνταρτ, στην κυπριακή τηλεοπτική παραγωγή, ανέβηκαν και πλέον αρχίζει ο τηλεθεατής να έχει και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Από σκηνοθετική άποψη λοιπόν, στην ‘Ευρετή’, οι απαιτήσεις του τηλεθεατή σίγουρα καλύφθηκαν και με το παραπάνω – πολύ ωραία αποδόθηκε σε πολλές σκηνές η παρουσία του φαντάσματος του Τοουλή, με αποκορύφωμα στις τελευταίες σκηνές - εκεί που μπήκε στο σώμα της Λιάνας Χαλκιά - . Όσον αφορά στο σενάριο, η τηλεταινία ήταν, όπως μας είπαν, εμπνευσμένη από τη ‘Χριστουγεννιάτικη Ιστορία’ του Καρόλου Ντίκενς, και που όπως δήλωσε ο Λώρης Λοϊζίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο DOWN TOWN εμπλουτισμένη όμως με κυπριακά στοιχεία, στα οποία εντάξαμε το σύγχρονο χιούμορ. Έχει θρίλερ, αγωνία, υπόθεση. Το σενάριο γραφόταν για ένα μήνα σχεδόν’. Δεν ήταν ακριβώς και θρίλερ, αλλά η ατμόσφαιρα του φόβου για τα φαντάσματα και τα στοιχεία, πέρασε στο φακό μέσα από νυχτερινά πλάνα και κάποια ευφυή σκηνοθετικά ευρήματα. Αγωνία υπήρξε λίγο προς το τέλος, ενώ η υπόθεση, αν και δεν ήταν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί – μία διαθήκη, πολλοί κληρονόμοι που μπαίνουν σε κυνήγι θησαυρού, που στο τέλος αποδεικνύεται άνθρακες για να δοθεί ένα ανθρωπιστικό μήνυμα– και μου θύμισε κάτι από τα ραδιοφωνικά και τα- παλιά - τηλεοπτικά σκετσάκια του κρατικού μας ιδρύματος, εντούτοις ‘σώθηκε’ με τις επιμελημένες ατάκες του συγγραφικού διδύμου, οι οποίες κατά κύριο λόγο αντλήθηκαν από τη σύγχρονη εποχή –π.χ ο Παντελής ο ράφτης, που ήταν μάλιστα ένας ρόλος που ξεχώρισε ως γκέι σχεδιαστής μόδας, το γραμμόφωνο που τα ‘έπαιξε’ με τον Βας Βας, το άσμα ‘βουράτε να βουρήσουμε φωνάζουν οι γειτόνοι’ (;;), ο Αντωνής που έπαιζε το τραγούδι του Τιτανικού στον αυλό, το ‘ήρτες, ήρτες...για να φύγεις πάλι’, η ώρα που ήταν 5.13 ακριβώς και όλα αυτά κάπου τη δεκαετία του 1930. Προσωπικά γέλασα περισσότερο με το κουτί της ευρετής που έγραφε πάνω made in China και με το σημάδι που έδωσε τάχα ο Θεός στον παπά του χωριού, που ήταν ένα βέλος με φωτάκια που αναβόσβηναν !! Μετά από αυτό νομίζω ότι η ευρετή είναι σίγουρα του Λουκή του ΑΝΤ1, ο οποίος έχω την εντύπωση ότι θα εκμεταλλευτεί την τηλεταινία αυτή, μεταδίδοντάς την ξανά και ξανά – ήδη άρχισαν από τα χθες -....Σίγουρα η τηλεταινία αυτή είναι μία από τις καλύτερες στιγμές της κυπριακής TV - και μία μνεία στην κυπριακή λίρα επίσης - !!!!

Τα μεσημέρια στην TV……………..
διαπιστώνεις ότι οι δημοσιογράφοι, στην ουσία εκείνη τη στιγμή, θα ήθελαν να πάρουν ένα υπνάκο.....

απόδειξη 1η:
‘το χαμογελαστό παιδάκι’, Πανίκος Χαντζήπαναγής’, μας ενημερώνει ξανά και ξανά στο ‘από μέρα σε μέρα’ ότι κάποιος εξαγωγέας κρεάτων υφάρπαξε την κάμερα του ΡΙΚ....
→ δηλαδή, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η αρπαγή της κάμερας έγινε με τα χέρια και η υφαρπαγή της με τα πόδια;;;;

απόδειξη 2η:
δήλωση – σοκ του Ονούφριου Σωκράτους στην εκπομπή ‘πρώτη σελίδα’:
‘ είμαστε δημόσιο μέσο ενημέρωσης, γι’ αυτό σας παρακαλώ μη λέτε ονόματα και θίξουμε κανέναν’
→ εσείς ξέρετε και κανένα Μ.Μ.Ε που λειτουργεί PRIVE ;;;; διότι ακόμα και το δικό σας ‘δημόσιο’ μέσο αγγίζει ένα 3% !!!

μας ευχαρίστησαν οι Χριστιάνες την Πέμπτη, διότι την Τετάρτη η εκπομπή τους ήταν, σύμφωνα με την agb, πρώτη σε τηλεθέαση..........
→ το ΡΙΚ πρέπει να φούσκωσε σίγουρα από υπερηφάνια, που η εκπομπή των Χριστιάνων με τις ατελειώτες συζητήσεις περί πλαστικών εγχειρήσεων, μόδας και διατροφής, ήταν την Τετάρτη πρώτη σε τηλεθέαση εκπομπή !!
→ Και για να μην αδικήσουμε τα κορίτσια, να πούμε ότι τη συγκεκριμένη μέρα η εκπομπή ήταν εορταστική, με μουσική στο στούντιο και καλεσμένες τις γριούλες Πόπη και Άνζελα...., οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στην TV !!!

βέβαια τους δύο ηθοποιούς – Κωστάκη Κωνσταντίνου και Ανδρέα Αργυρίδη -, είδαμε πρόσφατα μαζί και από την οθόνη του sigma, στη ‘Βεντέτα’ και στο εορταστικό (;) ‘που πάμε’, όπου μάλιστα εκεί τους ακούσαμε να λένε τα ίδια ανέκδοτα που είπαν και στις Χριστιάνες την ‘Τετάρτη’ ....
→ ε, δεν είναι τυχαίο που θέλουν να ξανακάνουν την Πόπη και την Άντζελα !!

‘ η Πόπη και η Άντζελα ήταν ό,τι καλύτερο στην κυπριακή τηλεόραση !’, μας είπαν
→ και τότε γιατί καταλήξατε στην ‘Βεντέτα’ ;;;;

μετά τα ‘Κενεβεζάκια’και τους αδελφούς Ηλιάδη, είδαμε σε στούντιο του ΡΙΚ την Πέμπτη ως καλεσμένη στην εκπομπή των Χριστιάνων, την αδελφή της Χριστίνας Δημητρίου, τη Στέλλα, για να μιλήσει – μα για τι άλλο;- για τη μόδα !
→ να υποθέσουμε ότι η Στελλίτσα κλήθηκε από την αδελφή της στον αγώνα της για εξόντωση της Χριστιάνας;;;; Όλο ‘συμφωνώ’ και ‘συμφωνώ’ ήταν η Χριστίνα μας σε κάθε κουβέντα της αδελφής της.......

...............και επειδή το μέλλον των δύο Χριστίνων είναι αμφίβολο, σήμερα το απόγευμα θα ακούσουν προσεκτικά τις αστρολογικές προβλέψεις του Μάκη Χαραλάμπους – ξέρετε ο κολλητός της Σκορδέλης, πώς είναι ο Τασούλης για τη Μέλανη, έτσι και ο Μάκης για την Έλενα -. Και όλα αυτά παρέα με τους συντελεστές της επιτυχημένης εκπομπής ‘πατάτες αντιναχτές’ !!!
→εννοείται ότι θα το δούμε !!!

απορίες του τηλεθεατή:
- τι είναι ο ‘ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑΣ’;;;;;
- ο τελικός του ‘flash stars’ στο PAVILION έγινε ή ακόμα;;;;
(για να ξέρω, άμπα τζαι χάσω το λεωφορείο.......)
- η Ελίτα πραγματοποιήσε τις επιθυμίες των τηλεθεατών ή θα περιμένει μετά τις γιορτές να γίνει επίκαιρο το θέμα;;;;;

τα χριστουγεννιάτικα δώρα των καναλιών στους τηλεθεατές τους:
ΡΙΚ:
σταθερά, το χριστουγεννιάτικο λαχείο !
ΑΝΤ1: η μεταμόρφωση της Λέτης τα Χριστούγεννα !
MEGA: η διακοπή των ‘31 δρόμων’ !
SIGMΑ: οι συνταγές της number one cook-maker of Cyprus ELENAS STASINOU – PAPA-SOUPA !!
PLUS TV: ακόμα το σκέφτονται...... !!!!

Κατά τα άλλα:

->η Ελίτα επέστρεψε από τους Αγίους Τόπους πιο Αγία από ποτέ και με τον Μικελλίδη να της περιγράφει την απόλυτη εμπειρία που έζησε στο Άγιο Όρος παρέα με τους κορκούς και την κρυάδα,
-> η Μέλανη πιστεύει ακόμη στον Άγιο Βασίλη,
->ο Γιαννάκης Νικολάου μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα στην τελευταία του παρουσία για αυτή τη χρονιά στο ‘από μέρα σε μέρα’,
->οι ηθοποιοί του ‘Ζωή Ποδήλατο’ δυστυχώς δεν έμειναν στον μεσαίωνα,
-> η Μενεγάκη θα γεννήσει πριν την ώρα της από το πολύ γέλιο,
->η Αναστασού των ‘Γενιών’ μετά το θάνατο του Αντρίκκου της, θα δει καλύτερες μέρες,
-> απόψε επιτέλους θα δούμε νέο επεισόδιο από ‘ Πατάτες Αντιναχτές’,
->ενώ ο Τσιάκκας συνεχίζει να μας εκνευρίζει με τα πρωτότυπα σενάριά του.........

η πρόταση του telecontrol:
ξεκινήστε τη χρονιά σας με τη συναυλία της Άννας Βίσση,
1/1/08, (sigma 9.00 το βράδυ) ή πηγαίνετε μία βόλτα μέχρι της Φοινικούδες......
ΑΝ ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΑΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ SIGMA ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ 'ΜΙΛΑ ΜΟΥ'.............


υστερόγραφο: φυλάξτε το 'tv mania', αυτής της βδομάδας, όσοι το έχετε, γιατί είναι συλλεκτικό !!! ο τηλε-καζαμίας του Νομικού ήταν ΑΠΑΙΧΤΟΣ - ειδικά ο Φεβρουάριος - !!!!

...........αυτά και ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΥΡΟΧΡΟΝΙΑ !!!!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α