Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007
Η πίττα του Ππλαςς
Καλοί μας Plusτες, Χρόνια Πολλά αλλά:
1. Μπορεί στην Κυπριακήν την πίτα και την βασιλόπιτα να την λέμε πίττα, αλλά γράφουμε πίτα. Ναι με ένα Τ!! Ευτυχώς που δεν μας γράψατε "Χρόνια Πολλά που ούλλούς δαχαμέ στην τελεόραση του Ππλαςς"
2. Νωρίς δεν την κόψατε;;
3. Να περιμένουμε και άλλους παρόμοιους τίτλους, όπως πχ "Κόψαμε την μούττην της Σαρακοστής";
Α και κάτι άλλο!! Αυτό το Casi Angels θα το διορθώσετε καμιά φορά;; Είπαμε Casi Angeles είναι, δεν αγγλικά! Στο μονταζ δεν προσέξατε τουλάχιστον ότι οι τίτλοι της σειράς γράφουν Angeles; Μια φορά κάνατε κάτι σωστό, μην το χαλάτε.
Update:
Τελικά το Plus δεν τα πάει καλά με τις γλώσσες (και ξένες και ντόπιες). Πέτυχα ένα σποτ τους με ένα κοριτσάκι να μας εύχεται "Καλά Χριστούγεννα" (άργησαν τρεις μέρες), "Merry Christmas (δεύτερη μας γλώσσα τα κάναμε τα αγγλικά), και το κερασάκι στην ...βασιλόπιτα, μας εύχονται "Zουγέλ Νοέλ"!! Τι ειν το Ζουγέλ Νοέλ;;;;...τα γαλλικά των Plusτικών. Το έσφαξαν το καημένο το joyeux!! Είχαμε το ΣΙΓΜΑ να σφάζει την κυπριακή και ελληνική, τώρα το Plus σκοτώνει τις λατινικές γλώσσες (έφαγαν ήδη τα ισπανικά και τα γαλλικά)
Αναγνώστες
ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER
Μανιφέστο του blogger
1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.