Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

44 γραμμάρια


Δύσκολες ώρες στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού περνά ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος περιμένοντας με αγωνία τη στιγμή που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Φανερά καταβεβλημένος, ψυχολογικό ράκος, δεν μπορεί να πιστέψει ότι από τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας βρέθηκε κρατούμενος για κατοχή και χρήση κοκαΐνης στο σκοτεινό ισόγειο του αστυνομικού τμήματος.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο 55χρονος Νίκος Σεργιανόπουλος, αμέσως μετά την επιστροφή του στον Κολωνό από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ήταν έτοιμος να καταρρεύσει.
«Δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Ετρεμε, ήταν κουρασμένος, εξαντλημένος, φοβισμένος, ειλικρινά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι του συνέβαινε» μας μετέφερε αστυνομικός και συνέχισε: «Ούτε ο ίδιος δεν ήξερε τι ένιωθε. Ισως τρομοκρατήθηκε από τις κάμερες και τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στα δικαστήρια και φοβήθηκε την έκταση που θα έπαιρνε η περιπέτειά του».
Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν ήθελε να του φέρουν κάτι να πιει και αυτός το μόνο που ζήτησε ήταν να του δώσουν λίγο νερό και διαφημιστικά φυλλάδια από εστιατόρια-delivery για να παραγγείλει φαγητό καθώς είχε δύο μέρες να φάει. Οπως κι έγινε. Στη συνέχεια, αστυνομικός που πήγε το φαγητό στο κρατητήριο τον ρώτησε αν ήθελε κάτι άλλο, αλλά ο γνωστός ηθοποιός τού απάντησε αρνητικά. «Το μόνο που θέλω είναι να ηρεμήσω. Δεν θέλω να δω κανέναν και μην αφήσετε κανέναν να μ’ ενοχλήσει. Οποιος έρθει και ζητήσει να με δει να του πείτε ότι δεν θέλω. Θέλω να μείνω μόνος μου» του είπε χαρακτηριστικά.
Ολη τη νύχτα ήταν ήρεμος, σκεπτικός και κάπνιζε μανιωδώς. Εδειχνε χαμένος. Αλλωστε, όπως μας μετέφεραν οι ίδιες πηγές, μόλις χθες το πρωί άρχισε να συνειδητοποιεί τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και συχνά, κλεισμένος στον εαυτό του, μονολογούσε ψάχνοντας να δώσει απαντήσεις σε αυτό που του συμβαίνει. Για αρκετές ώρες κάθεται στο πάτωμα του κρατητηρίου, μετά σηκώνεται, κάνει βόλτες, μιλάει μόνος του κι έπειτα ξαπλώνει και δείχνει ήρεμος.
Μάλιστα, όταν κάποιος αστυνομικός τον πλησίασε και τον ρώτησε αν είναι καλά, ο ίδιος του απάντησε: «Δεν θέλω πολλά-πολλά μαζί σας. Ο,τι έχω να πω, θα το πω στον ανακριτή. Οι μπάτσοι με ξεγέλασαν κι εγώ σαν βλάκας τους έδωσα τα ναρκωτικά. Αν δεν έπεφτα στην παγίδα τους, τώρα δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Δεν θα ήμουν σε αυτή την κατάσταση».
Επειτα του ζήτησε να τον αφήσει ήσυχο και χάθηκε πάλι μέσα στις σκέψεις του και τα τσιγάρα. Μόνο δύο φορές βγήκε, χθες, από το κελί του και αυτό για να πάει τουαλέτα, συνοδεία αστυνομικών. Επειτα και χωρίς να ζητήσει λίγο παραπάνω χρόνο για να ξεμουδιάσει, επέστρεψε και πάλι τρέχοντας στο κελί, μέσα στο οποίο φαίνεται ότι νιώθει σιγουριά, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των υπόλοιπων κρατουμένων και οποιουδήποτε επισκέπτεται το αστυνομικό τμήμα.
Ολες αυτές τις δύσκολες ώρες κανένας συγγενής, φίλος ή συνάδελφός του δεν τον έχει επισκεφθεί, ούτε ο ίδιος έχει ζητήσει να τηλεφωνήσει σε κάποιον.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κανείς δεν του έχει πάει ούτε ρούχα για να αλλάξει, αφού ακόμη και χθες φορούσε το στρατιωτικό παντελόνι, το πουλόβερ και το δερμάτινο μπουφάν με το οποίο είχε καλύψει το πρόσωπό του κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων...
Από το βράδυ της Κυριακής, οπότε συνελήφθη να κατέχει την κοκαΐνη, έως και σήμερα, με τους μόνους ανθρώπους που έχει μιλήσει είναι οι δικηγόροι του προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία του.

Πηγή: "Εφημερίδα" espresso
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α