Η ΕΡΤ είναι εδώ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: Χωρίς καλεσμένους, "δεν λένε" τίποτα!

Βάλαμε στη ζυγαριά «την πραμάτεια» του «Έχουμε και λέμε»
για να δούμε προς τα πού γέρνει...
 
και... δεν γέρνει πουθενά!
 
(Τι είν' τούτοι καλέ; Ξεκίνησαν πόλεμο πριν δώσει το οκ. ο Ομπάμα!)
 

ΤΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΟΣΑ ΛΕΜΕ!
(εναλλακτικός τίτλος)
(εδώ η «κρίση» χτύπησε αλύπητα και στο περασμά της δεν άφησε τίποτα όρθιο, ούτε ένα στούντιο βρε αδελφέ!)
 
έχουν
-         1) Κατ' αρχάς «το 'χουν»· η νεοαφιχθείσα στην παρουσίαση Έλενα Ευσταθίου στάθηκε αξιοπρεπώς και με αυτοπεποίθηση -μέχρι και τα τηλεοπτικά "κενά" γέμιζε- δίπλα στον πιο έμπειρο  -και μάλιστα της ελληνικής αγοράς- Τάσο Θεοδώρου, ο οποίος θα λέγαμε πως κάνει στο νησί  μας επιτέλους «τούτο που του περνά» και μιλάμε για το κομμάτι της συνέντευξης με την Ελίτα Μιχαηλίδου όπου «δούλεψε» η φοίτησή του κοντά στους δασκάλους της megάλης του γένους τηλεοπτικής σχολής «Λιάγκα–Σκορδά», διότι στο καθαρά παρουσιαστικό μέρος μοιάζει να βγήκε κι αυτός κατ’ ευθείαν από τη σχολή Βίκυς Καγιά, Κρίστυς Αγαπίου, Πανίκου Χατζηπαναγή, Μάρκου Κωμοδρόμου και Νατάσας Θεοδωρίδου, τουτέστιν «τόση αγάπη –και χαμόγελο –colgate- πώς να χαθεί»!
    2) ο Τάσος έχει μάλλον μια γυναίκα μέσα του, κατά προτίμηση την «μανούλα στο κουτσομπολιό» Τατιάνα Στεφανίδου· Δεν εξηγούνται αλλιώς τόσες "πονηρές" αλλά στημένες και αβανταδόρικες ως επί το πλείστον ερωτήσεις  προς την Ελίτα -για να πει αυτά που η ίδια επιθυμούσε και προφανώς είχαν συμφωνήσει...- , οι απαντήσεις στις οποίες λογικά πρέπει τώρα να βρίσκονται στα αζήτητα και να τις ψάχνει η Νικολούλη, συνοδεία του ισχυρού μπινελικίου στο οποίο μας έχει συνηθίσει. Μα καλέ μου Τάσο, δεν γνωρίζεις ότι στην Κύπρο δεν έχουμε 150 sites που να «ψοφάνε» για ό,τι ανακύκλωση μετατηλεοπτικού λέγεται ή γράφεται; Άλλωστε η Ελίτα μας δεν είναι 100% Τατιάνα, ώστε στην κατηγορία MEDIA του site της να έχει ως τίτλους «Οι άνθρωποι του SIGMA είναι οικτροί: Με δέσμευσαν στο συμβόλαιό μου με παράλογη ρήτρα που δεν μπορούσε να σπάσει με τίποτα » ή «Κάνω μπότοξ εδώ και πέντε χρόνια ανά έξι μήνες»...
 
(*οκ, το "πυροβολώ" της Ελίτας βρήκε τη θέση που -δεν- του αξίζει στο livenews.com.cy. Ή ο "κουτσομπόλης" -showbiz.com.cy- πιάστηκε στον ύπνο ή το SIGMA τού έθεσε εμπάργκο....)
3) παιδικά χαμόγελα –βλ. ενότητα με παρουσίαση παιδικών ταλέντων- όμως δεν έχουν για μπροστάρη τον Αντρέα Τσουρή και επιπλέον οι αδελφές Κάσιου έχουν ενηλικιωθεί προ πολλού... Άσε που αυτοί που προβάλλονται περισσότερο –και τζάμπα- είναι οι δάσκαλοι των παιδιών –βλ. Αντιγόνη Τασουρή, Γιάννα Πεττεμερίδου- παρά αυτά!
4) συμβουλές από την Έλενα σε ανύπαρκτες επιστολές ανύπαρκτων τηλεθεατών.... Κρίμα το χαρτί, το μελάνι και το σάλιο της Έλενας δηλαδή!
5) θέληση, γι’ αυτό ακόμη και χωρίς δικό τους στούντιο ή χωρίς καλεσμένους ζωντανά εκεί, καταφέρνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Πήραν δανεικό το στούντιο του ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ και έκαναν τηλεφωνική συνέντευξη στην Έλενα Παπαβασιλείου. Σιγά μην κάτσουν να σκάσουν!
 
δεν έχουν
1) άψογη γνώση της μαιευτικής μεθόδου ή τον ορό της αλήθειας, απλώς η Ελίτα ήθελε να μιλήσει –και κακώς, διότι η κρίση την οποία διανύουμε αυτή τη στιγμή δεν σηκώνει ψυχροπολεμικά κλίματα ανάμεσα σε κανάλια ή εκδοτικά συγκροτήματα την ώρα που αυτά κρατιούνται με νύχια και με δόντια για να μην γκρεμιστούν από το βάραθρο στο οποίο βρίσκονται. Άσε που, εκτός από το πολεμικό μέτωπο SIGMA – Ελίτας, δημιουργήθε μετά την ατάκα της τελευταίας «Θα ντρεπόμουν αν έπαιρνα περισσότερα χρήματα στο ΡΙΚ –αποκαλύπτοντας το μισθό της που φτάνει στα 2.100 ευρώ-» και ένα καινούργιο ανάμεσα σε Ελίτα Μιχαηλίδου – Αιμιλία Κενεβέζου, καθώς η τελευταία είναι η πιο ακριβοπληρωμένη της tv, οποτε οι «βολές» της Ελίτας είναι φανερό προς τα που κατευθύνονταν. Και στο τέλος τέλος, αφού θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά και χωρίς χρήματα η Ελίτα μας, όπως μας είπε, γιατί δεν προσφέρει τότε το μισθό της στους άπορους φορολογούμενους τηλεθεατές του ΡΙΚ ώστε να εκλείψει και το τελευταίο ίχνος ντροπής που τη διακρίνει; Α; Α;-.
2) καλή μνήμη, γιατί, όπως θυμήθηκαν να ρωτήσουν τους λόγους απομάκρυνσης της παρουσιάστριας από το SIGMA, θα μπορούσαν το ίδιο να πράξουν και για το κανάλι τους, το MEGA. Κάπου εκεί όμως ο ορός χάλασε και σταμάτησε να στάζει... -Είπαμε να πούμε αλήθειες, αλλά όχι κι όλες, μισές...-
 3) το θεό τους· κουβάλησαν ολόκληρο νοσοκομειακό ορό για να καταστήσουν κάπως πιο αληθοφανές το παιχνίδι τους (Τί τραβάει ο άνθρωπος δηλαδή για να γίνει Θέμης Γιωργαντάς  στο εξομολογητήριο...), ενώ και η Ελίτα εμφανίστηκε πάλι ντυμένη με κυπριακή παραδοσιακή στολή (πρέπει να ξεθεώθηκε στο τρίψιμο στο χέρι αυτές τις μέρες η παρουσιάστρια) –γιατί είναι λέει άποψη και με αυτήν θα κυκλοφορεί και εκτός στούντιο. Οπότε καταλαβαίνετε ποιά θα είναι πάνω στην κυπριακή λίρα έτσι και πει και ξανατυπωθεί! Οκ., στην επόμενη εκπομπή κάνουμε επείγουσα έκκληση στην Ευσταθίου να ντυθεί νοσοκόμα και να ‘ρθει με φορείο, γιατί τη λυποθυμία δεν τη γλυτώνουμε με τα όσα βλέπουν τα ματάκια μας και ακούνε τα αφτάκια μας.
4) τα τύμπανα του GIA MPANAKI να μας παίρνουν τ’ αφτιά. Πάλι καλά!
5) ενδιαφέρουσα θεματολογία, πέρα από τους καλεσμένους, πράγμα που θα πει ότι η ζυγαριά θα ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με το "ποιός, πού και γιατί" -Άσε που με τον πόλεμο που ξεκίνησαν στην πρεμιέρα με το SIGMA κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καλεσμένους από την αντίπερα όχθη. Λέτε;- . Παρομοίο μάλλον θα είναι και το σκαμπανέβασμα της NIELSEN, αν  ο ορός του στούντιο αποδειχθεί νοσοκομειακός και όχι της αλήθειας. Με άλλα λόγια,  για να μην φτάσουν στο σημείο να τους βλέπουν στο mute οι ηλικιωμένοι ασθενείς στους νοσοκομειακούς θαλάμους, χρειάζονται ένα γερό ηλεκτροσόκ για να επανέλθουν πρώτα στην πραγματικότητα, διότι φαίνεται πως έχουν ξεμείνει ημερολογιακά κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90’, τότε δηλαδή που το MEGA ήταν "Λόγος" και η Ευσταθίου έπαιζε στο «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Λέτε εκεί να καταλήξουν τελικά; Η μια στο "Όνειρο ήταν" και ο άλλος πίσω από κανέναν.... πάγκο; Της Χρισταλένης ένα πράμα; Άλλο που δεν θέλει αυτή. Αφού φήμες τη θέλουν να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του καναλιού του Αρχαγγέλου και να φωνάζει: «Άλλος για τον πάγκο μου...!!!! »» ....


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α