Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σώσον κύριε τον ελληνικόν ΛΟΓΟΝ σου...

Με τι να πρωτογελάσουμε;
 
Με την ερώτηση της Χρισταλένης προς την Κωνσταντίνα Ευριπίδου -λέγε με Βίκυ Καγιά- αν θα έκανε ενημερωτική εκπομπή -κάτσετε τζιαί λλίον την μάππα χαμαί ρε κορούες μου- ή με τα ελληνικά στα τιτλάκια του ΓΙΑ ΣΕΝΑ στο MEGA που κολάζουν μέχρι και Άγιο;
 
Μήπως τελικά η Εγκύκλιος της Αρχιεπισκοπής που στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και σχετίζεται με τους φόβους αυτής και άλλων κύκλων περί προώθησης της κυπριακής διαλέκτου εις βάρος της κοινής νέας ελληνικής γλώσσας (!), έπρεπε να πάει πρώτα στο κανάλι του Αρχιεπισκόπου;
 
Μία οι πάτσοι και το "αβρατινί" της Όλγας Ποταμίτου στο "ΠΟΥ ΣΟΥ ΝΕΦΚΩ", μία οι "παρερμηνεύσεις" της Κωνσταντίνας Ευριπίδου -ναι, ναι, καλά διαβάζετε, έτσι το είπε στη Χρισταλένη μας- και η ανύπαρκτη γραμματική (βλέπε τις ανορθογραφίες πιο κάτω), το μήνυμα ελήφθη: αν η ελληνική τελικά γλυτώσει και "δεν πάει" που το κουρπάτζιν της κυπριακής διαλέκτου, τότε θα πάει από....megaλοκαρδία σίγουρα!
Μακαριώτατε, ελπίζουμε να "μάς πιάνεις" !

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α