Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΕΙΡΑΣ: ΟΝΕΙΡ(ΕΜΕΝΟ)Ο ΗΤΑΝ ... σχεδόν!


ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ... 

ΣΤΟ MEGA ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΤΟΚΑΡΗΣ!
 Παρολίγο να το εκφωνήσουμε χθες· σειρά στο MEGA με σκηνοθετική άποψη και αισθητική (τους τα 'παμε και στο twitter: τα ‘θελε και σας η (ο) Κούτρα σας –βλ. τον εξ Ελλάδος σκηνοθέτη Πάνο Κούτρα) και Χριστίνα Παυλίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε σειρά που δεν επιμελείται σεναριακά ο σύζυγος (Γιώργος Τσιάκκας) και σκηνοθετεί ο μόνιμος συνεργάτης του συζύγου (Θεόδωρος Νικολαϊδης); Μπα, όνειρο (θα) ήταν!

Τίτλοι έναρξης, τραγούδι, βασικό cast, σεναριακή πλοκή, ερμηνεία της Χριστίνας Παυλίδου –για άλλη μια φορά συγκλονιστική-, φυσικότητα της γλώσσας (επιτέλους και μια σειρά όπου οι Κύπριοι δεν ακούν καλαμαρά και «ξιππάζουνται», βάζοντας μπρος στο μυαλό τους τη διαδικασία προσαρμογής του φυσικού κυπριακού προφορικού λόγου στον επίσημο νεοελληνικό γραπτό. Αλλά θα μου πεις πόσοι Κύπριοι παίζουν;.Ε, είναι κι αυτό ένα ερώτημα!) και η σχεδόν αμακιγιάριστη και αχτένιστη πρωταγωνίστρια -αγρίμι -Δανάη Σκιάδη-, που προσέθεσε «πόντους» στο ρεαλισμό της σειράς, ήταν όλα όμορφα, μαγικά, ήταν όλα –όπως θα έλεγε και ο Παπαδιαμάντης –ένα όνειρο στο ραδιο-κύμα!
 

Όπως και το σπίτι –σπιταρόνα- της οικογένειας της καημένης Ήβης:  πρόκειται για ένα «διαμάντι», ένα όνειρο στο κύμα που με την απαγωγή της μικρής γίνεται εφιάλτης. Και κάπου εδώ ξεκινά και το δράμα του «και οι πλούσιοι κλαίνε...» (όπου πλούσιοι βλέπε Χριστίνα Παυλίδου και Φίλιππο Σοφιανό). Καλά, χάθηκε, θα μου πείτε, οι γονείς της Ήβης να ήταν φτωχαδάκια και να ζούσαν σε ένα φυσικών -κυπριακών- διαστάσεων σπίτι; Εμ, πού να ψάχνεις τώρα στην Κύπρο να βρεις σπίτι χωρίς πισίνα –σαν να ψάχνεις ψύλλους στ’ άχυρα- και σενάριο χωρίς πλούσιους με προβλήματα;

Και φυσικά πού να κάθεσαι να βρεις τώρα και άλλο εγνωσμένου κύρους φιλανθρωπικό ίδρυμα πέρα από το Ροταριανό όμιλο (αν ήμασταν συνωμοσιολόγοι θα μιλούσαμε τώρα περί τεκτονισμού, μασονίας και απόκρυφων συμβόλων, αλλά καλύτερα να μείνουμε στα περί φημισμένης ανθρωπιστικής δράσης και προσφοράς...) για να απονείμει «βραβείο εθελοντικής προσφοράς» στον κύριο Παναγιώτη Μπουγιούρη μας!
 

Όπως καταλαβαίνετε, ο σεναριογράφος μας Κώστας Βαζάκας –επίσης εξ Ελλάδος – εμπνέεται από παντού· μετά το Κωσταλέξι, η χάρη του δημιουργικού οίστρου του σεναρογράφου έφτασε μέχρι τη φιλανθρωπική δράση του Μπουγιούρη στην ACTION AID HELLAS. Διότι βασανισμένα παιδάκια υπάρχουν παντού –όχι μόνο στην Γκάνα και το Βιετνάμ- και τα ανθρωπιστικά συναισθήματα ξυπνούν εύκολα, πόσω μάλλον όταν κι εσύ ο ίδιος υπήρξες ανυπεράσπιστο θύμα μεγαλώνοντας σε ορφανοτροφείο –μια ζωή να ακολουθεί κατά πόδας τον Αλέξανδρο Σταύρου αυτό το παιδί ...βλ. Στράτος, Βέρα στο δεξί)...

Ο παιδοψυχολόγος μας λοιπόν –μα τί άλλο θα γινόταν με τόσα παιδικά τραύματα-Παναγιώτης Μπουγιούρης διατηρεί δεσμό με την ωραία κορασίδα μας, -«καλαμαρού» στη σειρά-, Άννα Μονογιού, την οποία η παραγωγή δεν αποφάσισε ακόμη τί θέλει να την έχει στη συνέχεια κάθε σκηνής, χτενισμένη ή αχτένιστη; Μα θέλει και ρώτημα;


Ο Πάνος Κούτρας ήρθε στην Κύπρο για να δουλέψει και μάλλον όχι με τα δεδομένα του MEGA Κύπρου, αλλά με τα δικά του· ο άνθρωπος απαίτησε λεπτομέρεια στα πλάνα, εξού και μας φλόμωσε στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και στα έκτακτα δελτία ειδήσεων, αλλά δεν άγγιξαν το απόλυτο, καθώς η σωρεία των κομπάρσων σε αρκετές των περιπτώσεων μείωσε το αισθητικό αποτέλεσμα. Ο σκηνοθέτης ξεχάστηκε και νομιζόμενος ότι βρίσκεται σε γυρίσματα της κινηματογραφικής «Τροίας», επιστράτευσε στρατιώτες-κομπάρσους αντί ομιλούντες ηθοποιούς και το αποτέλεσμα ήταν «διηγώντας τα να κλαις». Εμείς πάλι αναρωτιόμασταν αν ξεχαστήκαμε στο SIGMA και στους «7 ουρανούς».

Ο Κούτρας όμως έπαιξε και με τη φωτιά και ... κάηκε και δεν κάηκε· ενώ οι σκηνές της φωτιάς στο υποστατικό του απαγωγέα έμοιαζαν ρεαλιστικές, η μετέπειτα επιστροφή του πυροσβέστη «στο χώρο της καταστροφής» αποκάλυψε τελικά ότι σκηνοθέτη και συνεργείο... δεν τους καίγεται καρφί -ούτε πράσινα φυλλάκια ούτε τίποτα-!

And last but not least...η Χριστίνα Παυλίδου έχει στο σπίτι της ολόκληρο εικονοστάσι και προσεύχεται ώστε η κοπέλα της φωτιάς να είναι η «Μπίμπι» της. Η σκηνή με τη βουβή και μέσα στα δάκρυα Παυλίδου που παρακαλά το θεό για ένα θαύμα, ήταν τόσο μικρής διάρκειας που, πριν προλάβουμε να αναφωνήσουμε "Να και ο Τσιάκκας", "γίνεται να λείπει ο Μάρτης που τη Σαρακοστή;" και άλλα σχετικά, τελικά είπαμε: Μπα, όνειρο ήταν...
Απο τις πιο δυνατές πρεμιέρες κυπριακής σειράς που είδαμε μέχρι τώρα στην κυπριακή tv και που, αν δεν ξεχειλώσει στην πορεία -για την ώρα δεν είδαμε περιττές σκηνές-, λόγω σχεδόν καθημερινών προβολών, θα αποδειχθεί εφιάλτης για ό,τι άλλο παίζει απέναντι την ίδια ώρα.

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α