Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Μίλα μου Ελεγκού μου, μίλα μου!

Τελείωσε και το "Μίλα μου" και το μόνο που μας έμεινε ήταν μια δόση απογοήτευσης. Όχι για τον θάνατο της "Ελεγκούς" αλλα για το όλο επεισόδιο. Ένα τεράστιο επεισόδιο, που θύμιζε ταινία του Αγγελόπουλου, με την Ελεγκού να περπατάει και να περπατάει και να περπατάει..τι; βαρεθήκατε να το λέω συνέχεια; Ε πού να το βλέπατε ακόμα. Σε ένα επεισόδιο που είδαμε την Μάριαμ Βενιζέλου να τραγουδάει (για ακόμη μια φορά) και τον Λούλλη να χορεύει! Αυτό κι αν ήταν σοκ. Όσοι το είδατε καταλαβαίνετε. Η μόνη σκηνή σε ολόκληρο το τελευταίο επεισόδιο που μας άρεσε ήτανε η "Ελεγκού" που κρατώντας την καρφίτσα με το φτερό, έφυγε βλέποντας τον Αρχάγγελο. Μια 'Ελλη Κυριακίδου που ήτανε ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ! Φυσικά δεν περιμέναμε να μας δείξει το ταλέντο της τώρα. Το ξέραμε είδη. Όσοι έχετε παλιές κυπριακές ταινίες, απο τότε που κυκλοφορούσανε σε κασέτες, ψάξτε να βρείτε την ταινία "Η αρφή μου η δεσποσύνη" και θα με θυμηθείτε. Εμείς την έχουμε και αν βρούμε καιρό θα σας δείξουμε απόσπασμα. Αν μας διαβάζει κάποιος ας της μεταφέρει τα συγχαρητήρια μας. Όσο για το "Μίλα μου", παρόλο που τελείωσε, θα το βλέπουμε και για τις επόμενες δύο Πέμπτες καθώς θα μας δείξουνε τα παραλειπόμενα της σειράς. Κάτι που να σας πω την αλήθεια δεν τρελαίνομε να δω.


Και μαθαίνω οτι επιτέλους "Η Στιγμή της αλήθειας" επιστρέφει με καινούρια επεισόδια. Και σκάω ένα χαμόγελο, επειδή με τις τόσες επαναλήψεις του Αντ1, στο τέλος θα μαθαίναμε και τα λόγια απέξω. Βγαίνει όμως το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος με την Κατερίνα στον "Πρωινό καφέ" του Αντ1 και μας δείχνουνε απόσπασμα (τί απόσπασμα σχεδόν ολόκληρο το επεισόδιο είδαμε) απο το επεισόδιο που έχει είδη παιχτεί στην Ελλάδα. Ένα επεισόδιο που εμείς ακόμα δεν έχουμε δει, και μετά το απόσπασμα που σχεδόν τα έχω δει όλα σε 5 λεπτά μονταρισμένο, ποιος ο λόγος να δω το επεισόδιο. Με άλλα λόγια βρε παιδιά εκει στον Αντ1, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να παίζει και αυτό απευθείας από Ελλάδα;


Ακούσαμε αυτές της μέρες για την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Ατίλα Ολγκατς, οτι σκότωσε 10 άτομα το 1974, στη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής, όταν βρισκόταν στην Κύπρο. Να πούμε οτι ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά "Η κοιλάδα των λύκων", στην οποία είχε λάβει μέρος και ο πρώην ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντεκτάς.
Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο. Απλά θα σας παραθέσουμε ενα απόσπασμα των όσων δήλωσε. Τα σχόλια δικά σας.
"Είπα στον διοικητή μας ότι εγώ είμαι καλλιτέχνης και ότι δεν μπορώ να σκοτώσω. Εδώ τελειώνει η τέχνη, εδώ αρχίζει η αληθινή ζωή, ο πόλεμος. Σου έδωσα εντολή κι εσύ θα σκοτώσεις, μου είπε. Ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης. Όταν έτεινα το όπλο προς το μέρος του με έφτυσε. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε. Στη συνέχεια, σκότωσα άλλους εννιά. Κι αφού τους σκότωνα, πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα, αλλά την επομένη, σκότωνα και πάλι. Δεν λένε να βγουν από τα όνειρά μου οι εικόνες αυτές. Για αρκετό διάστημα έκανα ψυχολογική θεραπεία. Για το λόγο αυτό, δεν μπορώ ακόμη να φάω κρέας, δεν μπορώ να δω αίμα, γιατί αμέσως θυμάμαι τα παιδιά που σκότωσα"



ΤΗΛΕΦΤΥΑΡΙ

Αν θέλετε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας, ένα νέο, κάτι που χρίζει σχολιασμού και μας έχει διαφύγει, τότε επικοινωνήστε στο tileftiari@live.com
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α