Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

'ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ': η νέα σειρά εποχής απόψε στην ΕΤ1

Μετά τα 'Ματωμένα Χώματα', την εξαιρετική σειρά εποχής του Κώστα Κουτσομύτη που βλέπουμε από την τηλεόραση του ALPHA, μία ακόμη σειρά εποχής εντάσσεται στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της φετινής τηλεοπτικής περιόδου, αυτή τη φορά από το κρατικό κανάλι και, όπως δήλωσαν σε χθεσινή συνέντευξη τύπου οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ στόχος τους είναι να δημιουργηθεί μια ποιοτική σειρά που θα αντέξει στο χρόνο και όχι η τηλεθέαση. Και αλοίμονο αν η κρατική τηλεόραση, λέμε εμείς, δε σκεφτόταν με αυτόν τον τρόπο.
Για πρώτη φορά λοιπόν στην ελληνική τηλεόραση μεταφέρεται η ζωή του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη και το ειδύλλιο του με την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη, του οποίου άγνωστες πτυχές θα φωτιστούν μέσα από τη σειρά, η οποία παράλληλα θα καταγράψει και τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του Α' παγκοσμίου πολέμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η σειρά κάνει πρεμιέρα απόψε στις 10.00 το βράδυ από την ΕΤ1, αλλά δυστυχώς όχι και στην ΕΡΤ world, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για σήμερα από την ιστοσελίδα του ελληνικού κρατικού καναλιού. Ωστόσο, αν θέλετε να την δείτε και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, το σίγουρο είναι ότι αύριο η σειρά θα βρίσκεται καταχωρημένη στην ιστοσελίδα http://www.greek-movies.com/. Προσέξτε την γιατί αξίζει τον κόπο.
ταυτότητα: Παραγωγή:Ελληνική Παίζουν: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μαρία Κίτσου, Μενέλαος Χαζαράκης, Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Εκάβη Ντούμα, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μαίρη Ιγγλέση, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Μωρογιάννης, Βασίλης Καραμπούλας, Μάνος Βακούσης, Ουρανία Μπασλή, Ηλίας Λογοθέτης
Σκηνοθέτης: Τάσος Ψαρράς
Σενάριο: Τάσος Ψαρράς
Φωτογραφία: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος Σκηνικά: Γιούλα Ζωϊοπούλου Ενδυματολόγος: Ιουλία Σταυρίδη Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου Εκτέλεση Παραγωγής: Παπανδρέου Α.Ε.

Ποιοτική σειρά εποχής, με γυρίσματα στην Καλαμάτα, τη Σύρο, το Γαλαξίδι, τη Πρέβεζα, την Αθήνα, το Παρίσι, το Βουκουρέστι.
Η σχέση του Κώστα Καρυωτάκη με τη Μαρία Πολυδούρη, ένα από τα γνωστότερα ειδύλλια που έχει καταγραφεί ως μια ερωτική ιστορία γεμάτη πάθος και πόνο. Εκείνος, ένας εύθυμος, δραστήριος και κοινωνικά ενεργός διανοητής. Εκείνη μια θυελλώδης προσωπικότητα, ευαίσθητη, τρυφερή και υπέρμαχη της γυναικείας χειραφέτησης. Θα συναντηθούν στη Νομαρχία Αττικοβοιωτίας τον Απρίλιο του 1922, στην ακμή της νιότης τους, χωρίς να υποπτεύονται την τραγωδία που έγραψε γι’ αυτούς η μοίρα. Παρότι η εικόνα που διαμορφώθηκε στο παρελθόν για τη σχέση τους, ήταν η αδιέξοδη συμπόρευση δύο αντιφατικών προσωπικοτήτων, σήμερα διαπιστώνουμε πως κοινωνικοί και πολιτικοί λόγοι διαμόρφωσαν αυτή τη σχέση, που εκτυλίσσεται παράλληλα με μεγάλα ιστορικά γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή, που άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα αποτυπώνεται και στην ιστορία μας.
Στο ρόλο του Κώστα Καρυωτάκη, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ενώ τη Μαρία Πολυδούρη υποδύεται η Μαρία Κίτσου.
(οι πληροφορίες είναι από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ)

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α