Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Ο Αλ Καπόνε, στο κυπριακό Prison Break

Τι να πει κανείς. Μάθαμε απο τα κανάλια τις τελευταίες μέρες για την απόδραση του Αντώνη Προκοπίου Κίτα άλλως Αλ Καπόνε απο τις κεντρικές φυλακές. Φταίει η αστυνομία που το γνώριζε, φταίει η κυβέρνηση που μέχρι και ο πρόεδρος γνωριζε για τις επισκέψεις στο νοσοκομείο, φταίνε οι γιατροί, φταίει ο καττινιέρης του νοσοκομείου, τέλοσπάντων, κάποιος φταίει. Το θέμα όμως είναι αλλού. Ο άνθρωπος σαν άλλος Michael Scofield (ο φαλακρός απο το Prison Break) έτρωγε όπως μάθαμε γυαλί όταν ήταν στις φυλακές, για να επισκέπτεται ποιο συχνά το Απολλώνιο Νοσοκομείο. Ισοβίτης σου λένε, αλλά τον βρήκαν να γυρίζει στους δρόμους τις Λευκωσίας. Βρε λες να πήγε να κάνει τα χριστουγεννιάτικα του ψώνια ο άνθρωπος; Αφήστε καλέ τον άνθρωπο να κάνει τις αγορές του. Εξάλλου ένας απλός ισοβίτης είναι.



Παραμονή πρωτοχρονιάς και τα κανάλια μας, ετοιμάζονται για να μας καταπλήξουν (;) και πάλι. Το Μέγα αποτι μαθαίνουμε δεν θα μπεί στον κόπο να κάνει τίποτα ιδιαίτερο. Τώρα σκέφτονται αν θα μας παρουσιάσουν καμιά ταινία, ή κανένα εορταστικό επεισόδιο απο τις σειρές που προβάλλει. Αν με ρωτάτε εμένα, μια ταινία θα είναι οτι πρέπει. Το Σίγμα ετοιμάζει εορταστική εκπομπή με αόρατους φακούς και τέτοια, και θα έχει καλεσμένο ενα μεγάλο όνομα τραγουδιστή απο Ελλάδα. Το επίθετο του αποτελείτε απο δύο συλλαβές (άντε σας έβαλα και το quiz της ημέρας). Όσο για τον Αντ1 θα βασιστεί στην γνωστή συνταγή του X Factor που αν συνεχίσει η απόδοση του στα επίπεδα τηλεθέασης που είναι τώρα τότε την πρωτιά θα την έχει στο χέρι. Εορταστική "Αίγια Φούξια" ετοιμάζουνε αποτι μάθαμε αλλα ποιος ξέρει (άσε που εγώ το εύχομαι). Οσο για το ΡΙΚ ακόμα το ψάχνει, αλλα το μόνο σίγουρο είναι οτι οι πατάτες οι αντιναχτές θα βάλουν το χεράκι τους και ελπίζουν οτι και η AGB θα βάλει το δικό της.



Απέφυγα σκόπιμα να αναφερθώ στον θάνατο του τέως προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου, επειδή δεν μου ήταν και το ποιό ευχάριστο πράγμα να μιλάω για τέτοιο θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι, η γεννιά των Κυπριανού, Λυσσαρίδη, Παπαδόπουλλου, Κληρίδη, σιγά σιγά σβήνει, και τα νέα πρόσωπα που έρχονται στο προσκήνιο, δεν μας υπόσχονται τίποτα καλύτερο.
Ο Τάσσος άφησε την δική του ιστορία, όποια και να είναι αυτή. Οτι κόμμα και να υποστηρίζει όμως ο καθένας, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί την αγάπη που είχε ο Τάσσος για το νησί μας. Εμείς απλά θα πούμε να είναι αιώνια η μνήμη του, και κάτι μου λέει οτι θα είναι.
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α