Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

'νυχτα γιομάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια'.....η κυπριακή τηλεόραση όταν φοράει γιορτινά:

Στην τηλεόραση, τις γιορτινές μέρες η ατμόσφαιρα είναι επίσης γιορτινή γι’αυτό και:

- βλέπεις τον Καμπουράκη και τον Οικονομέα να σου προτείνουν σχεδόν κάθε μέρα να χαρίσεις ‘πρωτότυπα και φθηνά δώρα’ και εσύ σκέφτεσαι αν βλέπεις ενημερωτικό πρωϊνό πρόγραμμα σοβαρού τηλεοπτικού καναλιού ή εάν πρόκειται για το παιδικό Σαββατιάτικο πρόγραμμα του ALTER με τα Zουζούνια και τους Μazoo and the zoo.

- ο Γιώργος Αυτιάς έχει μεγάλη απορία και θέλει να μάθει αν η Πόπη Μαλιωτάκη συναντήθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την Αγγελική Ηλιάδη στην κηδεία του συζύγου της τελευταίας γι’ αυτό και με ύφος πρωϊνής...Καραβάτου κάνει την επίμαχη ερώτηση στην ‘Ποπάρα’ ξανά και ξανά μέχρι που βγάζει την είδηση που κυνηγαέι ο κάθε αξίολογος και σπουδαίος δημοσιογράφος της εποχής του

- στο ‘Καλημέρα’ σας και πάλι, με τον Γιώργο Αυτιά, δε θέλουν, μέρες που είναι, να μαλλιοτραβηχτούν η Έφη Θώδη με τη Ρούλα Βροχοπούλου, αλλά όταν αυτό συμβαίνει, βγαίνει κάρτα στο κάτω μέρος της οθόνης: ‘Θώδη εναντίον Βροχοπούλου’. Την ίδια ώρα ο Αυτιάς θυμάται και φωνάζει μετά από ένα λεπτό ‘διαφημίσεις, διαφημίσεις’!



- είναι η κατάλληλη στιγμή για την Έλενα Σκορδέλη να καλέσει στη νέα της τηλεοπτική στέγη όλους τους παλιούς της συνεργάτες και να μας ανακοινώσει την επάνοδο της ‘βασίλισσας της κουζίνας’, Έλενας Στασινού, στο κανάλι του plus, όπου θα αρχίσει εκεί εκπομπή μαγειρικής με εντολή προφανώς από το κανάλι: ‘Έλενα, θα μαγειρεύεις μέχρι να πάρουν φωτιά τα μηχανάκια της agb’.

- ο αστρολόγος της Μελενεγάκη εκτός από τις αστρολογικές του προβλέψεις κάνει έξτρα δώρο στους τηλεθεατές της εκπομπής και τις μετεωρολογικές προβλέψεις του τριημέρου–τις επόμενες μέρες θα έχετε χιόνια και βροχές!!!-, αλλά δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι η γενναιόδωρη αυτή προσφορά οφείλεται στην Μελενεγάκη που πίεσε τον αστρολόγο της να πει και δελτίο καιρού, ενότητα που έχει και το Ελενάκι στην δικιά της εκπομπή...

- ο τηλεθεατής πρέπει να θυμηθεί τα παλιά με κυπριώτικα σκετς του ΡΙΚ της προηγούμενης δεκαετίας, τότε που ήταν της μόδας οι γιορτές στο χωριό, το αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το μακρύ φουστάνι, η Μπρουκ και ο Ριτζ της ‘Τόλμης και γοητείας’ και τότε που η Έλλη Κυριακίδου άκουγε στο όνομα ‘Ελεγκού’ πριν ο Τσιάκκας αποφασίσει να γράψει το πρώτο του τηλεοπτικό σενάριο

- οι τηλεθεατές του ΑΝΤ1 γιορτάζουν Χριστούγεννα με εορταστικό επεισόδιο της σειράς ‘Αίγια Φούξια’ και το κανάλι γιορτάζει.... την επιτυχία που διαγράφει η σειρά στις μετρήσεις τηλεθέασης της agb. Το τίμημα του τηλεθεατή για αυτήν την επιτυχία; τριπλή επανάληψη του -άπαιχτου πραγματικά- εορταστικού επεισοδίου.

Λαμπίρη είναι μονίμως ‘με τον κουραμπιέ στο στόμα’ και το SIGMA δυσκολεύεται να της βρει και ένα μελομακάρονο να της το κλείσει το ριμάδι να ησυχάσουμε.

-ο Alpha μπήκε στον κόπο και έφτιαξε χριστουγεννιάτικες εκπομπές, στις οποίες είδαμε να αναπολούν παλιές χριστουγεννιάτικες τηλεοπτικές στιγμές άλλων καναλιών

-το ΡΙΚ μετά τη θεαματική πορεία του ‘πάμε πακέτο’ στην agb, ζητάει από τον ALPHA να περιλάβει και άλλα ‘κυπριακά πακέτα’ στην εκπομπή της Βίκυ Χατζηβασιλείου, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης το ενδεχόμενο για ‘κυπριακή εκδοχή’ που θα σαρώνει στην προβολή της ακόμη και τον Σάκη Ρουβά, είναι πέρα από απομακρυσμένο

(κάτι μου λέει ότι το ‘Βίκυ μου, σ’ευχαριστώ Βίκυ μου’ θα το ακούσουμε το καλοκαίρι μέχρι εμείς να πούμε: ‘Βίκυ μου, φτάνει Bίκυ μου’ )

-ο ‘κουτσομπόλης’ της Μέλανης δε δυσκολεύεται να προβλέψει ότι νικητής το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς θα είναι το SIGMA όχι επειδή αυτό είναι το κανάλι στο οποίο εργάζεται, αλλά ‘γιατί ο τηλεθεατής συνήθως εκείνη τη βραδιά βλέπει ντόπιες παραγωγές’. Συγγνώμη δηλαδή που δεν ξέραμε ότι ο Αντωνάκης ο Ρέμος, οι Ελλαδίτες ηθοποιοί και τα σατιρικά σκετσάκια που είναι εμπνευσμένα από το X-FACTOR και το τηλεπαιχνίδι ‘η στιγμή της αλήθειας’ και που θα μας δείξει το κανάλι εκείνη τη βραδιά για να υποδεχθεί τη νέα χρονιά, είναι.... χαλλούμι κυπριακό. Εμείς πάλι το πήραμε για εισαγώμενη μυζήθρα!

-η Μέλανη εκπλήρωσε ένα από τα όνειρά της και βγήκε απέναντι από τη Μενεγάκη στις 10.00 το πρωί...

- ο Γιάννης Σελινόπουλος πήρε προαγωγή και τον είδαμε ακόμη και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ένα αστέρι γεννιέται!

-οι τηλεπαρουσιάστριες Σταυριανή Κωνστανίνου και Γωγώ Αλεξανδρινού λένε τον καιρό σχεδόν γελώντας...

-η Μενεγάκη, το δίδυμο Μουτσινάς –Ζαρίφη και η Τατιάνα κάνουν τις καλύτερες εορταστικές εκπομπές για φέτος

-τα κανάλια σταματούν την προβολή των σειρών τους και το ΡΙΚ μας ανακοινώνει ότι επόμενη προβολή επεισοδίου της σειράς ‘Ματωμένα Χώματα’ θα έχουμε στις 26 Ιανουαρίου.

-ο ΑΝΤ1 βάζει επανάληψη το Λιτσάκι –Λίτσα.com - και όσοι το χάσατε, ευκαιρία να δείτε μια από τις πιο χαλαρωτικές και ρεαλιστικές κωμωδίες της σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για το 'ολα στον αέρα' αν και η επανάληψη του mega το θάβει παρά το προωθεί εκεί γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα

-η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ήρθε λίγο νωρίτερα στο mega, το οποίο έκανε κάποιες σωστές κινήσεις στον προγραμματισμό του και έτσι την παραμονή των Χριστουγέννων ήμασταν όλοι ‘ευτυχισμένοι μαζί’. Η συνέχεια όμως μας έδειξε τελικά πως έκανε μάλλον μια τρύπα στο νερό...

-βρέθηκε και η νέα ‘βασίλισσα του σαρδάμ’. Μετά τη Χριστιάνα Θεοδοσίου στον ΑΝΤ1, σειρά παίρνει το ΡΙΚ, αφού μια εκ των παρουσιαστριών των μικρών του δελτίων ειδήσεων λέει ένα πράγμα και μπερδέυει άλλα δέκα.

-δεν υπάρχει μια ταινία της προκοπής να δούμε βρε αδελφέ, έστω και χριστουγεννιάτικη!!! ας είναι καλά το greek.movies και όλες οι σελίδες κατεβάσματος ταινιών, σειρών κ.λ.π


και μια μικρή αναφορά για αυτούς που έφυγαν από κοντά μας:

Χρήστος Ευθυμίου:
Ενα χαμόγελο λιγότερο για το ελληνικό θέατρο. Τον πρόδωσε η καρδιά του ενώ επί τρία χρόνια έδινε τη μάχη με τον καρκίνο. Τελικά ο Χρήστος Ευθυμίου, τα ξημερώματα των Χριστουγέννων λύγισε... Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1954, και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έλαβε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως η «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζιδάκι.Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 2006 στο έργο του Λαμπίς «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας», δίπλα στον Χάρη Ρώμα, με τον οποίο έπαιξε και στην τηλεοπτική σειρά «Ο κακός Βεζίρης». Ιδιαίτερα γνωστός είχε γίνει από τον χαρακτηριστικό του ρόλο στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», με τον Λάκη Λαζόπουλο. Έπαιξε επίσης σε επιτυχημένες ελληνικές ταινίες όπως οι «Safe Sex», «το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο» και «Ριζότο». Ο αποχαιρετισμός του Χρήστου Ευθυμίου, έγινε το Σάββατο το πρωί. (πηγή: http://www.naftemporiki.gr/)


Κωνσταντίνος Παπαχρόνης:
ο ηθοποιός βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στις 2 Δεκεμβρίου τα ξημερώματα.

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου πριν από 8 χρόνια,το 2000.

Φέτος πρωταγωνιστούσε στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Το ξύπνημα της Ανοιξης» του Φρανκ Βέντεκτιτ που ανεβάζει η Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο ηθοποιός έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά «Ετσι Ξαφνικά» όπου πρωταγωνιστούσε ο Κων/νος Μαρκουλάκης. Οι δυο ηθοποιοί συνεργάστηκαν και την επόμενη χρονιά στο θέατρο στο έργο «Ο Δον Ζουάν στο Σόχο.»
Ο Κων. Παπαχρόνης έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Δαίμονες και Δαιμονισμένοι»,Φεστιβάλ Αθηνών,2007, «Οθέλλος» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, Θέατρο Νέου Κόσμου,2006, «Το Γάλα» του Νίκου Μαστοράκη, Εθνικό Θέατρο,2006 και 2007, «Hedwig and the angry inch» σε σκηνοθεσία της Εβελίνας Παπούλια,Club 22, 2006, «Clavigo» του Γκαίτε,σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά,Θέατρο Αμόρε,2005, «Τέσσερις Εικόνες Αγάπης» του Λούκας Μπέρφους,Θέατρο Αμόρε, 2004-2005, «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ»,σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου, στο Θέατρο επί Κολωνώ,2003-2004, «Το δόντι του εγκλήματος» του Σαμ Σέπαρντ,2002-2003, «Το χειμωνιάτικο ταξίδι» του Κωνσταντίνου Ρήγου, 2002-2003 και «Γλυκιά μου Ιρμα» σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, 2001-2002,
Επίσης έχει λάβει μέρος στην κινηματογραφική ταινία «ο καλύτερός μου φίλος» σε σκηνοθεσία Γ. Λάνθιμου,2001 και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές,όπως «Μοβ-Ροζ», «Σχεδόν Ποτέ», «Βαθύ Κόκκινο».
Τιμήθηκε με το Α βραβείο ανδρικής ερμηνείας από το περιοδικό «Αθηνόραμα» για την παράσταση «Το γάλα.»


***να σημειωθεί επίσης ότι ο Κωνσταντίνος συμμετέχει και στη βραβευμένη, από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ταινία 'Σκλάβοι στα δεσμά τους' που δεν έχει βγει ακόμη στις κινηματογραφικές αίθουσες.


Αιωνία τους η μνήμη.....

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α