Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - ΕΒΔΟΜΑΔΑ 24/11/2008 - 30/11/2008

Καλησπέρα σε όλους! Αυτό είναι το πρώτο μου επίσημο post! Σας ευχαριστώ όλους και ελπίζω να συνεργαζόμαστε καλά! Να λοιπόν η πρώτη μου ανάλυση των στοιχείων της AGB για την προηγούμενη εβδομάδα...


«ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ AGB!


(Μιας και είναι το πρώτο μου post και θα μου πάρει λίγο καιρό να μάθω να στέλνω, αν χρειαστεί κάνετε κλίκ στην εικόνα για να δείτε καθαρά τα στοιχεία!)



  • Οι επιτυχίες της «Μεγάλης Κυρίας» του Κυπριακού ποδοσφαίρου φαίνεται να συγκινούν τους Κύπριους Τηλεθεατές! Ο αγώνας «Ανόρθωσης – Βέρτερ Βρέμης» κατέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα τις 2 πρώτες θέσεις με ποσοστό 50.4% το πρώτο ημίχρονο ενώ το δεύτερο ημίχρονο και όσο η λήξη του αγώνα πλησίαζε τα ποσοστά ανέβηκαν με 10 σχεδόν μονάδες, φτάνοντας το εκπληκτικό 60.1% και 143420 τηλεθεατές, και φέρνοντας ταυτόχρονα πολλά λεφτά στο ΣΙΓΜΑ. Είναι φανερό πως ήταν μεγάλο επίτευγμα από το ΣΙΓΜΑ η εξασφάλιση των δικαιωμάτων για το Champions League. Πάντως στο κανάλι του Παρισινού, είναι οι πρώτοι που παρακαλούν να περάσει η Ανόρθωση στον επόμενο γύρο!


  • Συνεχίζει να αυξάνει τα νούμερα του το «X-Factor Live». Την προηγούμενη εβδομάδα, αρκέστηκε στην 3η θέση, με ποσοστό 50.3%, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η συνεχής αύξηση των ποσοστών. Και στην Ελλάδα η σειρά ανεβαίνει αν αναλογιστεί κανείς τι παίζουν τα αντίπαλα κανάλια.


  • Πρώτη Κυπριακή σειρά, σύμφωνα με την AGB, το «Μίλα μου». Παρόλο που οι θέσεις των επεισοδίων της προηγούμενης εβδομάδας, στον πίνακα της AGB ξεγελούν, η σειρά διανύει μια εκπληκτική περίοδο παρά μια περίοδο «κοιλιάς». Μπορεί να μην μπορεί να κοντράρει τους αγώνες της Ανόρθωσης, παρόλα αυτά την προηγούμενη βδομάδα η τηλεθέαση μέσου λεπτού ήταν μόνο 0.2% από το τρίτο στη λίστα «X-Factor Live». Ίσως τώρα που πλησιάζει το τέλος, και που άλλαξε η ώρα προβολής της σειράς, να καταφέρει να το ξεπεράσει. Παρόλα αυτά έχουμε από πέρσι να δούμε 109000 τηλεθεατές στο «Μίλα μου» κάτι που δείχνει ότι η σειρά εξακολουθεί να ελκύει τους Κύπριους τηλεθεατές. Καλά, δεν κουράστηκαν;
  • Σε αντίθεση, η σειρά «Για την αγάπη σου» που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα έπαιζε την ίδια ώρα με το «Μίλα μου», έβαλε μεν και τα 5 επεισόδια της στην 25αδα αλλά κανένα στη 10αδα. Την Τετάρτη 26/11/2008 και οι 2 σειρές κατέγραψαν το ψηλότερο τους ποσοστό. Κερδισμένο το «Μίλα μου» με ξεκάθαρη διαφορά 10%.
Τηλεθέαση Τετάρτης 26/11/2008, ώρα 19:30


  • Ανοδική συνεχίζει να είναι η πορεία και της σειράς «Σε Φόντο Κόκκινο». Τα 3 επεισόδια που προβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονται στην πρώτη 15άδα, ενώ έφτασε μέχρι και την 8η θέση τερματίζοντας πάνω και από την «Αίγια Φούξια». Ψηλότερο ποσοστό της σειράς, την Πέμπτη, 34.5%, προφανώς γιατί απέναντι έπαιζε το «Η ζωή είναι ωραία». Την Δευτέρα, η «Αίγια Φούξια» κέρδισε την μάχη, ενώ την Τρίτη την κέρδισε το «Φόντο Κόκκινο». Την άλλη εβδομάδα θα δούμε πως κοντραρίστηκαν τα δυνατά χαρτιά ΑΝΤ1 και ΣΙΓΜΑ. Το γενικό ποσοστό των επεισοδίων της Δευτέρας και της Τρίτης για τις σειρές «Σε Φόντο Κόκκινο» και «Αίγια Φούξια» δείχνει:

Γενικό ποσοστό Δευτέρας και Τρίτης

  • Τα πιο πάνω ποσοστά δείχνουν ξεκάθαρα πώς οι 2 σειρές κοντραρίστηκαν σκληρά, και η «Αίγια Φούξια» βγαίνει κερδισμένη κατά την ώρα προβολής των δυο σειρών. Σημαντικό είναι επίσης ότι και η επανάληψη της σειράς «Αίγα Φούξια» βρίσκεται στην 25αδα.



  • Εντυπωσιακά τα νούμερα της εκπομπής «Πάμε Πακέτο» που αν εξαιρέσουμε την προηγούμενη εβδομάδα με την «Eurovision Junior» είναι η μόνη εκπομπή του ΡΙΚ1 που μπαίνει στην 15άδα. Αν η εκπομπές κατατάσσονταν σε σχέση με το μερίδιο τηλεθέασης και όχι την τηλεθέαση μέσου λεπτού, τότε το φοβερό 37.1% της εκπομπής θα κατακτούσε την 4η θέση. Να λοιπόν που και οι Κύπριοι, είναι ευαίσθητοι και δεν κλαίνε μόνο με το «Μίλα μου» αλλά και με συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες. Ίσως η αλλαγή μέρας και ώρας της προβολής βοηθήσει την σειρά να γράψει ψηλότερη τηλεθέαση μέσου λεπτού και να ανεβεί και άλλο στον πίνακα της AGB.



Αυτά για αυτή την εβδομάδα! Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι πιο ενδιαφέρουσα καθώς με την αλλαγή ώρας του "Μίλα μου" τώρα παίζει εναντίων της "Αίγας Φούξια", οι 2 σειρές που θεωρούνται τα δυνατά χαρτιά των καναλιών ΑΝΤ1 και ΣΙΓΜΑ. Αναμένουμε!
(Απολογούμαι αν τυχόν το post είναι ακατάστατο, προσπαθώ να μάθω να στέλνω =])


tv_maniac





Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α