Η ΕΡΤ είναι εδώ

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

ΩΡΑ ΓΙΑ ΖΑΠΙΝΓΚ ; ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ ;

Ένας απο τους λόγους που και εμένα οι αναρτήσεις μου (ΤΗΛΕΦΤΥΑΡΙ) είναι περιορισμένες το τελευταίο καιρό, είναι σε γενικές γραμμές ο ίδιος με to.telecontrol. Παρόλο που μαθαίναμε αρκετά πράγματα, μερικές φορές δεν μπορούσαμε να τα αναφέρουμε, επειδή όπως και σε ολόκληρη τη Κύπρο, έτσι και στον χώρο της τηλεόρασης, τα πράγματα δεν είναι αγγελικά πλασμένα. Γενικό συμπέρασμα, που έχω αποκομίσει, είναι οτι τα πάντα έχουν να κάνουν με το χρήμα. Πόσα ψάρια θα πιάσει το "κάρμα", πόση τηλεθέαση θα κάνει το κλάμα στο "πακέτο", πόσο γέλιο θα πουλήσει η "αίγια φούξια" και πόσους πελάτες θα έχει την επόμενη μέρα; Πόσες διαφημίσεις θα βάλει το κάθε κανάλι στις σειρές του, πόσα χρήματα θα μπούνε στο ταμείο, και πόσοι υπάλληλοι θα φύγουν τέλος του μήνα λόγο περικοπών του καναλιού και την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης;

Είχαμε και την δολοφονία του Άντυ, και προσγειωθήκαμε όλοι στην πραγματικότητα. Φιμωθήκαμε για το τι πρέπει να λέμε και τί όχι, τι είναι σωστό και τί λάθος. Αν πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, ή να κρυφτούμε πίσω απο το μικρο μας δαχτυλάκι. Σιωπήσαμε, αναμέναμε, αναμένουμε, αλλά μάταια.

Εμείς εδώ λέμε την γνώμη μας τόσο καιρό τώρα. Συνήθως τα κακά σχόλια και τα αρνητικά μηνύματα που παίρναμε, ήταν απο τους ανθρώπους της τηλεόρασης, και όχι απο τον απλό κόσμο, ο οποίος κοιτάζει το άδειο του πορτοφόλι, και αναγκάζεται να κάθεται μπροστά στην τηλεόραση. Αυτόν βλέπεις δεν τον ενδιαφέρει αν αύριο πρωί η AGB θα σε βγάλει πρώτο ή δεύτερο. Αν είμαι κανάλι και η σειρά μου δεν "θωρκέται" τότε με το έτσι θέλω θα σε πείσω μέσο της εφημερίδας ή του περιοδικού που συνεργάζομαι, οτι αυτό που παρακολουθείς είναι αριστούργημα! Με την 48η φορά που θα το ακούσεις, θα πιστείς και εσύ.

Τον τελευταίο καιρό, οι περισσότερες εκπομπές που βγαίνουν, χρησιμοποιούν τον απλό άνθρωπο, και τα συναισθήματα του. Στον βωμό της τηλεθέασης, κλάψε καημένη γυναίκα που κοιμάσαι στο πάτωμα και σου δίνουμε κρεβάτι και σου βάφουμε τους τοίχους, κλάψε και εσύ καημένη γιαγιά που έχεις πακέτο απο την εγγονή σου που έχεις να δείς τόσα χρόνια. Κάθε δάκρυ και επιταγή, κάθε κλάμα και τηλεθέαση. Κλάψε και εσύ καημένε τηλεθεατή που έστελνες μηνύματα στο γνωστό μουσικό talent show για να βγάλεις νικητή, σε ένα διαγωνισμό που ήτανε στημένος απο την αρχή. Κλάψε και εσύ Μενεγάκη που θυμήθηκες να χωρίσεις στα μέσα της τηλεοπτικής σεζόν, και να ανεβούνε τα νούμερα της εκπομπής σου έστω και για μια εβδομάδα. Κλάψε και εσύ κρατικό κανάλι που έκανες διαγωνισμό για επιλογή τραγουδιού της Eurovision και κατάφερες να στείλεις ένα Ουαλό που άφησε της μπυραρίες της χώρας του για να κάνει την πλάκα του με την σημαία της χώρα μας . Όσο κλάμα και να ρίξεις όμως, η ουσία είναι μία. Τίποτα δεν αλλάζει. Όλα γύρω μας αλλάζουν, μα όλα μένουν ίδια.


ΤΗΛΕΦΤΥΑΡΙ

tileftiari@live.com
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α