Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

αναπόφευκτη η σύγκριση του 'THE PASSION' με το 'Jesus of Nazareth'

Πολύ καλή η νέα μίνι σειρά επεισοδίων ‘the passion’, που είναι συμπαραγωγή του BBC και του HBO, έχει γυριστεί στο Μαρόκο το 2008 και την οποία παρακολουθήσαμε την Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη στις οθόνες μας από το MEGA Ελλάδος και Κύπρου, αλλά όχι τόσο που να ξεπερνά τα αριστουργηματικά και all time classic επεισόδια του, Jesus of Nazareth (Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ,1977) παρόλο που έχουν περάσει και 32 χρόνια από τότε που έχει γυριστεί! Αν και στο τεχνικό μέρος τους τα επεισόδια είναι άρτια και το σενάριο επιμελημένο, πολλές σκηνές είναι λες και φτιάχτηκαν πάνω στο πρότυπο του ‘Ιησού από τη Ναζαρέτ’, τα κοστούμια όπως και η μουσική της αποτελούν επίσης κοινό σημείο αναφοράς των δύο παραγωγών – βέβαια η μουσική στην ταινία του Τζεφιρέλι είναι και αυτή κατά πολύ ανώτερη- πολύ λίγο κατορθώνει να σε βάλει στην ατμόσφαιρα της εποχής – ώρα ώρα μάλιστα νομίζεις πως μέσα από το δάσος θα πεταχτεί κανένας ‘Ηρακλής’, άσε που έχεις την εντύπωση πως ο Τιβέριος ήταν αυτοκράτορας του μεσαίωνα-, ενώ χάνει πολύ και από την επιλογή των ηθοποιών, οι ελάχιστοι από τους οποίους μας έπεισαν για το ρόλο τους. Ο Τζόζεφ Μόουλ, που είχε και τον ρόλο του ‘Ιησού’ και είναι ο πρώτος κωφός και με προβλήματα δυσλεξίας ηθοποιός που υποδύεται το Χριστό, απέδωσε πολύ καλά στις σκηνές των παθών, εξαιρετικά μπορούμε να πούμε, αλλά από την άλλη ήταν πολύ χαλαρός και άνετος στις υπόλοιπες σκηνές, σε σημείο μάλιστα που να τον χάνεις και να μην μπορείς να τον ξεχωρίσεις ανάμεσα στους μαθητές του! Παρόλα αυτά η ταινία είναι αξιόλογη και σίγουρα από δω και στο εξής θα βλέπουμε κάθε Πάσχα στη μικρή μας οθόνη.



Νομίζω όμως ότι θα συμφωνείτε μαζί μου πως όσο ο Ρόμπερτ Πάουελ φαίνεται πως τελικά ήταν γεννημένος για το ρόλο του 'Χριστού' και η ερμηνεία του συγκλονιστική και ανεπανάληπτη άλλο τόσο μοναδική και αξεπέραστη είναι και η ίδια η ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη, την οποία για άλλη μια φορά φέτος απολαμβάνουμε αυτές τις μέρες από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.


Ευχαριστούμε βέβαια και τα δύο κανάλια για την προσπάθειά τους να μας βάλουν στο κλίμα των ημερών με το δικό τους τρόπο. Κάποια άλλα πάλι φαίνεται πως γιορτάζουν το Πάσχα με τους καθολικούς διότι δεν εξηγείται διαφορετικά Μεγάλη Τετάρτη το SIGMA να δείχνει αγώνες του UEFA Champions League.... (αλλά θα μου πείτε έχουν και αυτοί το κοινό τους και δεν είναι και μικρό!)

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α