Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

μαζικές παρεμ-βολές

Τι σας είπα εγώ ότι ζούμε στην μετά Μαστροκώστα εποχή της κυπριακής τηλεόρασης; Ε, μετά και από το ρεπορτάζ που είδαμε στο GOGO με την πιο διάσημη, πιο ομιλητική, πιο ξανθιά, γενικά πιο...παρουσιάστρια της κυπριακής τηλεόρασης, Μέλανη Στέλιου, να μας θυμίζει ότι έχει κλείσει 10 χρόνια στην πρωϊνή ζώνη, σίγουρα δικαιούμαστε να μιλούμε για νέα δεδομένα στην κυπριακή τηλεόραση. Η απόλυτη κυρίαρχος των κυπριακών πρωϊνάδικων, απόλυτη κυρίαρχος όχι γιατί υπάρχει μια ιδιαίτερη προτίμηση των τηλεθεατών προς το πρόσωπό της, αλλά λόγω έλλειψης ουσιαστικού ανταγωνισμού, άνοιξε το ‘σπιτικό’ της και υποδέχτηκε τη πιο ‘αγαπητή’ δημοσιογράφο-αρχισυντάκτρια – κορίτσι για όλες τις δουλειές, Κατερίνα Αγαπητού, η οποία τη ρώτησε για τα χρόνια που βρίσκεται στην πρωϊνή ζώνη, για τα ‘αρνητικά’ σχόλια που γράφονται γι’ αυτήν – η Μέλανη είπε πως είμαστε απλώς ψυχασθενείς αν τη βλέπουμε χωρίς να τη συμπαθούμε!, έχεις Μέλανή μου να μας προτείνεις κάτι άλλο εκείνη την ώρα ή θέλεις να επιστρέψει η Λα Μαρίνα;-, ενώ, όπως ήταν φυσικό, μίλησαν γι’ αυτήν –με τα καλύτερα εννοείται λόγια-και οι συνεργάτες της –να δούμε με τί τους απείλησε προηγουμένως! –καλά, ένα αστείο κάναμε και μεις-.
Το πιο αστείο βέβαια στην όλη υπόθεση και ο λόγος για τον οποίο κάνουμε λόγο για ‘νέα εποχή’ είναι το γεγονός ότι τόσο πριν όσο και μετά την προβολή του ρεπορτάζ η Γωγώ και το ‘εκείνες και γω’ panel της –αυτό που της επέμεινε τέλος πάντων – είπαν τα καλύτερα λόγια τόσο για την παρουσιάστρια όσο και για τους συνεργάτες της! Και κάπως έτσι ήρθε και η πρώτη εκτός των πυλών του Δία, αναγνώριση για την ‘Μενεγάκη της Κύπρου’ και όσο και να πεις αυτό είναι και είδηση και εξέλιξη. Και μη νομίζετε πώς αυτό δεν το ήξερε και η Μέλανη, γι’ αυτό και είχε και το ανάλογο στυλάκι, ξέρετε ποιό....

Να μείνουμε στο ίδιο θέμα –που λένε και στα δελτία ειδήσεων-. Την Πέμπτη, που λέτε, εγκαινίασε νέο ‘θέμα’ η Μέλανη στο πρωϊνό. Οι τηλεθεάτριες μπορούν να μπαίνουν κάθε βδομάδα σε κλήρωση για να κερδίζουν...εσείς τι νομίζετε; Βιβλία μαγειρικής, τα οποία θα δίνει και κάθε Κυριακή η ‘σημερινή’ με το ‘Τηλεθεατή’ και δε μιλάμε για ό,τι κι ό,τι μαγειρική, αλλά για το ‘Αλφαβητάρι της Μαγειρικής’ δια χειρός Αλεξίας και Βέφας Αλεξιάδου και δε χρειάζεται νομίζω να σας πω που πάει το δικό μου μυαλό γιατί πάει όπου και το δικό σας. Άντε, με το καλό οι δύο κυρίες και στο στούντιο της εκπομπής.....και είμαστε σίγουροι πως αν η Βέφα δεν έχει πάθει ακόμη αρτηριοσκλήρωση, θα της πει: κάτι μου θυμίζεις εσύ!

Κάτι μου θυμίζεις από Ελένη Μενεγάκη! Ναι, αυτό ακριβώς μας θυμίζει το νέο παιχνιδάκι με τα αινίγματα που παίζει η Χριστιάνα Αριστοτέλους με τους ακροατές της του super fm -104,7 -και μάλιστα με τα ίδια αινίγματα με τα οποία έχει παίξει και το Ελενάκι με τους τηλεθεατές της. Τι απομένει; Μια τηλεοπτική εκπομπή ολόδική της για να αρχίσει να παίζει και αυτή με τους τηλεθεατές αινίγματα.Και τότε εμείς ξέρετε, θα λέμε για την ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ –ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ –ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΩΝΩΝ ‘ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ’. Και μετά λένε πως η Ελένη είναι η χαζή. Και πού είστε ακόμη όταν μεγαλώσουν η Λάουρα και η Βαλέρια! Θα χουμε ‘Ελένες’ να βλέπουμε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα!

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που άρχισε η κωμική σειρά του PLUS ‘Κωστάκης και υιοί’, μόλις προχθές κατάφερα να δω κάποιες σκηνές από αυτήν. Η είδηση είναι ότι η σειρά σε γενικές γράμμες βλέπεται, το αστείο όμως της υπόθεσης είναι ότι πρέπει εσύ να βλέπεις πολύ plus ώστε να πετύχεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Εμείς πάντως δε βλέπουμε πολύ Plus tv και μόλις πρόσφατα πάλι είδαμε και τα νέα γραφικά του δελτίου ειδήσεων που από κόκκινα έγιναν μπλε! Μπλε το στούντιο, μπλε το σήμα, μπλε τα γραφικά, μπλε το χρώμα της γραβάτας του παρουσιαστή, όλα μπλε. Μετά από αυτή τη μεγάλη αλλαγή και μετά το κόψιμο της σατιρικής εκπομπής του Μπουλά και Καλλιβάτση στο MEGA Ελλάδος, νομίζω ότι βρήκαμε το νέο BELLAS TV’. Και τα ελληνικά χρώματα διαθέτει, αλλά και το ίδιο πολύ μεγάλος μπελάς είναι ρε παιδάκι μου! –για τους ιδιοκτήτες, τους εργαζομένους, τους διευθυντές και για όσους γενικά έχουν μπλέξει με αυτό το κανάλι-.

Συνέπεια της οικονομικής κρίσης ή κατάντια; Ο λόγος για τον Στράτο Τζώρτζογλου που από την αγκαλιά της ωραίας και σέξι Δήμητρας (Ματσούκα) τόσο στην τηλεόραση (βλ. ‘Στο δρόμο της καρδιάς’) όσο και στη ζωή - αν ίσχυε βέβαια τότε εκείνη η σχέση, μέχρι βέβαια που η Δημητρούλα έφτασε να πει ή εγώ ή εκείνος για την συμμετοχή του Στράτου στα 'Ματωμένα Χώματα' -, στο 2009 ο γωστός Ελλαδίτης ηθοποιός βρέθηκε να απολαμβάνει την αγκαλιά της άλλοτε παρτενέρ του...Φιρφιρή για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς ‘σε φόντο κόκκινο’ του SIGMA! Τι να πούμε και μεις! Μόνο good to night, Στράτο, good to night, που έλεγε κάποτε και ο τελευταίος σε εκπομπή του τοπικού fred tv.
το ΠΡΙΝ και............................................................................ το ΜΕΤΑ










Θέλετε και άλλη συνέπεια της οικονομικής κρίσης;

Οι του ANT1 αφού ξήλωσαν το στούντιο της Λα Μαρίνας, δεν ήξεραν πώς να το αξιοποιήσουν και κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να επιπλώσουν με τους καναπέδες της Μαρίνας το σπίτι της Μαργαρίτας Φιλοθέου και του 'πρίγκιπα' της. Ένα ευχαριστώ είπαν τα παιδιά στην παρουσιάστρια που τους έφτιαξε το σπίτι;













Τη μόνη πάλι που δεν αγγίζει η οικονομική κρίση είναι την ‘Εργαζόμενη γυναίκα’, τουτέστι Ελένη Ράντου, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει, να μας εντυπωσιάζει, να μας τρελαίνει γενικώς με τις ερμηνείες της στα επεισόδια της νέας κωμικής σειράς του ANT1. Φοβερές οι ερμηνείες της αγαπημένης ηθοποιού, γι’ αυτό και κάθε βδομάδα με αγωνία περιμένουμε πώς και πώς να βγει το καινούργιο επεισόδιο. Πού και σε τί μας οδηγεί
αυτό; Στο να μην έχουμε καμία υπομονή για μια ακριβώς βδομάδα, όσο δηλαδή χρονικό διάστημα περνά από την προβολή του επεισοδίου του ANT1 Ελλάδος στον ANT1 Κύπρου, με αποτέλεσμα να ψάχνουμε να βρούμε... όχι δουλειά, αλλά τα επεισόδια στο διαδίκτυο και δε νομίζω πως αυτό το κάνω μόνο εγώ. Ας το προσέξει αυτό ο ANT1 Κύπρου και ο κ. Οδυσσέως και γενικά όλα τα κανάλια, αφού όλα σχεδόν στηρίζουν το πρόγραμμά τους με ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν, πριν τα μηχανάκια της τηλεθέασης τρελαθούν και δείχνουν μηδενικές τηλεθεάσεις, γιατί αυτό δε συμφέρει σε κανένα νομίζω. Έτσι;

Όπως σε κανένα δε συμφέρει να υπάρχουν παράνομοι παροχείς συστημάτων, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να βλέπει συνδρομητική τηλεόραση στη μισή τιμή!!! Καιρός ήταν να γίνουν αυτές οι έρευνες και να συλληφθούν οι ένοχοι, των οποίων το παράπτωμα όσο και ασήμαντο και αβλαβές και αν φαίνεται, δεν παύει όμως να είναι παράπτωμα και τους αξίζει να τιμωρηθούν διότι κακώς ή καλώς δε βγάζουμε τη ψυχαγωγία μας με τα ‘θεωρικά’ πλέον του Περικλή, αλλά πρέπει, για να ικανοποιηθούμε, να πληρώσουμε! Γιατί μπορεί το καλό το πράγμα να αργεί να έρθει, αλλά πληρώνεται κιόλας και μάλιστα αδρά!

Έτσι όσοι είναι λάτρεις της φόρμουλα ένα, ας το ξεχάσουν το 'δωρεάν εισιτήριο' που τους έκοβε κάποτε το ΡΙΚ ή ο ΑΝΤ1 για την F1. Τώρα το μοναδικό άθλημα που βλέπαμε ελεύθερα στις οθόνες μας, μεταφέρεται και αυτό στην καλωδιακή τηλεόραση, συγκεκριμένα στην LTV και, όπως διαβάσαμε και στα περιοδικά και τις εφημερίδες αυτή τη βδομάδα χωρίς τους εκφωνητές της για όλα αυτά τα χρόνια, Δημήτρη Γιόκα και Γιώργο Μιχαήλ, οι οποίοι ξέρουν το άθλημα όσο κανένας άλλος στο νησί μας και οι χαρακτηριστικές φωνές τους είναι συνώνυμο του συγκεκριμένου αθλήματος στην Κύπρο, όσο χαρακτηριστική είναι και η φωνή του Αντρέα Γεωργιάδη και Άθως Ξενοφώντος στους ολυμπιακούς αγώνες και τους αγώνες του στίβου. Ας ελπίσουμε όμως ότι κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι χρησιμοποιήσαν λάθος φόρμουλα και θα αξιοποιήσουν τους αγαπημένους εκφωνητές ή ακόμη καλύτερα ας ελπίσουμε ότι η φόρμουλα θα επιστρέψει στις παλιές της πίστες!

Εκτός πεδίου βολής για αυτή τη βδομάδα:

Το MEGA Κύπρου που θα κονταροχτυπηθεί επί ίσοις όροις με τον 'Ιησού τον Ναζωραίο' που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε από την τηλεόραση του ANT1, όπως κάθε χρόνο, καθώς Μ.Τρίτη στις 10.00 το βράδυ και Μ.Τετάρτη στις 9.20 θα προβάλει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση τη μίνι σειρά του bbc –παραγωγής 2008- ‘ ΤΑ ΠΑΘΗ’ και όπως καταλαβαίνουμε από το τρέιλερ πρέπει η σειρά να είναι πολύ προσεγμένη και πολύ κοντά σε αυτά που διαβάζουμε ότι έγιναν στην Αγία Γραφή.

το MEGA όμως έχει ανέβει πολύ στην εκτίμησή μας και για έναν ακόμη λόγο. Για τις κληρώσεις που κάνει για τις πρεμιέρες των ελληνικών ταινιών που τώρα τελευταία βγαίνουν πολλές στις κυπριακές αίθουσες και στις οποίες βέβαια το MEGA είναι συμπαραγωγός. Έτσι μετά τον ‘Ηλία του 16ου’ και το ‘πεθαίνω για σένα’ σειρά παίρνει το ‘Σούλα έλα ξανά’. Εγκρίνουμε και λέμε: MEGA κάντο ξανά!!!

Βίκτωρας Παπαδόπουλος ο πιο επικοινωνιακός, ο πιο αγαπημένος παρουσιαστής κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Τέλος! Οι ατάκες του έχουν αυξηθεί και κερδίζει πόντους....

Η Αποστολία Ζώη ‘γράφει’ στην ‘πολυκατοικία’. Πολύ καλή στο ρόλο της Στέλλας, της δικηγόρου που έρχεται για να αναστατώσει τον Μάρκο στα επόμενα επεισόδια ‘της πολυκατοικίας’. Αγαπάμε Αποστολία!!!

Ο Αζάς ντύθηκε βρακάς!!! Ναι, μετά από ιδέα του δημοσιογράφου – παρουσιαστή Παναγιώτη Δημόπουλου, ντύθηκε βρακάς και στήθηκε...στην είσοδο του προεδρικού, όπου και υποδεχόταν τους καλεσμένους, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε το ‘προεδρικό’ για την ιδέα του, όπως είδαμε σε χθεσινό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SIGMA. Πολύ χαριτωμένη και πρωτότυπη η ιδέα του Δημόπουλου, αλλά και ο Αζάς που την υλοποίησε αν μη τι άλλο ένα μπράβο το αξίζει!
αυτά για σήμερα. πιο πολλές 'βολές' την επόμενη φορά...

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α