Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ..MEGA!

Σπάσαμε κάθε ρεκόρ στη ψηφοφορία που διενήργησε το blog μας την προηγούμενη βδομάδα! 184 επισκέπτες – αναγνώστες μας δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης στα αγαπημένα σας κανάλια, άλλοι πάλι δείξατε ‘κόκκινη κάρτα’ στα παγκύπρια κανάλια επιλέγοντας τα συνδομητικά και την παρακολούθηση τηλεόρασης από το διαδίκτυο και άλλοι μας είπατε ότι δεν έχετε καμία απολύτως εξάρτηση από αυτήν.

Τελικά αγαπημένοι μας αναγνώστες είστε πολύ megalicious τύποι και το δείχνετε με κάθε ευκαιρία!

1. MEGA 46 ψήφοι (25%):
πρώτο στις καρδιές σας το MEGA και αυτή η ψηφοφορία πρέπει να είναι η χαρά του κ. Γιώργου Χουλιάρα! Μπορεί η agb ακόμη να μην τον συμπαθεί και πολύ προς το παρόν, αλλά οι αναγνώστες μας, που έχουν μονίμως το τηλεκοντρόλ τους γυρισμένο στο κανάλι του Αρχαγγέλου, έχουν άλλη άποψη. Είναι αυτοί που αρχίζουν τη μέρα τους πίνοντας καφέ με Οικονομέα και Καμπουράκη, συνεχίζουν με το ειδύλλιο του Αρναούτογλου και της Μπουλέ –αλλά η καλύτερη εκεί μέσα εννοείται πως είναι η Σοφία Μουτίδου- περνούν αρκετές ώρες με αγαπημένες mega κωμωδίες όπως ‘δέκα λεπτά κήρυγμα’, στο ‘παρά πέντε’ και ‘πενήντα πενήντα’, έχουν πολύ μέσο με τη Γωγώ και τον Λουκά, ξέρουν πολλά ‘μυστικά’ , χαλαρώνουν με τη Μαστροκώστα και τελειώνουν τη μέρα τους με τις φετινές σειρές του καναλιού, αλλά και τις πρεμιέρες πολύ καλών ταινιών. Ε, μπορώ εγώ τώρα να πω πώς δεν κάνετε καλά που το επιλέγετε;

2. ANT1 44 ψήφοι (23%):

σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο ΑΝΤ1 στη δεύτερη θέση, αλλά είναι τόσο μικρή η διαφορά που θα μπορούσαμε να πούμε πως και αυτό το κανάλι πρωταγωνιστεί φέτος στα τηλεοπτικά δρώμενα γι’ αυτό και άλλωστε για φέτος τουλάχιστον μαγγώσανε εκεί τα τηλεκοντρόλ σας. Λίγο οι καλές κυπριακές φετινές παραγωγές με μπροστάρη την 'ΑΙΓΙΑ fuxia' , λίγο οι αρκετά καλές φετινές ελληνικές σειρές του ΑΝΤ1 Ελλάδος -που δείχνει φέτος τις άγριες προθέσεις του μετά την περσινή κατρακύλα – λίγο το X-FACTOR και ο Ρουβάς, λίγο το ‘Λολάκι’ -που δεν ξέρω για σας, αλλά όσο περνά ο καιρός τόσο πιο πολύ ‘κολλάω’ με αυτή τη σειρά’ – να τον εθισμό! Βέβαια θα μπορούσαν τα πράγματα να ναι και καλύτερα αν το κανάλι δώσει έμφαση στις πρωτοκλασάτες ξένες σειρές, όπως το αδελφάκι του στην Ελλάδα, καθώς και σε καλές ξένες ταινίες, με τις οποίες δε φαίνεται να έχει καλή σχέση το κανάλι.

3. Συνδρομητικά κανάλια 25 ψήφοι (13%):
εδώ το καλό το πράγμα που είναι και καλοπληρωμένο! Η χαρά του τηλεθεατή! Πληρώνεις αλλά βλέπεις και αυτό που θέλεις και όποτε το θέλεις...Πολλά τα κανάλια που μπορεί κανείς να απολαμβάνει μέσω των καλωδιακών τηλεοράσεων, αλλά βέβαια πολλές φορές τα προγράμματά τους δεν διαθέτουν υποτίτλους –είναι που λέμε για ‘γιεμωσιά’, αφού τα βρίσκουν ελεύθερα και μας τα σερβίρουν στο ‘μεγάλο μπουκέτο’- με αποτέλεσμα να είναι δώρον άδωρον.
Παρόλα αυτά λόγω κυρίως του κυπριακού ποδοσφαίρου, τώρα και της f1, της ψηφιακής εικόνας, των video on demand, των μουσικών καναλιών, της γρήγορης προβολής αγαπημένων ξένων σειρών, της ενημέρωσης από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη καθώς και των εξαιρετικών ταινιών και των ντοκιμαντέρ –κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τη φύση- είναι αρκετά ελκυστικά για τους τηλεθεατές παρόλο το τσουχτερό της τιμής – για κάποιους βέβαια, διότι οι περισσότεροι κατά που μου φαίνεται την έχουν βρει τη λύση με τα dreembox -

4. Sigma 16 ψήφοι (8%):
είναι που μας τελειώσε η γερόντισσα, είναι που ακόμη να πιάσουν οι ζέστες και να αρχίσουν οι επαναλήψεις των ‘γειτόνων’ στις 10 το βράδυ, είναι που ‘εποκάτσαν’ τα μεξικάνικα και δεν υπάρχουν άλλες χοντρούλες και ασχημούλες να μεταμορφωθούν σε κύκνους; Δεν ξέρω τι φταίει τέλος πάντων για αυτή την τέταρτη θέση, αλλά ΤΣΙΑΚΚΑ ΕΛΑ ΞΑΝΑ και δεν είναι ανάκγη με νέα σειρά, μια ‘Βασιλική’ σε επανάληψη μπορεί να κάνει το θαύμα της και να ‘ξε-τυφλώσει’ την agb!

5. παρακολουθώ τηλεόραση από το διαδίκτυο πιο πολύ 15 ψήφοι (8%):
χε, χε! Μαζί με μένα, άλλα 14 άτομα βρίσκονται στην ίδια ευχάριστη θέση. Θέλεις να βγεις έξω αλλά σκέφτεσαι πχ ότι θα χάσεις την ‘ΑΙΓΙΑ FUXIA’; Θέλεις να δεις ‘ματωμένα χώματα’ αλλά απέναντι παίζει και η ‘ΑΙΓΙΑ’ και δεν ξέρεις πώς να ξεπεράσεις το πρόβλημα; Θέλεις να δεις ‘εργαζόμενη γυναίκα’ λίγο μετά την προβολή του επεισοδίου στην Ελλάδα; Το διαδίκτυο έχει την λύση! Δεν κάνεις τίποτα το παράνομο, απλώς παρακολουθείς το αγαπημένο σου πρόγραμμα όποτε εσύ μπορείς, έχεις διάθεση και κυρίως χωρίς διαφημίσεις. Στην Κύπρο μόνο δύο κανάλια παρέχουν ακόμη αυτή τη δυνατότητα μέσα από τις ιστοσελίδες τους, το ΡΙΚ και ο ANT1 που ανεβάζουν τις σειρές και τα προγράμματά τους στο διαδίκτυο αμέσως μετά την προβολή τους. Για την κυπριακή βέβαια τηλεόραση προκύπτει ένα πρόβλημα από αυτή τη δυνατότητα διότι, από τη στιγμή που η τηλεόρασή μας σε ένα ποσοστό 80% στηρίζεται στην ελληνική τηλεόραση και τα προγράμματα και τις σειρές της ελληνικής τηλεόρασης μπορούμε να τα βρούμε και να τα δούμε μία ή δύο μέρες μετά την προβολή τους στο διαδίκτυο, αυτό σημαίνει και συνεπάγεται ότι μέχρι να περάσει μια βδομάδα πολλές φορές για να φτάσει η στιγμή προβολής των επεισοδίων και από την κυπριακή τηλεόραση, δεν μένουν σχεδόν καθόλου τηλεθεατές για να τα παρακολουθήσουν. Το λέω και το ξαναλέω τον τελευταίο καιρό αυτό το πράγμα, αλλά το διαδίκτυο κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια και αν αυτό δεν το προσέξουν έγκαιρα τα κυπριακά κανάλια, η ζημιά δε θα αργήσει να γίνει! Βέβαια το ίδιο πρόβλημα έχουν κατά συνέπεια και όλες οι τηλεοράσεις του κόσμου, ακόμα και τα σινεμά με το κατέβασμα σειρών και ταινίων αμερικανικής παραγωγής. Φαύλος κύκλος, ε;


6.δεν παρακολουθώ πολλές ώρες τηλεόραση 15 ψήφοι (8%):
μωρέ μπράβο σας! Πώς τα καταφέρνετε θέλω να μου πείτε μήπως την ‘κόψω’ και γω να ησυχάσετε και εσείς και εγώ....(αστείο, έτσι;)


7. ΡΙΚ1 11 ψήφοι (5%):
ένας Λάκης, ένα πακέτο, λίες 'πατάτες αντιναχτές' και μια Ειρήνη Χαραλαμπίδου που δε σταματά με τίποτα την πάρλα και τη γερμανική πειθαρχία δεν φέρνει την άνοιξη. Εξάλλου και το τραγούδι λέει ‘θα ναι σα να μπαίνει η Άνοιξη......’







8. PLUS TV 8 ψήφοι (4%):
δυναμώστε στο φουλ την τηλεόρασή σας και απολαύστε ακόμη περισσότερο τη μουσική σας! Α,και όταν βλέπετε τη Πάρις Χίλτον να κλείνετε τον ήχο!


9. ΡΙΚ2 4 ψήφοι (2%):
και οι μικροί τηλεθεατές μας έχουν ψυχή! Το αγαπημένο κανάλι των παιδιών –και όχι μόνο, απ΄ότι μου λένε -, το αθλητικό κανάλι, το κανάλι των καλών κοινωνικών ταινιών, το κανάλι που βγάζει το φίδι από την τρύπα , όποτε το ΡΙΚ τα βρίσκει σκούρα. Ένας καθορισμός στην ταυτότητά του τού χρειάζεται και πάλι προς τη δόξα θα τραβήσει (όχι της Κατωκοπιάς...)

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α