Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 13/04/2009 - 19/04/2009

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ

Γεια σε όλους και Χρόνια Πολλά! Τέλειωσε και η Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς την σημαντική έκπληξη στον πίνακα με τις 25 πρώτες εκπομπές της AGB. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 6 από τις 25 εκπομπές ήταν επαναλήψεις. Για άλλη μια εβδομάδα κυριάρχησε η "Αίγια Φούξια" με 3 επεισόδια να καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις. Δύο θέσεις κατέλαβαν στον πίνακα οι 2 αγώνες Champions League που προβλήθηκαν, που όσο πλησιάζει ο τελικός, αναμένεται πως τα νούμερα θα αυξάνονται. Από τις Πασχαλινές σειρές, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αυτή που ξεχώρισε ήταν η σειρά που προβάλλεται από τον ΑΝΤ1, "Jesus of Nazareth", καταλαμβάνοντας 4 θέσεις στον πίνακα με ισάριθμα επεισόδια. Για άλλη μια εβδομάδα, "Πάμε Πακέτο" και "Πατάτες Αντιναχτές" βρίσκονται στον πίνακα, χωρίς όμως να γράφουν ψηλά ποσοστά. Μια σου και μια μου για "Λόλα" και "Σε Φόντο Κόκκινο" αφού την μια μέρα πήγαινε καλά η μια σειρά και την άλλη μέρα η άλλη. Μικρή άνοδος για τη σειρά "Για την αγάπη σου". Πιο αναλυτικά, ο πίνακας με τις 25 πρώτες εκπομπές σε σχέση με την Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού, όπως και ο πίνακας με τις πρώτες 10 εκπομπές σε σχέση με το γενικό ποσοστό είναι ως εξής:


Σε προηγούμενο post στο blog, παρουσιάζαμε την ποικιλία εκπομπών που θα προβάλλονταν την Κυριακή του Πάσχα. Συγκεκριμένα 9 διαφορετικές εκπομπές έψαχναν τα νούμερα. Μόνο 2 όμως κατάφεραν να καταγράψουν αρκετά ψηλή τηλεθέαση για να είναι στις 25 πρώτες εκπομπές. Ο λόγος φυσικά για την εορταστική "Αίγια Φούξια" που ήταν η νικήτρια της ημέρας με ΤΜΛ 15.5%, και οι "Πατάτες Αντιναχτές" με ΤΜΛ 6.1%. Όσο για τις άλλες εκπομπές, βλέπε "Γάμος α λα Ελληνικά", "Allan Dallon", "Παρθένος ετών.. 40", δεν κατάφεραν να γράψουν αρκετά ψηλά νούμερα.

Το Μεγάλο Σάββατο, λίγοι ήταν αυτοί που επέλεξαν να περάσουν την μέρα βλέποντας τηλεόραση. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι μόλις 3 από τις 25 εκπομπές ήταν εκπομπές του Σαββάτου, και η ΤΜΛ είναι αρκετά χαμηλή. Νικήτρια εκπομπή της ημέρας, ήταν το "Jesus Of Nazareth", με το τελευταίο μέρος της μίνι ταινίας να καταγράφει ΤΜΛ 9%, αφήνοντας στην 2η θέση το "Πάμε Πακέτο" με 8.4%.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, ελάχιστοι ήταν αυτοί που έμειναν στο σπίτι για να δουν τηλεόραση. Μόλις μια εκπομπή βρέθηκε στις 25 πρώτες. Ο λόγος για το "Jesus Of Nazareth", που κατέγραψε ΤΜΛ μόλις 6.3% καταλαμβάνοντας την 24η θέση.

Όσο για τη
Μεγάλη Πέμπτη, και πάλι μόνο το "Jesus Of Nazareth", κατάφερε να μπεί στην 25αδα, με ΤΜΛ 8.4% που του έδωσε την 12η θέση. Όπως φαίνεται, οι Κύπριοι παρακολούθησαν τις ακολουθίες του Νιπτήρα και του Επιταφίου, όπως άλλωστε το έχουν οι μέρες.

Και πάμε τώρα στην Μεγάλη Τετάρτη... Πρώτη σε τηλεθέαση εκπομπή της μέρας ήταν το "Σε Φόντο Κόκκινο" με ΤΜΛ 9%, ενώ τελευταία (από τις πρώτες 25) ήταν η απέναντι "Λόλα" με 6.8%. Όσο για την πολυδιαφημισμένη σειρά που προβλήθηκε απο το MEGA, "Τα πάθη", ούτε την Μεγάλη Τετάρτη αλλά ούτε την Μεγάλη Τρίτη, δεν κατέγραψε αρκετά ψηλά νούμερα για να είναι στις 25 πρώτες εκπομπές.

Αντίθετο το σκηνικό την προηγούμενη μέρα, δηλαδή την Μεγάλη Τρίτη, με πρώτη εκπομπή της ημέρας φυσικά την "Αίγια Φούξια", με ΤΜΛ 24.4%. Αλλά δεύτερη αυτή τη φορά ήταν η "Λόλα" που κατέγραψε ΤΜΛ 9.4% (31.8% γενικό ποσοστό), ενώ πολύ πιο κάτω ήταν η σειρά "Σε Φόντο Κόκκινο" με ΤΜΛ 6.5% (21.4% γενικό ποσοστό). Στο ενδιάμεσο, αρκετά καλά νούμερα κατέγραψε το Champions league.

Τις πρώτες 2 μέρες της εβδομάδας, οι Κύπριοι παρακολούθησαν περισσότερη τηλεόραση, σύμφωνα με την AGB, αφού τόσο την Τρίτη όσο και την Μεγάλη Δευτέρα 6 εκπομπές της
κάθε μέρας βρέθηκαν στις 25 πρώτες. Πρώτη και πάλι η "Αίγια Φόυξια" (ΤΜΛ 23.6%) με δεύτερη τη σειρά "Σε Φόντο Κόκκινο" (ΤΜΛ 9.3%.)

Όσο για τα ποσοστά των καναλιών, στην πρώτη θέση ο ΑΝΤ1, με δεύτερο το ΣΙΓΜΑ και τρίτο το ΡΙΚ1, με χαμηλά όμως ποσοστά.


Αυτά και για αυτή την εβδομάδα!
Τα λέμε!

tv_maniac

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α