Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ο Ρομπεν της TV, οι τηλενουβέλες και οι 10

Είδαμε τις νέες εκπομπές των καναλιών και παρόλο το ότι είχα είδη σχηματίσει άποψη, είπα να τους δώσω λίγη πίστωση χρόνου πριν σχολιάσω. Όπως κι έγινε.

Είδαμε και το "Αλλαν Ντάλλων", με τους δύο ραδιοφωνικούς παραγωγούς, να ντύνονται παπάδες, προϊστορικοί άνθρωποι κτλ. Σαφώς πιο βελτιωμένοι απο την πρώτη εκπομπή, που όπως είχαμε μάθει ο ένας εκ τον δύο ήτανε άρρωστος και σε μια εκπομπή χωρίς σενάριο (ναι το μάθαμε κι αυτό) δεν ήτανε και το καλύτερο του. Πολλη δουλειά γίνεται στο μοντάζ και τα ευσημα πρέπει να πάνε και εκεί. Παρόλο που δεν γέλασα, και ούτε ξεκαρδίστικα στα γέλια, βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα και έξυπνα μερικά βιντεο. Το μόνο που ήτανε αρκετα εκνευριστικό, ήτανε να βλέπεις σε όλα τα βίντεο τους ίδιους δύο να αλλαζουνε απλά ρόλους. Έχουνε έλλειψη ηθοποιών εκει στο Σίγμα; Φταίει και εδώ η οικονομική κρίση;


Είδαμε επίσεις και το "Έχεις μέσον". Έχεις πρόβλημα με κάποιο υπουργείο; ΕΜΕΙΣ θα σε βοηθήσουμε! Έχεις πρόβλημα με την γειτόνισσα; ΕΜΕΙΣ θα σε βοηθήσουμε! Πονάς τον λαιμό σου; ΕΜΕΙΣ θα σε βοηθήσουμε! Είναι χαμηλά τα νούμερα του Μέγκα; ΕΜΕΙΣ θα σε βοηθήσουμε! Καλα βρε παιδιά, δεν λέω καλή η εκπομπή αλλα σταματάτε να το παίζετε Ρομπέν της TV. Όλους θα τους βοηθήσετε; Να σας κάνουμε και εικόνισμα! Αυτό που προσπαθω να πώ είναι οτι δεν γίνεται να πιάνει ο άλλος τηλέφωνο και να του λέτε οτι εσείς θα το αναλάβετε που έχετε την δύναμη, που μπορείτε, που έχετε τις διασυνδέσεις, που θα πιέσετε κτλ. Ο Άγιος Λουκάς και η Αγία Γωγώ προστάτες του απλού λαού.Φαίνεται οτι ο Χουλιάρας εκεί στο Μέγκα, μια και είναι εξ Ελλάδος, του είπανε του ανθρώπου οτι στην Κύπρο σε όλες τις λέξεις χρησιμοποιούμε το "ν" στο τέλος. Δεν εξηγείτε διαφορετικά το "ν" στον τίτλο της εκπομπής "Έχεις μέσοΝ".


Και πέστε μου εμένα τωρα τί με ενδιαφέρει να βλέπω απο το πρωί τον Καμπουράκη και τον Οικονομέα στο Μέγκα και τον Αυτιά στο Plus Tv να λένε για τους υπουργούς της Ελλάδας, τα προβληματα εκεί με τις συντάξεις, αν είναι ακριβή στην Αθήνα η ντομάτα και το μαρούλι! Κάτι τέτοια βάζουνε και αναγκάζεται και ο κόσμος να βλέπει την Μελενεγάκη.


ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΕΟΣ! Αλλάξτε τίτλο και κάντε το κανάλι "Τηλενουβέλα TV". Πόσες μεταγλωτισμένες σειρές εκεί στο Σίγμα βρε παιδί μου. Είχανε "Βαλεντίνα", "Ροζίτα", "Μόντε Κρίστο", "Βικτώρια", και άλλα τόσα, και ήρθε τώρα και η "ΑΝΤΡΙΑΝΑ"! Καλά στην Κύπρο εκπέμπει το κανάλι; Είπαμε οι γριούλες στο σπίτι με τα μηχανάκια της AGB δίνουνε νούμερα, αλλα μην το εξευτελίζουμε. Και εκεί που τελιώνει η μια τηλενουβέλα και πριν ξεκινήσει η άλλη, σου ρίχνουνε την εκατοστή επανάληψη των "Βουράτε γειτώνων", των "Τάκκων" και του "Ζωή ποδήλατο" και σε αποτελειώνουν.


Όσο και να την βλέπω δεν την χορταίνω! Πείτε το πρωσοπίκή άποψη, πειτε το εμμονη, δεν με ενδιαφέρει. Πόσο ταλέντο αυτή η Δώρα Κακουράτου, βρε παιδιά. Την βλέπεις και την χέρεσαι. Εκεί στον Αντ1, είπαμε, καλή η "Αίγια Φούξια" αλλα ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη. Διοτι το άλλο χελιδονάκι (αυτο για μια ζωή που είναι ωραία, επειδη η δική μας με αυτά που βλέπουμε δεν νομίζω να είναι) δεν λέει και πολλά. Ο Αντ1 Κύπρου αφού έχει γεμισει το πρόγραμα του με ότι κινείται στην Ελλάδα, και αφού βλέπει οτι καλά κρατιέται, δεν νομίζω να δοκιμάσει κάτι καινούριο σύντομα αν και κάτι έχουνε στα υπόψη τους. Άσε που έρχεται τώρα και το "Ελλαδα έχεις ταλέντο" και ελπίζουνε να ζήσουν εποχές "X Factor". Ο Ντίνος εκει στον Αντ1 Κύπρου, αφού φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του, διοτι κακά τα ψέματα μετα την απόχωρηση του απο το Σίγμα πριν αρκετά χρόνια, σίγουρα θα ήθελε να αποδείξει αρκετά πράγματα και νομίζουμε τα έχει καταφέρει. Εκεί στον Αντ1 φαίνετε να εκτιμάνε κάτι καλό οταν το έχουν και γι αυτό έγινε και η πρόωρη υπογραφή για συνεργασία και στην επόμενη σεζόν με τους δημιουργούς της σειράς "Αίγια Φούξια". Και άστε τους αλλους να δίνουνε ανοιχτές επιταγές για να εντάξουν κάτι στις τάξεις τους που ήτανε δικό τους και είχαν απορρίψει προλίγου.


Είδαμε απο τα δελτία ειδήσεων τις τελευταίες μέρες την αθώωση των 10 αστυνομικών που ξυλοφόρτωσαν δύο συμπατριώτες μας. Ο λόγος για την μή εκδοση τιμωρίας, είναι διοτι το μαρτυρικό υλικό (βίντεο) που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα "Πολιτης" δεν θεωρήθηκε αποδείκτικό στοιχείο στο δικαστήριο για να κατηγορηθούν, μιας και ο άνθρωπος που το βιντεοσκόπησε, δεν δέχτηκε να καταθέσει. Και ποιός νοήμων άνθρωπος που μένει στην Κύπρο, θα τα έβαζε με αστυνομικούς; Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει και όλοι κάνουμε τα στραβά μάτια. Τα κακώς έχοντα στον τόπο μας, τα ναρκωτικά που κυκλοφορούν στις γειτονιές μας, οι χιλιάδες παράνομοι αλλοδαποί που κανείς αστυνομικός δεν ασχολείται να συλλάβει αλλα τους κανονίζει και άδειες παραμονής, και άλλα τόσα, κανείς δεν θα μας πείσει οτι δεν έχει βάλει το χεράκι της και η αστυνομία. Κύριοι των καναλιών, εδω σας θέλω! Άστε της δημόσιες εμφανίσεις στα διάφορα πάρτυ σας που διοργανωνεται για να δείξετε η καθε μια το νέο φόρεμα που αγοράσε απο το ταξίδι της στο Παρίσι, και ασχοληθείτε με αυτό το θέμα αν έχετε το κουράγιο. Εδώ σε θέλω Ελίτα Μιχαηλίδου, Λουκα Φουρλά, Γωγώ Αλεξανδρινού, Χρύσανθε Τσουρούλη, Μέλανη Στέλιου, Δημήτρη Ευθυμίου,Παναγιώτη Δημόπουλε, εδώ σας θέλω!





ΤΗΛΕΦΤΥΑΡΙ

Αν θέλετε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας, ένα νέο, κάτι που χρίζει σχολιασμού και μας έχει διαφύγει, τότε επικοινωνήστε στο tileftiari@live.com
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α