Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει στην ελληνική τηλεόραση. Πέρσι ήταν ο ANT1 που, εν μια νυχτί και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού προς τους τηλεθεατές του, ‘έκοψε’ σχεδόν όλες τις ελληνικές σειρές του στο μέσο της τηλεοπτικής περιόδου. Φέτος το παράδειγμά του ακολουθούν το ένα μετά το άλλο και τα υπόλοιπα ελληνικά κανάλια. Ό,τι δε λύνεται, κόβεται λέει η λαϊκή ρήση. Στην περίπτωσή μας ό,τι δε φέρνει τηλεθέαση πάει κατευθείαν στη χωματερή. Η ίδια η τηλεόραση σκοτώνει την... τηλεόραση, σκοτώνει τα παιδιά της. Πάνε οι καιροί που οι άνθρωποι της τηλεόρασης εργάζονταν για την πάρτη τους, γιατί το γούσταραν. Οι καιροί που μπορούσες να δεις από το ‘ΜΠΡΑΒΟ’ της Ρούλας Κορομηλά και τους ‘Δύο ξένους’ μέχρι το ΧΡΥΣΟ ΚΟΥΦΕΤΟ της Αννίτας Πάνια και το ‘ΜΠΑΜ’ του Χρήστου Φερεντίνου έχουν περάσει δυστυχώς ανεπιστρεπτί. Τώρα, αν οι τηλεοπτικές σου επιλογές δεν συμφωνούν με αυτά που δείχνουν τα περιβόητα μηχανάκια της agb, είσαι ‘καταδικασμένος’ σε τηλεοπτική... εξορία. Τώρα δεν έχεις δικαίωμα στην επιλογή, δεν δικαιούσαι να λες ‘μου αρέσει’ το τάδε πρόγραμμα, τώρα το μόνο που υπάρχει είναι η δικτατορία της agb, αυτή αποφάσισε και διέταξε ‘Λάκης ο Γλυκούλης’, ‘Άγρια παιδιά’ όχι. Αυτή αποφάσισε ‘Πολυκατοικία’, αυτή ‘Ευτυχισμένοι μαζί’, αυτή έκοψε Ζαρίφη-Μουτσινά, αυτή ‘τη μηχανή του χρόνου’, αυτή ‘το κουτί της Πανδώρας’. Ποιό; Το ‘κουτί της πανδώρας’ ρε σεις! Τον Βαξεβάνη ναι, τον Κώστα.Ναι την εκπομπή που ασχολήθηκε πρώτη απ’ ολες με το ‘σωματίδιο του θεού’, το ‘facebook’, τη γλώσσα των νέων, τη διαφήμιση και τη σχέση της με τις γυναίκες του σήμερα, με τη δικτατορία της βλακείας, με τα blogs και τόσα άλλα ενδιαφέροντα, πάντα επίκαιρα και καυτά θέματα. Μη δούμε δηλαδή καλή και ενημερωτική εκπομπή. Δεν έχει νούμερα; Δεν έχει λόγο ύπαρξης. Γιατί; Έτσι αποφάσισε η agb, γιατί έτσι διέταξαν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, στις οποίες ανήκουν τα κανάλια. Η ελληνική τηλεόραση του σήμερα, του αύριο δεν έχει καμία σχέση με την ‘τέταρτη εξουσία’, δεν είναι καν εξουσία, όπως θέλουν να θεωρούνται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουλάχιστον η ελληνική τηλεόραση, όπως είναι σήμερα, δεν είναι, διότι δεν ασκεί κανενός είδους εξουσία στις άλλες τρεις, δεν ενημερώνει, δε διαμαρτύρεται, παρά μόνο διαθέτει ‘σοβαρούς’ δημοσιογράφους που ασχολούνται με την Πετρούλα και πώς ντύθηκε στο χθεσινό της πεντάλεπτο, που ξεφυλλίζουν τις εφημερίδες και μόλις δουν τις γυμνόστηθες της espresso ξερογλείφονται και καγχάζουν ταυτόχρονα, δεν έχει καμία σχέση με την ψυχαγωγία όταν αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε τα νούμερα την επομένη της εκπομπής, όταν η τηλεόραση ενδιαφέρεται μόνο για την ίδια την τηλεόραση. Αυτή είναι η τηλεόραση του σήμερα λοιπόν, αυτή που για μια εβομάδα ψάχνει να βρει παρουσιαστές/ριες για τον ‘πρωϊνό καφέ’ του ΑΝΤ1 και που όταν τη βρίσκει (ΒΛ.ΦΩΤΟ ΔΙΠΛΑ) κόβει την ‘Πανδώρα’. Και από μέσα στο κουτί θα βγουν όλα τα κακά. Γιατί αυτή δεν είναι εξουσία, είναι η δικτατορία της βλακείας, είναι φασισμός!
'ΤΕΛΟΣ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ' - αυτά είναι τα λόγια του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στο επίσημο site της εκπομπής: http://www.koutipandoras.gr/
ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ 'ΠΑΝΔΩΡΑ'; ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α