Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

μαζικές παρεμ-βολές

Τι και αν οι κυπριακές παραγωγές εκσυγχρονίστηκαν σε θεματολογία, σκηνοθεσία, παραγωγή κ.λ.π, τι και αν κάποιες από αυτές απέκτησαν και έναν αέρα ελληνικό με τη συμμετοχή Ελλαδιτών ηθοποιών. Σε κάποιες από αυτές το επίπεδο παραμένει επίπεδο, γι’ αυτό και στο ‘σε φόντο κόκκινο’ μπορείς να ακούσεις τον εξής διάλογο:
-Στράτος Τζώρτζογλου: ‘για να μπω μέσα στη συζήτηση, τι είναι αυτά τα ‘μουσκουρούθκια’;
-Ανδρέας Τσουρής: ‘Στράτο, φκάλε ζίλικουρτι’
Ίσως, πριν γυριστεί η σχετική σκηνή, ο κ. Τζώρτζογλου να πήρε κάποια μαθήματα κυπριακών από τους ανθρώπους της παραγωγής και να ενημερώθηκε για το τί σημαίνει η λέξη ‘ζίλικουρτι’, ότι δηλαδή είναι το αντίστοιχο του ‘σκάσε’, βγάλε τον σκασμό’, ‘κλείσε το ριμάδι το στόμα σου’, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό που δεν του έχει πει κανείς είναι ότι τέτοιου είδους λέξεις που βγαίνουν μάλιστα από το στόμα κάποιου με τέτοια αγριάδα και που κάνει τους Κυπρίους να φαίνονται πως ζουν ακόμη σαν και τους ανθρώπους των σπηλαίων, βλέπαμε μόνο στο ‘βουράτε γειτόνοι’, ενώ χρησιμοποιούνταν από τους Κυπρίους τουλάχιστον πριν από 100 χρόνια εξού και τη λέξη ‘ζίλικουρτι’ την ακούσαμε φέτος και στο πρώτο επεισόδιο της ‘αίγιας’, όπου ακόμα και εκεί, όταν ειπώθηκε, συνοδευόταν τουλάχιστον και από ένα ‘please’ που, αν μη τι άλλο, την έκανε χαριτωμένη.

Η μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η ‘αίγια’ αναγνωρίζεται πλέον από όλους, ακόμα και από τα αντίπαλα κανάλια, τα οποία όχι μόνο βλέπουν από μακριά αυτά τα τρελά νούμερα που χτυπά η σειρά και το φυσούν και δε κρυώνει –που λέει ο λόγος -, άμα λάχει την εκμεταλλεύονται κιόλας: πρόσφατο παράδειγμα το ΡΙΚ, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μετέδωσε 3 φορές την καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού, στην οποία πολλά άρματα ήταν εμπνευσμένα από την πετυχημένη σειρά του ΑΝΤ1. Η αλήθεια είναι ότι τέτοια ‘μούχτιν’ διαφήμιση της σειράς ούτε ο ίδιος ο ΑΝΤ1 δε θα μπορούσε να κάνει. Όσο για το ΡΙΚ; Ούτε που θα πήρε χαμπάρι πόσο καλά διαφήμιζε το τηλεοπτικό προϊόν μπροστά στη μεγάλη πολιτιστική προσφορά της τηλεοπτικής κάλυψης της πιο κεφάτης εκδήλωσης του νησιού με ανταποκριτή τον Κυριάκο Παστίδη, τον δάσκαλο των παιδιών, ο οποίος έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις την ασχετοσύνη του...

Σε ρυθμούς καρναβαλιού έζησε την προηγούμενη βδομάδα και η Μέλανη Στέλιου – η παρουσιάστρια που έκλεισε 10 χρόνια στην πρωϊνή ζώνη –βλέπε σημερινό TV MANIA-, η οποία ανεξάρτητα από το τι ίδια ισχυρίστηκε ότι ντύθηκε στην εκπομπή της και στα καρναβάλια της πόλης της, την μεγαλύτερη αίσθηση την έκανε ως ‘κοτσακαρούα’. Ναι, ‘ήσουν όπως την κοτσακαρούα’ της είπε η γνωστή πλέον κ. Ελένη ένα πρωί στην εκπομπή όταν την είδε έτσι (βλέπε ΦΩΤΟ δίπλα) και εμείς πήραμε μια μεγάλη ανάσα διότι άλλο να την παρομοιάζεις με τη Μενεγάκη, που αρέσει και στην Μέλανη, αν και μας διαβεβαιώνει ότι δεν τη μιμείται και είναι ο εαυτός της, και άλλο να την αποκαλείς ‘κοτσακαρούα’ όντας μάλιστα και φανατική τηλεθεάτριά της! Πάλι καλά που η κάπα δεν ήταν κόκκινη ώστε να την περάσουμε για ‘κοκκινοσκουφίτσα’ και να γίνουμε εμείς ο κακός ο λύκος, αλλά και για τη Μελενεγάκη, ακόμα και έτσι, τα σχόλιά μας είναι 'και κακεντρεχή και άστοχα’. Μια βεντέτα μόλις ξεκίνησε...

Δύσκολοι καιροί για ... τηλεαστέρες. Η απομάκρυνση του Νίκου Μουτσινά και της Κατερίνας Ζαρίφη από την παρουσίαση του μακροβιότερου πρωϊνάδικου της ελληνικής τηλεόρασης, ταρακούνησε και τους υπόλοιπους τηλεαστέρες του καναλιού του ΑΝΤ1, Γιώργο Παπαδάκη και Τατιάνα Στεφανίδου που έριξαν τις σπόντες τους στη διέυθυνση του σταθμού σχετικά με την βιωσιμότητα των εκπομπών τους και εξεδήλωσαν την ανησυχία και το άγχος που τους έχει καταβάλει το τελευταίο διάστημα -δικαιολογημένα βέβαια εν μέσω και της οικονομικής κρίσης. Ο ΑΝΤ1 Κύπρου όμως, θα συμφωνείτε, ότι βλέπει πιο μπροστά από αυτόν της Ελλάδας, αφού πάει καιρός τώρα που και ο Παπαδάκης δε λέει ‘Καλημέρα Ελλάδα’, αλλά και που η Τατιάνα έχει χαθεί κάπου μέσα στο πρόγραμμα του καναλιού και αγνοείται σε σημείο που και μια Αγγελική Νικολούλη θα δυσκολευόταν να την εντοπίσει.


(κρίμα για τα παιδιά γιατί τις τελευταίες μέρες προσπάθησαν να κοιτάξουν κατάματα τον Γρηγόρη Αρναούτογλου:)









Εντελώς όμως διαφορετική κατάσταση επικρατεί στα τηλεοπιτκά δρώμενα της Κύπρου. Εδώ οι παρουσιάστριες βγάζουν διπλοβάρδιες, όπως η Μέλανη Στέλιου για παράδειγμα, που τις τελευταίες μέρες κρατά το τιμόνι όχι μίας, αλλά δύο εκπομπών. Η Μέλανη αντικαθιστά την Ελίτα Μιχαηλίδου στην εκπομπή ‘με την Ελίτα’, λόγω ασθενείας της τελευταίας και παρόλο που ο τίτλος περιέχει το όνομα της παρουσιάστριάς της, εντούτοις καθόλου δεν χρειάζεται να αλλαχθεί, ακόμη και με την Μέλανη στην παρουσίαση, διότι και εδώ η παρουσιάστρια βγαίνει τόσο γλυκιά και μειλίχια όσο και η Ελίτα μας, αν και το πρωϊ μας έχει αποδείξει ότι δεν 'το έχει'. Μενεγάκη το πρωί, Ελίτα το απόγευμα, αλλά ας μην παραπονιέται που το λέμε. Τουλάχιστον, ηθοποιός είναι, μπαίνει πολύ καλά στο πετσί του ρόλου!

Όπως στο πετσί του ρόλου μπήκε για τα καλά και ο Αποστόλης Τότσικας στο ‘κλειδί του παραδείσου’. Από τον καιρό που τα τσούγκρισε με τον καθηγητή του για τα μάτια της Ζέτας Μακρυπούλια και αποφάσισε να δείξει και το άλλο του πρόσωπο, που έκρυβε καλά, αυτό δηλαδή του πλουσιόπαιδου που οδηγάει γρήγορα sport αμάξια, διευθύνει εταιρείες, κάθεται σε συσκέψεις με πολιτικούς, θυμώνει, χτυπά το χέρι του στο τραπέζι και παίζει τις γυναίκες στα δάχτυλα. Ακόμη λοιπόν και οι ηθοποιοί θέλουν το χρόνο τους για να βγάλουν όλο τους το ταλέντο,

χρόνο που δεν είχαν ο Μουτσινάς με τη Ζαρίφη που τελικά αντικαταστάθηκαν από τον τραγουδιστή Γιώργο Λιανό και συμπαρουσιαστή της Σοφίας Αλιμπέρτη τα πρωϊνά του Σαββατοκυρίακου στο ‘καλομελέτα και έρχεται’ και την Δέσποινα Καμπούρη –το κορίτσι του Θέμου-. Βέβαια οι περισσότεροι θα τους γνωρίζετε από την παρουσίαση των οντισιόνς του X FACTOR, πάνω στο οποίο βασίστηκε εξ ολοκλήρου και η πρώτη εκπομπή τους, που έκανε πρεμιέρα χθες Παρασκευή. Σίγουρα, το κανάλι έπρεπε να αντιδράσει γρήγορα και το X FACTOR ήταν η μόνη λύση για την πρώτη αυτή εκπομπή. Τη συνέχεια δε θέλουμε και τα νούμερα να δούμε για να την προβλέψουμε, αλλά αν ο Μουτσινάς και η Ζαρίφη έψαχναν να βρουν νούμερα, αυτούς τους βλέπω να ψάχνουν πόρτα να φύγουν...

Καιρό έχουμε να δούμε ένα μεξικάνικο στις πρώτες εκπομπές της agb, αλλά αυτό δε νομίζω να είναι γιατί απλώς δεν είναι στη μόδα. Ο ΑΝΤ1 πάλι σύντομα θα προβάλλει ένα μεξικάνικο στο οποίο έχει δώσει ίσως τον πιο μεγάλο τίτλο μεξικάνικης σαπουνόπερας: ‘τα χαζά κορίτσια δεν πάνε στον παράδεισο’ -7 λέξεις!!-. Καλά, εσάς περιμέναμε να μας το πείτε. Φυσικά δεν πάνε στον παράδεισο, αλλά στην τηλεόραση του mega, μιας και απόψε κάνει πανελλήνια και παγκύπρια πρεμιέρα το νέο τηλεπαιχνίδι του σταθμού με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα, στο οποίο οι ξανθιές θα προσπαθούν κάθε βδομάδα να πάρουν την εκδίκησή τους. Και οι τηλεθεατές τη δική τους, στην περίπτωση που το πρόγραμμα δεν αρέσει.
Γω-γώ, να μία εκπομπή!!!
Σύντομα όμως αναμένεται στις οθόνες μας -εκτός από τη Γωγώ Αλεξανδρινού- και η εκρηκτική Γωγώ Μαστροκώστα σε μια life style εκπομπή – η πρώτη που θα δούμε στο κανάλι του Αρχαγγέλου -που φέρει τον έξυπνο τίτλο GO.....GO και ήδη στο τρέιλερ έχουν απλωθεί τα κόκκινα χαλιά και είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή της άλλοτε άτακτης και προκλητικής Γωγούς. Άραγε πριν ανέβει τα σκαλιά, η Γωγώ θα πάρει και τις ευλογίες του αρχιεπισκόπου ή αυτός είναι πολύ απασχολημένος με τις εκκλησιές και τα καμπαναριά που θα χτίσει; Όπως και να έχει, τόσο η παρουσία της Γωγώς στην κυπριακή τηλεόραση όσο και μια τέτοιου είδους εκπομπή σε καθημερινή βάση στις μικρές μας οθόνες, είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και σίγουρα θα σχολιαστεί ποικιλοτρόπως με το ξεκίνημά της.


Τελευταία βολή για σήμερα: στο ΡΙΚ για τον μόνιμα κακό του ήχο: κάτι πρέπει να γίνει με τους μουσικούς ήχους που ακούγονται από το ΡΙΚ1 διότι δε γίνεται όταν παίζει μουσική να τρέχουμε να χαμηλώσουμε την τηλεόραση και όταν είναι να παρακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα να τη βάζουμε στη διαπασών!

Εκτός πεδίου βολής: σήμερα η Βίβιαν Κανάρη και ο Χρύσανθος Τσουρούλης που ασχολήθηκαν με τη ψηφιακή τηλεόραση και τους αεροψεκασμούς αντίστοιχα.

άσχετο: καταπληκτική η σκηνή στα ‘Ματωμένα Χώματα’ που η Δήμητρα Ματσούκα αποχωρίζεται την πλούσια κόμη της αφού έχει πιάσει τύφο! Το ωραίο είναι βέβαια ότι η Δήμητρα έκοψε στ’αλήθεια τα μαλλιά της –γουλί μάλιστα –για τις ανάγκες της σειράς, αν και είχαν το αγαπημένο της μήκος. Όσοι δεν το είδατε, το σχετικό επεισόδιο θα παίξει στο ΡΙΚ τη Δευτέρα και μην το χάσετε, γιατί θα χάσετε!


ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ:
ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ
-Δευτέρα - MEGA
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΙΑΣ – MEGA –ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α