Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Ο Πα-πα-νελίστας: εμφάνιση Ν.3 – ο Εξολοθρευτής!
Έγινε της ΛαΜαρίνας....

Η ατάκα της εβδομάδας ανήκει κατά το ήμισυ στη ΛαΜαρίνα, η άλλη μισή είναι του Πα-πα-νελίστα που αυτή τη βδομάδα μοιάζει να βγήκε από τον Εξολοθρευτή:
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!
- ΛαΜαρίνα: εσείς τι ζώδιο είστε πάτερ μου;
- Πα-πα-νελίστας: Άνθρωπος!!!

Το πρωϊνάδικο της ΛαΜαρίνας συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις όχι μόνο για τα θέματα με τα οποία επιλέγει να ασχοληθεί η παρουσιάστρια, αλλά και με τους εκρηκτικούς συνδυασμούς των καλεσμένων της. Τι και αν η ώρα είναι 8 το πρωί; Στην ΛαΜαρίνα τα θέματα που συζητιούνται και οι καλεσμένοι στο στούντιο δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα σε σημείο που ο τηλεθεατής έχει την εντύπωση πως το talk show που έχασε το βράδυ, το απολαμβάνει ορεξάτος το πρωί. Διότι όταν το θέμα σου είναι «θρησκεία, αστρολογία, μαντεία» και έχεις καλεσμένους στο στούντιο τον Πατέρα Παρασκευά άλλως Πα-πα-νελίστα, το χρυσό θησαυρό της νέας ελληνικής γλώσσας και συμπληρωματικό παράρτημα του λεξικού του Μπαμπινιώτη – θεολόγο Ανδρέα Πιτσιλλίδη και βεβαίως βεβαίως τη «σύμβουλο πεπρωμένου» Αφροδίτη, δεν έχεις επιλογή παρά να αφεθείς στον καναπέ σου και να απολαύσεις τις απανωτές ατάκες που σε ξυπνούν ενώ εσύ είσαι ακόμη με την τσίπλα στο μάτι.
Από τη μια λοιπόν ο παπάς με τον θεολόγο να υποστηρίζουν ότι η πίστη στα ζώδια και οι επισκέψεις σε μέντιουμ είναι αμαρτία και από την άλλη η ΛαΜαρίνα να ρωτάει τον Παπά «τι ζώδιο είστε πάτερ μου» και αυτός να την στέλλει αδιάβαστη λέγοντας: «Άνθρωπος»! Από τη μια η «σύμβουλος πεπρωμένου» να ισχυρίζεται «εγώ είμαι πιο θρήσκα που σένα πάτερ μου», «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο» και «εγώ πιστεύκω μόνο στις 10 εντολές» και από την άλλη ο εκπρόσωπος του θεού να κάνει το «καυστικό σχόλιο», κατά τον Πιστιλλίδη: «το υπουργείο Υγείας καλύτερα να πληρώνει κάμποσους αστρολόγους παρά να ξοδεύει λεφτά για τις έρευνες», μετά τον ισχυρισμό τηλεθεάτριας ότι μέντιουμ βρήκε την αιτία της αρρώστιας της. Από τη μία να μιλάς για το μάτιασμα και την πέτρα για το μάτι και από την άλλη το παράρτημα του Μπαμπινιώτη να κάνει στη Μαρίνα το κομπλιμέντο ότι «είσαι κόσμημα από μόνη σου, δε θέλεις κόσμημα για να μη σε πιάνει το μάτι»
. Μα αυτά και μ’αυτά η ώρα πήγε 9 και ούτε για «σχολικό εκφοβισμό», που έπαιζε στο ΡΙΚ, μας άφησε να ακούσουμε το Μαρινάκι ούτε την κ.Στέλλα να δούμε να μπερδεύεται στην κουζίνα της Μελενεγάκη. Μια ακόμη κοινωνική προσφορά από την τηλεόραση του ANT1 είχε φτάσει στο τέλος της!

Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο (στην τηλεόραση)· την ίδια μέρα που στο «για την αγάπη σου» ακούμε το γιατρό της Μαργαρίτας να λέει «πρέπει να βρεθεί δότης... χτες», την ίδια ώρα ακούμε και στο "μίλα μου" ότι δε μένει πολύς χρόνος στην Άννα. Θέλετε να σας πω και τι έπαιζε απέναντι στις 10.00 το βράδυ στο ΡΙΚ1; Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου συζητούσε για το εμπόριο οργάνων που δίνει και παίρνει και στην Κύπρο. Δηλαδή τι έκανε την ίδια ώρα το Ειρηνάκι στο ΡΙΚ; Παρηγοριά στον άρρωστο έδινε;
Εμείς πάλι προτείνουμε στα δύο σίριαλ να ανταλλάξουν δείγματα. Και πού ξέρετε, μπορεί να είναι και συμβατά!!!




ακούστε όμως και το άλλο. χτές βράδυ πέτυχα τη σκηνή που η Άννα τραβούσε τα μαλλιά της και έπεφταν και ο Λούλης την παρηγορούσε και....μου άρεσε!! το καλό πράγμα να λέγεται.

Εκπαιδεύοντας το Μάρκο;;;
Πολύ το παίζει το πιάνο η Κατερίνα Α. Χρστοφίδου – πού είναι ο Άκης μου να με δει!, στην Μελενεγάκη και μάλιστα πιο πολύ και από ότι ο Στέφανος στην Ελένη μας. «Πάρ’ το φεγγάρι και καν’ το βέρα μου» τραγουδούσαν οι Μελενεγάκη, Μάρκος και Κατερίνα με μάτι που φοβάσαι να το δεις νύχτα, πόσο μάλλον το πρωϊ και ενώ το ρολόι μας έδειχνε 8 και 3! Και πάνω εκεί η Μελενεγάκη αποκτά ξαφνικά όρεξη για «εκπαιδευτική τηλεόραση» και ρωτάει ποιά τραγούδησε πρώτη το κομμάτι για να λάβει από την Κατερίνα την απάντηση « Η Μαρινέλα» και από τον Μάρκο « η Βανδή». Τότε η κ.Μελενεγάκη, που ως γνωστόν «τρελαίνεται για Μαρινέλα», άρχισε την ‘επίπληξη’ λέγοντάς του να μην τον ξανακούσει να το λέει αυτό γιατί θα αρχίσει το «εκπαιδεύοντας το Μάρκο».
Δεν της φτάνουν δηλαδή όλα τα άλλα, έχει τώρα και παραισθήσεις ώστε ξέχασε ότι ο Μάρκος είναι και καθηγητής πανεπιστημίου και τον πέρασε για τον Φαίδωνα της Μενεγάκη;

τι λές καλέ;;;








Μυστικά της Εδέμ ή κόλαση του Δάντη ;
Ρε σεις τι γίνεται σε αυτά «τα μυστικά της Εδέμ»; Το εργάκι άρχισε με την Εύα να είναι για χρόνια η ερωμένη του Μάνου. Έπειτα άρχισαν οι σεναριογράφοι τα υπονοούμενα ότι η αδελφή της Εύας, Μαρίλια δεν είναι αδελφή της αλλά κόρη της. Μετά άρχισαν άλλο παιχνίδι ότι δηλαδή ο Νικόλας, αδελφός του Μάνου, ήθελε την Εύα από παλιά και ότι και η αδελφή της έχει εξίσου τρυφερά, ερωτικά συναισθήματα για εκείνον, δηλαδή μάνα και κόρη θα σφαχτούν για τον ίδιο άνδρα –κοίτα να δεις τί μου θυμίζει.... – και ξαφνικά έρχονται τα πάνω κάτω: η Εύα αποκαλύπτει στη γυναίκα του Μάνου ότι υπήρξε για χρόνια ερωμένη του, αλλά η καλή του γυναικούλα πιστεύει τα παραμύθια που της αραδιάζει ο Μάνος της και ζουν έναν έρωτα όλο τρέλα –που λέει και το τραγούδι -, ενώ η Εύα, σαν και την πρωτόπλαστη, δε κάθεται στ’ βγά της, χαλά το γάμο του Νικόλα και της Δάφνης και παίρνει το γαμπρό για τον εαυτό της. Την άλλη βδομάδα πάλι το παιχνίδι θα ξαναρχίσει, η τράπουλα θα ανακατωθεί και η «παρέα της φεγγαρόπετρας» θα δημιουργήσει νέα ζευγάρια...
Είναι πολύ σίγουροι οι σεναριογράφοι ότι όλα αυτά συμβαίνουν στον κήπο της Εδέμ; Εμένα πάλι όλα αυτά προς το παρόν για κόλαση του Δάντη μου κάνουν. Τώρα στον κήπο της Εδέμ πώς και πότε θα καταφέρουν να ανεβούν θα σας γελάσω!

Η ώρα της ενημερωτικής μεσημβρινής εκπομπής του MEGA «με μια ματιά» άλλαξε και τώρα αντί στις 2.30 αρχίζει στις 2.00. Ένα χρόνο τους πήρε να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξει η ώρα της εκπομπής και τώρα που το αποφάσισαν, την προγραμμάτισαν να αρχίζει μόλις μισή ώρα πιο πριν απ’ ότι προηγουμένως. Τσάμπα κόπος δηλαδή, διότι μόνο αν την έπαιρναν στη 1.00 θα λέγαμε και mega-λίσιους!

Είναι η δεύτερη φορά που πετυχαίνω την Αιμιλία να λέει τα αποτελέσματα το ποδοσφαιρικού αγώνα της Ανόρθωσης με αντίπαλες ομάδες στο UEFA Champions League , αλλά εχθές το παράκανε. Ενώ είχε τηλεφωνική συνομιλία με δημοσιογράφο στην Αμερική για να δώσει την ανταπόκρισή του για τις αμερικανικές εκλογές, τον διέκοψε για να μας ενημερώσει για το αποτέλεσμα στον αγώνα που διεξαγόταν στο Γ.Σ.Π μεταξύ Ανόρθωσης –Ίντερ και...... μας ξενέρωσε, διότι αν θέλαμε να δούμε ή να ακούσουμε τον αγώνα θα βρίσκαμε εμείς τον τρόπο, αλλά για να βλέπαμε την εκπομπή της προφανώς είχαμε τους λόγους μας. Τα κανάλια μας όμως καλά θα κάνουν να εξασφαλίζουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των παιχνιδιών αν τους καίει τόσο παρά να μας μεταφέρουν το αποτέλεσμα ραδιοφωνικά γιατί θυμίζουν καταστάσεις....χουντικές. Ακόμη λίγο φοβάμαι ότι θα πάρουν και τηλεβοα και θα αρχίσουν να φωνάζουν «εδώ πολυτεχνείο, εδώ πολυτεχνείο»......

Επίσημη πρώτη για την εφημερίδα ‘Καθημερινή’ την Κυριακή που μας πέρασε και εκεί είχαμε και την επανεμφάνιση του Μαρίνου Νομικού με την τηλεοπτική στήλη bungee zapping στο περιοδικό της εφημερίδας του οποίου είναι και αρχισυντάκτης. Καλή η προσπάθεια τους, αλλά προσωπικά περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό. Ιδιαίτερα από τις δύο συνεντεύξεις που πολυδιαφημίστηκαν, του προέδρου της δημοκρατίας και του Εφραίμ. Η πρώτη ήταν καλή, στο δεύτερο θέμα η συνέντευξη πού ήταν, δεν κατάλαβα! Παρόλα αυτά τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή πρόοδο...

Η εκπομπή του μπορεί να μου προκαλεί λίγη συγκίνηση ή να με αφήνει αδίαφορη, αλλά προχθές μου άρεσε όταν ο Κωστάκης αυτοσαρκάστηκε σχολιάζοντας τις αρνητικές κριτικές που δέχεται από τον τύπο για την εκπομπή του. Αφού λοιπόν ο άνθρωπος έχει χιούμορ, γιατί δε μας το δείχνει και στα υπόλοιπα θέματα με τα οποία ασχολείται;

Ο ΑΝΤ1 και το black χιούμορ του
Μπα, δεν τελειώσαμε για σήμερα με τη ΛαΜαρίνα. Την επόμενη μέρα από αυτή που περιγράψαμε πιο πάνω, το Μαρινάκι είχε συζήτηση για τη μοναξιά και ενώ οι καλεσμένοι και οι τηλεθεατές μας έλεγαν πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι όταν ζουν μόνοι, στο background έπαιζε το «πιο καλή η μοναξιά» του Γιάννη Πάριου και το «μοναξιά μου όλα» των Πυξ Λαξ. Πολύ black χιούμορ πρωϊνιάτικα, τόσο που το βλέπει και η agb και σκιάζεται.

Γι’ αυτό και ο ΑΝΤ1 σκέφτηκε νέο τρόπο να διαφημίσει το προϊόν που λέγεται Λα Μαρίνα μέσα από τη κωμική του σειρά «η ζωή είναι ωραία». Αυτό και αν είναι black χιούμορ!!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α