Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ερμηνεύοντας τον Ανδρέα

ο γνωστός θεολόγος Ανδρέας Πιτσιλλίδης εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά στο πρωινάδικο της Λα Μαρίνας, παρέα όπως πάντα με τον Πα-πα-νελίστα Παρασκευά και αυτή τη φoρά ήταν λαλίστατος και απέδειξε και πάλι ότι για να γίνεις κατανοητός στον απλό κόσμο πρέπει να εκφράζεσαι κάπως έτσι:

θα πω κάτι που είναι προανάκρουσμα για αυτό που θα πω στη συνέχεια= θα τραγουδήσει παίζοντας παράλληλα και κύμβαλο αλαλάζον ή θα πει κάτι το οποίο θα αποτελέσει κάτι σαν πρόλογο για όσα θα πει μετά; ιδού η απορία!

αναδρομή υπνωτισμού= αφού ο ανάδρομος Ερμής έχει παράσει, να μη κάνουμε και μια ύπνωση;

ολοκληρωμένη σεξουαλική διεργασία= κατά τον ύπνο έχει αποδειχθεί, σύμφωνα με τον θεολόγο, ότι μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη. τι λες καλέ!!!

ο άλλος πυλώνας= η άλλη πύλη δεν είναι, η άλλη θύρα δεν είναι, η πύλη του παραδείσου αποκλείεται, ο "άλλος άξονας" όμως μπορεί.

όνειρο απότοκο της έγνοιας μου= τα όνειρα προκύπτουν από το ότι έχουμε πολλά πράγματα στο νου μας που μας απασχολούν αρχίζοντας πρώτα πρώτα από τα δάνεια και τους τόκους...

θεολογική πινελιά= θα πάρει το πινέλο και θα αρχίσει να 'ζωγραφίζει' το θεό. μωρέ τι λέτε; ο άνθρωπος απλώς θα δώσει την θεολογική του άποψη

υπάρχει στη φαρέτρα μας το επιχείρημα= στην κυριολεξία αυτό θα πει υπάρχει στη θήκη με τα βέλη μας -πώς λέμε για την φαρέτρα του τοξοβόλου Φοίβου ένα πράμα - το επιχείρημα. Αυτό όμως που θέλει να πει ο συμπαθής θεολόγος είναι απλώς ότι διαθέτει, πιο απλά, έχει ένα όχι πάντως μυστικό, αλλά επιχείρημα

θωρακισμένοι με αυτοπεποίθηση και αέρα αισιοδοξίας= στον πόλεμο δε θα πάμε, η θωρακισμένη μερσεντές του Δάκη μάς έχει χαλάσει από καιρό, εμείς όμως πρέπει να εξοπλιστούμε όχι με υλικό που θα μας προστατεύσει από βλήματα πολέμου, αλλά με αυτοπεποίθηση και πάνω απ' όλα....με αέρα αισιοδοξίας.

εμπειρική πιστοποίηση= η εξακρίβωση της αλήθειας που προκύπτει από την εμπειρία των πραγμάτων. τόσο απλό!

σφυγμομετρώντας τη κοινή γνώμη= οι σφυγμοί της κοινής γνώμης ανεβαίνουν και κατεβαίνουν και ο Ανδρέας μπορεί έτσι να καταγράψει τις απόψεις μας

πράγματα αδιόρατα= πράγματα που δε φαίνονται, γρήγορα λησμονιούνται

ερμητικά κλειστοί= εντελώς κλειστοί, όπως και τα μάτια της Νικόλ και τoυ Τομ

χρονοντούλαπα= ντουλάπια στα οποία βάζουμε μέσα το χρόνο ή για να ακριβολογούμε αρχεία αποθήκευσης των αναμνήσεών μας

πόρτες των αισθήσεων= "δύο πόρτες έχει η ζωή άνοιξα μια και μπήκα"....να που τώρα ο ποιητής Ανδρέας πλασάρει νέα μόδα: οι πόρτες, τα παράθυρα, οι πύλες, οι πυλώνες των αισθήσεων. όλα δεκτά. τώρα που έχουμε μάθει το λεξιλόγιό του........

όλα ερμηνεύονται με ένα....

ερμηνευτικό κλειδί= κλειδί που το βάζεις στην πόρτα και ανοίγεις... την ερμηνεία. γνωστό και ως το "κλειδί του παραδείσου".

άντε να' μαστε καλά να τον ακούσουμε και την άλλη βδομάδα...

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α