Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

υποψήφιος - συνεργάτης Ν.2: FIREBOLT

η FIREBOLT σχολιάζει τί παίζουν τα κανάλια πρωί πρωί, πώς έχουν προωθήσει τα τρία μεγάλα ελληνικά κανάλια το φετινό τους πρόγραμμα, ενώ βρίσκει και το πραγματικό original των σειρών "μίλα μου" και "για την αγάπη σου". Διαβάστε την και πείτε τη γνώμη σας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
«Όμορφος Κόσμος το πρωί» (ή μάλλον το αντίθετο)

Τι βλέπουμε στην τηλεόραση εμείς οι ταλαίπωροι, όταν ξυπνάμε από τις 6 το πρωί για να πάμε δουλειά ή σχολείο; - ΡΙΚ και SIGMA μας πασάρουν βιντεοκλιπάκια από το Music Box το πρώτο και από το MAD TV το δεύτερο. Μην ανησυχείτε αν δεν τα δείτε κάποιο πρωί. Και το άλλο πρωί τα ίδια θα δείξουν (όπως γινόταν και το καλοκαίρι με το «ALIVE»). - ANT1 και MEGA, μας προβάλουν τις εκπομπές που προβάλλονται στα αντίστοιχα ελληνικά κανάλια, την ίδια ώρα. Από τον ΑΝΤ1 βλέπουμε το«Καλημέρα Ελλάδα» με τον Παπαδάκη και στο MEGA βλέπουμε το «Από νωρίς». Τα ίδια κανάλια, πριν από αυτές τις εκπομπές, μας προβάλλουν παλιές τους σειρές, άλλες ξεχασμένες και άλλες που σίγουρα υπάρχουν κάποιοι για να τις δουν, αλλά όχι η ώρα 4-5 τα ξημερώματα (βλέπε«Επιθυμίες», «Φιλί της Ζωής», «Αθώος ή Ένοχος», «Παράλληλοι δρόμοι»). - Από το ΡΙΚ2 βλέπουμε τα Euronews και αργότερα τα χιλιοπαιγμένα διαφημιστικά του Telemarketing. (Πάντα είχα μια σοβαρή απορία πάνω σε αυτό το θέμα. Εντάξει, διαφημίζουν αυτά που διαφημίζουν. Τα αγοράζει όμως κανένας;) - Τελευταίο άφησα το καλύτερο. Ποιο άλλο; To Plus TV που μας δίνει την ευκαιρία να «απολαύσουμε» για ακόμα μια φορά τις "smellslike Τατιάνα" εκπομπές της Ράνιας Θρασκιά. Το «Κοιτάω Μπροστά» έρχεταιγια να μας πει καλημέρα με τις «επιστημονικές αναλύσεις» της Ράνιας και της παρέας της και να μας κάνει να γελάσουμε με μερικές παράξενες δηλώσεις των τηλεθεατών της (τις οποίες βλέπουμε και μετά, σεεπανάληψη από τον Λάκη). Μετά από όλα αυτά ακολουθούν, οι «καλημέρες», οι «καινούριες μέρες»και οι 7 10 (=επτά δέκα).
Συμπέρασμα Νο.1: Αν περιμένουμε να δούμε καλή μέρα, το πρωί από τακανάλια μας, ζήτω που καήκαμε. Τι το ανοίγουμε το χαζοκούτι απ' ταχαράματα;
Συμπέρασμα Νο.2: Όσοι βλέπετε Plus τέτοια ώρα, δεν κάνει να πίνετε ταυτόχρονα και καφέ. Κινδυνεύετε και εσείς και ο καφές και οι γύρω σας.
---------------------------------------------------------- --------------------------------------
«"Μίλα μου" ή "Για την αγάπη σου"»;
Τελικά ούτε το «Μίλα μου», ούτε το «Για την αγάπη σου» έκαναν τηναρχή. Όλες αυτές οι διαφωνίες που υπήρχαν για το ποιος το σκέφτηκε πρώτος έγιναν άδικα μιας και η original idea ανήκει αλλού. Την ιδέα να παρουσιάσουν τη ζωή ενός ατόμου που πάσχει από σοβαρή ασθένεια, τηνείδαμε, για πρώτη φορά, πριν 2 χρόνια, στο «Ταξίδι Μακρινό» του ΡΙΚ. 2006 Ταξίδι Μακρινό – Το Original – Στο «Ταξίδι Μακρινό» παρακολουθήσαμε τη ζωή ενός νεαρού άντρα, του Άγγελου που έπασχε από μια σοβαρή ασθένεια και οι φίλοι του έκαναν ταπάντα για να τον βοηθήσουν να εγχειριστεί και να ξεπεράσει την αρρώστια του. - To «Ταξίδι Μακρινό» παρουσίασε το αντίχτυπο που έχει μια σοβαρήασθένεια στους κοντινούς ανθρώπους του ατόμου που πάσχει από αυτήν καιτη δύναμη που έχει η φιλία και η αγάπη σε αυτή τη περίπτωση. Είδαμε, δηλαδή, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι κοντινοί άνθρωποι του ατόμου την ασθένεια και την αντιμετώπιση που έχει το άτομο αυτό από την υπόλοιπη κοινωνία.
Δυο Χρόνια Μετά – 2008
Για την αγάπη σου
Στο «Για την αγάπη σου» βλέπουμε τη ζωή μιας μαθήτριας, της Μαργαρίτας που πάσχει από λευχαιμία. - Το «Για την αγάπη σου» μας παρουσιάζει το όλο θέμα με ένα πιο εύθυμο τόνο. Δεν παύουν να υπάρχουν και οι δραματικές σκηνές, αλλά το όλο σενάριο εκπέμπει αισιοδοξία. Κοινά με το «Ταξίδι Μακρινό»:
- Το μισό cast (μην πω ολόκληρο και γίνω υπερβολική) του πρώτου ήρθε στο δεύτερο αλλά με διαφορετική διανομή (πχ. Φώτης Γεωργίδης, Σοφία Καλλή).
- Έχει σχεδόν την ίδια γενική ιδέα με το πρώτο (Σε αντίθεση με το «Μίλα μου» που η ασθένεια αποτελεί απλώς ένα κεφάλαιο της όλης ιστορίας).

Μίλα μου:
Το «Μίλα μου» παρουσιάζει τη ζωή μιας νεαρής κοπέλας, της Άννας, απότα φοιτητικά της χρόνια στη Φλωρεντία μέχρι την μετέπειτα ζωή της στηνΚύπρο. Ένα από τα στάδια της ζωής της θα είναι και μια σοβαρή ασθένεια, από την οποία θα πάσχει. - Το «Μίλα μου» παρουσιάζει το όλο θέμα με ένα έντονα θρησκευτικότόνο. Προσπαθεί να μεταφέρει στον τηλεθεατή ότι ακόμα και στις δύσκολες στιγμές πρέπει να έχει την πίστη του για να καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα προβλήματά του.
Κοινά με το «Ταξίδι Μακρινό»
- Η Μαρία Ιωάννου (Ενώ στο πρώτο δεν έχει κάποιον από τουςκεντρικούς ρόλους, στο δεύτερο κατέχει πρωταγωνιστικό)
- Οι δραματικές σκηνές επικρατούν των κωμικών (Σε μεγαλύτερο βαθμό από το «Ταξίδι Μακρινό»).
---------------------------------------------------------------------------------------------
"Τα μεγάλα ελληνικά κανάλια και η προώθηση των σειρών τους"

MEGA :
Το MEGA είναι το μόνο κανάλι που τα τελευταία χρόνια κάνει πραγματική προώθηση των σειρών του, πράγμα το οποίο φάνηκε και από τα νούμερα της τηλεθέασης που μάζεψε. Στα τέλη του Καλοκαιριού, ξεκίνησε να μας βομβαρδίζει ανελέητα (σε Ελλάδα και Κύπρο) με διαφημιστικά βιντεάκια των νέων εκπομπών του. Μέσω αυτών είχαμε πάρει από πολύ νωρίς μια γενική άποψη για τις σειρές αυτές και είχαμε ήδη ψηλοαποφασίσει ποιες θα παρακολουθούμε και ποιες όχι. Όταν μπήκε ο Σεπτέμβριος, τα βιντεάκια αυτά εμπλουτίστηκαν ακόμα περισσότερο, με σκηνές από τα πρώτα επεισόδια των σειρών. Η ίδια η ιστοσελίδα του καναλιού αποτελούσε δυνατή διαφήμιση, καθώς, οι υπεύθυνοί της είχαν δημιουργήσει από πολύ νωρίς ειδικά αφιερώματα για αυτές τις σειρές βοηθώντας ακόμα περισσότερο στην προώθηση των σειρών στο νεανικό κοινό που ξοδεύει αρκετές ώρες της ημέρας στο διαδύκτιο.

ANT1:
Ο ANT1 φέτος κατάφερε να αλλάξει την άποψη που είχαμε αποκτήσει για τοκανάλι τα τελευταία χρόνια. Μετά από τα περσινά, (ελάχιστη προώθηση σειρών, ξαφνικό κόψιμο σειρών, άμεση και απότομη ολοκλήρωση σειρών, διαμάχες μεταξύ καναλιού και συνεργατών) το κανάλι του Αμαρουσίου, αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών. Στα μέσα του καλοκαιριού είχαμεμια πρώτη επαφή με τις φετινές σειρές, μέσω, μικρών σε διάρκεια, clip. Το Σεπτέμβρη, το κανάλι, μας πρόβαλε μερικά ολοκληρώμενα και πολύ λεπτα βιντεάκια που μας παρουσίαζαν εκτενώς την υπόθεση των σειρών του. Μέσω αυτών αποκτήσαμε μια ολοκληρωμένη άποψη για αυτές τις σειρές. Τέλος, μέσα από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του, τοποθέτησε ακόμα ένα λιθαράκι στην προώθηση των σειρών του.

ALPHA:
Ο ALPHA τα τελευταία χρόνια, είχε πάρει δικαιωματικά τον τίτλο τουκαναλιού που δεν προωθεί τις σειρές του. Αυτό αποδεικνύεται από τηναποτυχημένη του πορεία την τετραετία 2003 – 2007 (την προ – Λαζόπουλου εποχή). Οι σειρές αυτές είχαν βγει στον αέρα χωρίς καθόλου προώθηση και για αυτό ελάχιστες από αυτές κατάφεραν να φέρουν ικανοποιητικά νούμερα στο κανάλι. Φέτος, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο ALPHAξεκίνησε, από νωρίς να διαφημίζει τα δυνατά χαρτιά του («Ματωμένα Χώματα», «Έχω ένα μυστικό», «Γ4») για να καταφέρει να τραβήξει τηνπροσοχή του κοινού. Με ένα άσσο σταθερό από την περασμένη χρονιά (το Λάκη, ποιον άλλο;) ξεκίνησε με θετική διάθεση τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α