Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

εκτός μενού οι "καραόλοι";


Ότι η σειρά αυτή δε θα πήγαινε καλά και θα κοβόταν το είχαμε καταλάβει πριν καν αρχίσει. Μόνο ο τίτλος και το τρέιλερ ήταν αρκετά για να καταλάβουμε ότι η νέα κωμωδία του SIGMA θα ήταν ένα πιάτο ξαναζεσταμένο και σερβιρισμένο εκ νέου τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Οι Sigma-τικοί όμως μας εξέπληξαν -ευχάριστα- διότι, πριν καλά καλά κλείσει ένα μήνα στον αέρα η σειρά, θέλουν, όπως όλα δείχνουν, να σταματήσουν την προβολή της και ήδη τα επεισόδια της έχουν φύγει από το prime time και έχουν μεταφερθεί τα απογεύματα του Σαββάτου, τοποθετώντας στη θέση της επεισόδια του "βουράτε γειτόνοι" και άλλες επαναλήψεις, οι οποιές έχουν αρχίσει να ανταγωνίζονται επικίνδυνα αυτές που βλέπουμε στο mega-λο κανάλι.
οι ηθοποιοί όμως της σειράς έχουν φαίνεται άλλη άποψη. Και παίρνουμε για παράδειγμα τον Σοφοκλή Κασκαούνια και τη συνέντευξη που έδωσε στο DOWN TOWN της Κυριακής:

Διαβάστε με ποιό κριτήριο επέλεξε ο άνθρωπος να παίξει στη σειρά:

"με ποιό κριτήριο επέλεξες να συμμετάσχεις στους "Καραόλους αλά Κρέμ";

Από την αρχή της σεζόν έκλεισα συμφωνία με το Sigma. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να συμμετάσχω σε δραματική σειρά. Η μοναδική κωμωδία που είχε προγραμματίσει το κανάλι ήταν οι "Καράολοι αλά Κρέμ". Και επειδή πίστεψα ότι ο ρόλος μου θα αγαπηθεί από τον κόσμο αποδέχθηκα


προσέξτε. Για 2 λόγους επέλεξε να συμμετάσχει. Πρώτον και καλύτερο διότι το κανάλι δε διέθετε άλλη κωμωδία και δεύτερον διότι πίστευε ότι ο ρόλος του θα αγαπηθεί.

Καλά ο πρώτος λόγος που λέει είναι για γέλια, αλλά δείχνει κάτι αυτό. Δεν υπάρχει η επιλογή για τους ηθοποιούς, κλείνουν μια συμφωνία με τα κανάλια χωρίς καν να ξέρουν πού θα παίξουν. Φτάνει το κανάλι να έχει κωμική σειρά σου λέει, το αν η κωμική σειρά θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία σαν δραματική, δεν νοιάζει τον Σοφοκλή. Το ποιός γράφει, το ποιός σκηνοθετεί, ποιοί παίζουν όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλους τους ηθοποιούς, αλλά κάποιοι προκειμένου να ζήσουν, μέχρι και πιάτα στο μαειρκό των "Καραόλων" είναι διατεθειμένοι να πλένουν. Το δεύτερον που λέει "πίστεψα ότι ο ρόλος μου θα αγαπηθεί από το κοινό" δεν είναι μόνο ότι είναι καθαρά μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την παρουσία του μέσα σε μια σαχλή κωμωδία, αλλά είναι και δείγμα ψωνισμένης συμπεριφοράς, διότι πώς μπορεί να ξέρει ότι ο ρόλος του θα αγαπηθεί πριν τον δει τον ρόλο αυτό το κοινό....


ερώτηση 2η και φαρμακερή:
"αν και είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, φήμες θέλουν τη σειρά να κατεβάζει ρολά, λόγω χαμηλής τηλεθέασης. το έχεις ακούσει κι εσύ;"

Όχι, αλλά είμαι βέβαιος πως δεν ισχύει. Σίγουρα, η σειρά δε θα συγκεντρώσει τα νούμερα του "Μίλα μου". Όμως, είναι μια καλή παραγωγή. Δε θα τη δει ο άλλος και θα πει ότι είναι βλακεία ούτε όμως θα αφήσει ό,τι κάνει για να την παρακολουθήσει. Υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης και αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη, ομως είναι πολύ νωρίς και τα νούμερα δεν είναι καθόλου απογοητευτικά. Δεν πρέπει να αναμένουμε τα ποσοστά της τάξης του 60-70%, όπως συνέβαινε με το "Βουράτε γειτόνοι". Τέτοια σειρά δε θα ξαναγίνει. Και κάτι άλλο... Αν κοπούν οι "Καράολοι αλά Κρεμ", πρέπει πρώτα να σταματήσουν κάποιες άλλες σειρές, οι οποίες συγκεντρώνουν πιο χαμηλά τηλεθέασης από τη δική μας.


Εδώ δηλαδή μας έχει αποτελειώσει ο άνθρωπος. Τί να πούμε για αυτό το παραμιλητό δηλαδή και από που να πρωτοξεκινήσουμε δεν ξέρω. Από το ότι το "Βουράτε γειτόνοι" έπιανε 7ο% και τέτοια σειρά δε θα ξαναγίνει ή απο το ότι ο κόσμος δε θα πει ότι οι "Καραόλοι" του Sigma είναι μια βλακεία και όχι μισή προσθέτω εγώ, αλλά ολόκληρη. Ή μήπως να πούμε για το ότι πρέπει πρώτα να κοπούν άλλες σειρές και μετά η δική τους; καλά για ποιές σειρές μιλάει; για αυτές του SIGMA ή για άλλες άλλων καναλιών; Διότι στο SIGMA οι μόνες παραγωγές που συγκεντρώνουν πιο χαμηλά νούμερα από τη δική τους είναι οι ....επαναλήψεις, οι οποίες μάλλον θα μείνουν και οι "Καράολοι" θα κοπούν, όπως όλα δείχνουν. Είναι φυσικό να μη θέλει να το πιστέψει ο άνθρωπος, αλλά μη βγαίνουμε και στα περιοδικά και λέμε μακακίες!


Λυπηθείτε τον κόσμο που σας διαβάζει. Εκτός βέβαια και αν είναι κανείς Μικελλίδης που όταν χθες στην Ελίτα κάποιος τηλεθεατής του είπε ότι γράφει "πελλάρες" στα περιοδικά όταν αποκαλεί όλες τις Κύπριες "ζαομούτσουνες", αυτός απάντησε επιδεικτικά: "ε, τότε μεν δκιεβάζεις τα άρθρα μου ρε κουμπάρε". Αχ, αγαπητέ τηλεθεατή, ξέρεις τι λυπήθηκα; Που εκείνη την ώρα δεν του είπατε του Κ.Μικελλίδη μας να κοιτάει τη δική του μουτσούνα, αυτό λυπήθηκα!!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α