Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Δείτε τους με άλλο μάτι

Πολλά πρόσωπα μπαίνουν καθημερινά στα σπίτια μας μέσα από τη μικρή οθόνη. Άλλα κατέχουν ρόλο πρωταγωνιστικό παρουσιάζοντας κάποιο πρόγραμμα ή το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και είναι αυτό που λέμε tv persones, άλλα εμφανίζονται στο μικρό χρονικό διάστημα που διαρκεί το ρεπορτάζ τους σε ένα δελτίο ειδήσεων ή σε μια εκπομπή –και καλά καλά δεν εμφανίζονται και πολύ, πιο πολύ τη φωνή τους ακούμε -. Υπάρχουν όμως και τα πρόσωπα που μπορεί να ανήκουν ή στη μια ή στην άλλη κατηγορία αλλά η εμφάνισή τους στο γυαλί περνάει σχεδόν απαρατήρητη είτε διότι οι ίδιοι το έχουν επιλέξει με τη στάση τους ή γιατί απλώς κάποιοι δεν τους έχουν εκτιμήσει σωστά. Άλλη μια κατηγορία όμως είναι και αυτή των ραδιοφωνικών παραγωγών που θα μπορούσαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην τηλεόραση.

ΣΤΕΛΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (το κορίτσι του καιρού) - ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΟ:
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα θα έλεγα πως είναι η Στέλλα Νικολάου – Χριστοδούλου, σύζυγος του μάγειρα του ‘Επτά – Δέκα’, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζει κάθε βράδυ το δελτίο καιρού στο MEGA-λο κανάλι. Αντικειμενικά είναι μια όμορφη γυναίκα που θα μπορούσαμε, ας πούμε, να την βλέπαμε σε μια δική της εκπομπή και μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε και πρωϊνή. Αν κάποια στιγμή το κανάλι αποφασίσει να βγει στην αντεπίθεση στη δύσκολη ζώνη των 8 -10, η Στέλλα είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν και ποτέ δεν την είδαμε να εκφράζεται στην tv παρά να μας ενημερώνει για καύσωνες και ανέμους. Κανένας όμως δεν υπολογίζει φαίνεται τον καύσωνα που θα μπορούσε να προκαλέσει η παρουσία της σε μια ολόδική της εκπομπή, καθώς η παρουσία της είναι πληθωρική και το πρόσωπό της γεμίζει το φακό με ένα τρόπο που μόνο με την Ελένη Μενεγάκη το έχουμε δει να συμβαίνει. Και βέβαια εάν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο (λέμε τώρα), τη μεταγραφή του συζύγου της πρέπει να την έχουμε σίγουρη διότι ο έρωτας εκτός από το στομάχι περνάει και από την τηλεόραση!


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΗΛΙΩΤΗ ( ‘η Κύπρος κοντά σας’, δελτία ειδήσεων) – ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ:
Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση παρουσιάστριας που βρίσκεται στο περιθώριο είναι αυτή της Κατερίνας Μηλιώτη στο ΡΙΚ. Η συγκεκριμένη παρουσιάστρια αυτή τη στιγμή περιορίζεται στην παρουσίαση της εκπομπής ‘η Κύπρος κοντά σας’ και κάποιων δελτίων ειδήσεων το Σαββατοκυρίακο. Το χιούμορ πάντως η κοπέλα απέδειξε, πολλές φορές στην εκπομπή της, ότι το έχει και θα μπορούσε άνετα να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας ψυχαγωγικής εκπομπής, αν ποτέ δημιουργηθεί στο κανάλι. Και όταν λέμε ψυχαγωνική εκπομπή μη πάει το μυαλό σας σε τίποτα παλιομοδίτικο τύπου ‘ευχάριστο Σαββατόβραδο’ διότι το Κατερινάκι θα μπορούσε να παίζει απέναντι σε Ελίτα και Τατιάνα έχοντας παρόμοια επιτυχία. Με λίγη ακόμη φαντασία θα την έβλεπα μέχρι και στη θέση της Ευγενίας Μανωλίδου που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι ‘η στιγμή της αλήθειας’, διότι όπως φαίνεται ένα τόσο ψυχοφθόρο και εξευτελιστικό παιχνίδι χρειάζεται μία γλυκειά παρουσία ώστε ακόμα και αν ο τηλεθεατής αηδιάσει, να μην αλλάζει εύκολα κανάλι – σε αυτή όμως την περίπτωση το Κατερινάκι θα πρέπει να κάνει μεταγραφή στον ΑΝΤ1 -.



ΣΤΑΥΡΙΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (‘από μέρα σε μέρα’ – ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ)
Στην ίδια περίπου κατηγορία ανήκει και η Σταυριανή Κωνσταντίνου, η οποία παραμένει στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων στην εκπομπή ‘από μέρα σε μέρα’. Είναι όμως μια οικεία παρουσία, ευχάριστη και όσο καλή και αν είναι στην παρουσίαση και στην επιμέλεια των θεμάτων στο ‘από μέρα σε μέρα’, ο τηλεθεατής ίσως θα ήθελε να την δει και σε κάτι διαφορετικό, ίσως ψυχαγωγικό. Αν υπήρχε κυπριακό ‘πάμε πακέτο’ η Σταυριανή θα ήταν μάλλον η καταλληλότερη για την παρουσίασή του και βεβαίως και η παρουσίαστρια του Ραδιομαραθωνίου του 2009.



ΠΑΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ ( ‘από μέρα σε μέρα’ – Ο[ΥΛ]ΛΑ 2015)
ο Πανίκος Χατζηπαναγής ή Πανίκας, όπως τον είπε πρόσφατα η Βίκυ Χατζηβασιλείου, είναι μια μοναδική περίπτωση στην κυπριακή τηλεόραση
. Είναι ο μόνος Κύπριος παρουσιαστής που παρουσιάζει ειδήσεις με χαμόγελο! Άνετα θα μπορούσε να είναι ο Κύπριος Θέμος Αναστασιάδης σε ένα κυπριακό ‘ΟΛΑ’, το οποίο βέβαια δε θα μπορούσε να βγει στο ΡΙΚ νωρίτερα από το 2015!! Και όχι πριν ο Πανίκος βρει το δικό του Περρή, που δε θα μπορούσε να είναι άλλος παρά ο χιουμορίστας Γιαννάκης Νικολάου.



ΠΑΟΛΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΗ ( κεντρικό δελτίο ειδήσεων ) – ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΟ – ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ:
Στον ΑΝΤ1 η Πάολα Χατζηλαμπρή σπρώχθηκε λίγο με την παρουσίαση των κεντρικών δελτίων το Σαββατοκυρίακο, αλλά και πάλι χαραμίζεται. Ο φακός τη θέλει, η ίδια είναι αρκετά κομψή, φινετσάτη, με άποψη και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τη δική της πρωϊνή εκπομπή ή έστω να γίνει η Τατιάνα του ΑΝΤ1 Κύπρου γιατί αξίζει να τη βλέπεις. Και αφού ο ΑΝΤ1 Κύπρου με την προσπάθειά του να προσεγγίσει την Ελίτα, αν και χωρίς επιτυχία, έδειξε τις προθέσεις του για φέτος –δηλαδή τα νύχια του έδειξε και έβαλε Τατιάνα και πάλι το μεσημεράκι –γιατί όχι να μην έχει δύο Τατιάνες, μια συν μια = μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης;



ΝΑΤΑΣΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ: (το κορίτσι για όλες τις δουλειές του SIGMA) – ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ - 60 ΛΕΠΤΑ
Αυτό το κορίτσι είναι αεικίνητο·
ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων, σε εφημερίδες, διαδίκτυο, υποχρεώσεις και πολύ τρέξιμο στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού – μέχρι και τη λαϊκή αγορά του ΟΧΙ έφτασε για τις ανάγκες της συγκεκριμένης εκπομπής -, ενώ αυξημένες υποχρεώσεις έχει και στην εκπομπή του Χρύσανθου Τσουρούλη '60 λεπτά’ όπου επιμελείται μόνη της όλα τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εκπομπής. Τα ωράριά της μοιάζουν τόσο εξαντλητικά που κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει την εκδίκησή της κάνοντας δική της εκπομπή ως κεντρική παρουσιάστρια και αφήνοντας όλους τους νυν παρουσιαστές – αφεντικά της να βγάζουν τη δουλειά. Σίγουρα η υπολοχαγός Νατάσα θα ήταν αρκετά ικανή να φέρει εις πέρας εκπομπές έρευνας όπως και τα ‘60 λεπτά’ και οι Αποδείξεις, αλλά και σε κάτι πιο πρωτοποριακό, που ακόμη δεν έχει αντιγραφεί από κάποιο κυπριακό κανάλι, όπως είναι το ‘φως στο τούνελ’ της Αγγελικής Νικολούλη. Καλά δεν είπαμε ότι θα ψάχνει να βρει και ανθρώπους που έχουν εξαφανιστεί, η κυπριακή εκδοχή θα μπορούσε να επεκταθεί σε εξαφανίσεις άλλων ειδών, όπως των ζώων ίσως;



Από το ραδιόφωνο στην tv...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΟΣ –ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ( super fm) – ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΟ
Μετά τον Μάρκο Κωμοδρόμο, στην οθόνη θα μπορούσαμε και πάλι να δούμε τους Γιώργο Ρούσο και Χριστιάνα Αριστοτέλους. Πώς λέμε Ζαρίφη –Μουτσινάς γιατί όχι και Αριστοτέλους – Ρούσου. Μια χαρά τα λένε τα παιδιά στο ραδιόφωνο, το λέγειν το έχουν, ξέρουν πώς να κρατάνε κάποιον στην παρέα τους και φαίνεται ότι θα μπορούσαν να ταιριάξουν και στην τηλεόραση. Άλλωστε και οι δύο έχουν την τηλεοπτική εμπειρία, η μεν Χριστιάνα στον ‘όμορφο κόσμο το πρωι’, ο δε Ρούσος πήρε το βάπτισμα του πυρός σε μουσική εκπομπή του SIGMA, που παρουσίαζε παλιά με τον Μέμνονα Σωτηρέλη. Το μόνο πρόβλημα βέβαια στην περίπτωση αυτή είναι η Μέλανη Στέλιου, άλλως Μελενεγάκη που έχει μείνει μόνη σαν το λεμόνι στο ‘ΚΑΛΗΜΕΡΑ’ και δε φεύγει από το ‘θρόνο της’ ακόμα και αν ο Τσουρούλης φύγει από το SIGMA και δηλώσει ‘αν φύγει ο Χρύσανθος από το SIGMA, θα φύγω και εγώ’.



ΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ – ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ( ράδιο πρώτο) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ‘ΚΑΚΑΟ ΧΩΡΙΣ ΑΦΡΟΖΑ’:
Το πρώτο πρωινάδικο που είδαμε στην κυπριακή tv ήταν το ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ (αν θυμάμαι καλά τον τίτλο) με τη Ρούλα Γεωργιάδου και τον Ζαχαρία Φιλιππίδη στην τηλεόραση του SIGMA. Έκτοτε τους ακούμε στο ράδιο πρώτο στο ‘κακάο χωρίς αφρόζα’και δε θα ακουγόταν άσχημο αν τους βλέπαμε κιόλας. Το ραδιοφωνικό δίδυμο θα μπορούσε να γίνει άνετα και τηλεοπτικό, όπως και ο Φώτης με τη Μαρία στην Ελλάδα, μεταφέροντας το κακάο τους στην tv. Μια μεταμεσονύχτια εκπομπή με σχολιασμό της επικαιρότητας στην κυπριακή διάλεκτο όπως μόνο η Ρούλα ξέρει και με τον Ζαχαρία να ακολουθεί δίνοντας πάσες.




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ (ράδιο πρώτο) –ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
Τώρα που η καθημερινή σάτιρα λίγο πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έχει επανέλθει στη μόδα με τον Κωστάκη Κωνσταντίνου και το ‘habar TV news' του MEGA, το SIGMA θα μπορούσε να βγεί στην αντεπίθεση με τον Δημήτρη Καλλέργη που επίσης έχει δική του σατιρική εκπομπή στο ράδιο πρώτο. Κάποτε ήταν ‘Καλλέργης στις 8.00’, τώρα στην ανάγκη θα μπορούσε να ήταν και στις 8.20, φτάνει να μη μας γυρίσει πίσω δεκαετίες, όπως ο Κωνσταντίνου στο MEGA.
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α