Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

'tv persona non grata'


'TV persona non grata'

σήμερα η στήλη φιλοξενεί την Λίνα Σακκά ή την Ιόλη από τη σειρά του mega 'γοργόνες'


Ένα ψάρι που το λέγανε Ιόλη

Μικρή
δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός. Ούτε της είχε περάσει δηλαδή από το μυαλό. Προτιμούσε κάτι σε ψυχολογία, κοινωνική λειτουργός και στρατιωτικός γιατρός. «Γιατί, καλέ; » απαντά στα γέλια μου. «Μου έκανε κάτι η στολή, μου άρεσε πολύ». Μετά όμως ήρθαν οι ερασιτεχνικές σχολικές παραστάσεις και έτσι τα δίκοχα και τα γιατροσόφια πέταξαν από το παράθυρο.
Καθισμένη οκλαδόν πάνω σε ένα πορτοκαλί -αν θυμάμαι καλά- κάλυμμα, μιλάει ακατάπαυστα για το team, τους συνεργάτες, το σενάριο, το κολύμπι και τις στολές και εγώ ακούω μαγεμένη, γιατί δεν είχα φανταστεί πως αυτό που βλέπω τόσες Δευτέρες τώρα καθηλωμένη στο γυαλί κρύβει τέτοια δουλειά. «Οι αδελφοί Αλαχούζοι -είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα που ασχολούνται με τα εφέ- πήραν ένα εκμαγείο από τα σώματά μας και μας έφτιαξαν τις ουρές. Ναι, είναι από ύφασμα νεοπρέν, ξέρεις, αυτό των δυτών, που φιλοτέχνησαν με σιλικόνη. Και τώρα θα με ρωτήσεις πώς μάθαμε να κολυμπάμε τόσο καλά, ε; Κάναμε 15 μέρες μάθημα στην πισίνα. Και όταν λέμε προπόνηση, εννοούμε ότι: Μάθαμε να κολυμπάμε με τις ουρές, να ελέγχουμε την αναπνοή μας, να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και αν γίνεται, να είμαστε και εκφραστικές. Ναι, ξέρω, ακούγεται δύσκολο, αλλά ήταν όλα τόσο διασκεδαστικά, που δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι κάτι που δε νομίζω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία στη ζωή μου να ξανακάνω, οπότε μόνο γι' αυτό αξίζει».

Καλοί μου συνάδελφοι
Ξεκινώ ανώδυνα, σαν τον οδοντογιατρό που σου ρίχνει αναισθητικό πριν σου κάνει την ένεση, και της λέω πως είχε την τύχη να παίξει με τους ωραιότερους πρωταγωνιστές: Γιώργο Χρανιώτη, Κώστα Σόμμερ , Αλέξη Γεωργούλη , Γιώργο Καραμίχο, Μέμο Μπεγνή , Γιώργο Σεϊταρίδη. Ομολογεί πως με κάποιους είχε πολλή χημεία και με κάποιους όχι. Η ερώτηση «με ποιους δεν είχες χημεία» πέφτει στο κενό, λες και περνούσε απορρηματοφόρο την ώρα που την ξεστόμισα, οπότε αρκούμαστε στα περί χημείας γενικώς και εντελώς αορίστως. «Όταν δεν έχεις χημεία με κάποιον, είναι δύσκολα τα πράγματα, ειδικά όταν οι σκηνές είναι "μεταξύ μας", κατάλαβες!». Και πώς το ξεπερνάς; «Την ώρα που παίζω, φαντάζομαι τον άλλο όπως θα ήθελα πραγματικά να είναι και λέω την ατάκα μου. Αυτό είναι πολύ κουραστικό και δυσάρεστο, αλλά ευτυχώς μου έχει τύχει λίγες φορές». Είπαμε, ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε. «Και δεν έχεις τσακωθεί ποτέ με κανέναν;» επιμένω εγώ μέχρις εσχάτων. «Δεν έχω τσακωθεί ποτέ». Ε, τι να της πεις τώρα!
(από συνέντευξή της στο περιοδικό 'pink woman')


«Ο καθένας μπορεί να φτιάξει το δικό του παραμύθι»

Από τη Μαριέττα Κοντογιάννη - http://www.myworld.gr/


Πως είναι να παίζει σ' ένα παραμύθι όπως οι «Γοργόνες»;

Το χαίρομαι πάρα πολύ. Είχα κουραστεί με τα συνηθισμένα σενάρια και ήθελα κάτι να μου αναπτερώσει το ηθικό και να ανανεώσει τον ενθουσιασμό μου για την τηλεόραση. Κι αυτό το σενάριο, που είναι πολύ διαφορετικό και πρωτότυπο σε σχέση με ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα, έχει ρομαντισμό, ευαισθησία, αθωότητα. Πραγματικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου τύχει. Για να υποδυθώ την Ιόλη διάβασα πολλά παραμύθια με νεράιδες και γοργόνες και είδα πολλά κινούμενα σχέδια. ΑΠ' όλα πήρα χρήσιμα στοιχεία για την ερμηνεία μου.

Ποιο παραμύθι απ' όσα διάβασες σου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον;

Η «Πελαγία, η γοργόνα των Κυθήρων».

Και ποιο ήταν το αγαπημένο σου παραμύθι όταν ήσουν μικρή;

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Σεντ Εξιπερί. Με είχε συνεπάρει. Αλλά, όπως όλα τα παιδιά με συνέπαιρναν και οι ιστορίες με νεράιδες και γοργόνες.

Χρειάστηκε να κάνεις μαθήματα για να κολυμπάς με την ουρά;

Ναι, για περίπου είκοσι μέρες μαζί με την Αγγελική Λάμπρη κάναμε μάθημα σε πισίνα από τις οκτώ ως τις δέκα το πρωί, για να μάθουμε να ελέγχουμε την αναπνοή μας, ν' ανοίγουμε τα μάτια μας κάτω από το νερό, να κολυμπάμε με μονοπέδιλο και να κάνουμε την κίνηση του δελφινιού. Κατόπιν, αυτά που μαθαίναμε πηγαίναμε να τα εφαρμόσουμε στη θάλασσα.

Ήταν δύσκολα τα γυρίσματα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας;

Αρκετά. Αλλά είχαμε δίπλα μας δύτες, που μας έλεγαν τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Ευτυχώς όμως και το επιτελείο της παραγωγής μας φρόντισε και δεν μας κούρασε. Το περισσότερο που μείναμε στο νερό ήταν ένα δίωρο. Κρυώναμε και λίγο, αλλά το διασκεδάζαμε κιόλας.

Η Ιόλη είναι και πολύ ρομαντική. Πόσο σου μοιάζει;

Ειδικά σ' αυτή τη φάση της ζωής μου, που νιώθω τον ρομαντισμό να ξεχειλίζει από μέσα μου, πάρα πολύ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ζεις κάτι ρομαντικό στη ζωή σου;

Θα μπορούσα να το πω κι έτσι.

Στην πραγματικότητα, έχεις ζήσει έναν παραμυθένιο έρωτα;

Πολύ λίγες φορές ερωτεύτηκα. Όσες φορές ένιωσα τον έρωτα, υπήρχαν και στιγμές που ήταν παραμυθένιες, όπως σε όλα τα ζευγάρια.
Πιστεύεις ότι ο ρομαντισμός έχει θέση στη σημερινή εποχή;

Παρ' όλο που ζούμε στην εποχή της ταχύτητας, πάντα υπάρχει χώρος για τον ρομαντισμό, ανάλογα με τον άνθρωπο, τον χαρακτήρα του, τα όνειρά του και το τι ζητάει από τη ζωή.
Εγώ πάντως είμαι άνθρωπος.
Και τι ζητάς από τη ζωή σου;

Να κάνω πράγματα που να μ' ευχαριστούν, να πηγαίνουν καλά τα προσωπικά μου και να πετυχαίνω σωστές συνεργασίες στα επαγγελματικά μου. Θέλω να ζω το σήμερα χωρίς φόβο, με γενναιοδωρία και χωρίς να έχω κάποιο μεγάλο όνειρο.

Τον άντρα που θα ήθελες για σύντροφο ζωής πώς τον ονειρεύεσαι;

Δεν ονειρεύομαι κάποιον συγκεκριμένο τύπο άντρα. Αν φτιάχνεις μια συγκεκριμένη εικόνα στο κεφάλι σου, δεν αφήνεις τον άλλο να μπει στη ζωή σου και να σε εκπλήξει. Δεν βιώνεις τον αυθορμητισμό.
Η ζωή είναι ένα παραμύθι;

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει το δικό του παραμύθι. Το θέμα είναι πως βλέπει τα πράγματα. Ακόμα κι όταν κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, αρκεί να τα δει με μια άλλη ματιά κι έτσι να ζήσει το δικό του παραμύθι.
στην τηλεόραση ίσως την έχετε δει και στα:
η ζωή που δεν έζησα (mega) -πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση-
η αγάπη ήρθε από μακριά (αντ1)

για μία γυναίκα και ένα αυτοκίνητο (αντ1)

καθέφτη, καθρεφτάκι μου (ant1)

στον ήλιο του Αιγαίου (ant1)

στο φως του Φεγγαριού (mega)

σπούδασε: στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης

μπορείτε να δείτε τη Λίνα Σακκά κάθε Τρίτη βράδυ στις 'γοργόνες' του mega, στις 9.20

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α