Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΤΗΛΕ-γράψε μου


ΤΗΛΕ-γραφήματα της τηλεοπτικής εβδομάδας που μόλις τελείωσε

Οι χειρότερες ατάκες που έγιναν trailers
Ξαφνικά οι διαφημίσεις των τηλεοπτικών προγραμμάτων μας τροφοδοτούν με πιο πολύ υλικό και από τα ίδια τα προγράμματα· μετά το ανεκδιήγητο trailer του «εγώ κι εσύ» που έκανε ατάκα ( "Ο Φώτης και η Δανάη βρήκαν τον παλιό τους εαυτό") ό,τι θα αναφωνούσε και ο τελευταίος εναπομείναντας τηλεθεατής της σειράς μόλις διαπίστωνε ότι είναι η τρίτη φορά που βλέπει ίδιες σκηνές με διαφορετικούς διαλόγους και θα κατέληγε πλέον στο συμπέρασμα ότι το ΡΙΚ κάνει διαγωνισμό για το καλύτερο διασκευασμένο στα κυπριακά ξένο σενάριο κωμικής σειράς όπου στο τέλος μάλιστα θα σε καλεί σίγουρα να ψηφίσεις «Ποιος γράφει καλύτερους διαλόγους; Α. ο παλιός Β. οι νέοι Γ. ο παλιός που είναι αλλιώς», ήρθε η σειρά του MEGA να δώσει ακόμη μία ατάκα της κατηγορίας «χειρότερη ατάκα που έγινε trailer»:Αντέχετε περισσότερη σάτιρα;» ρωτάει ο εκφωνητής διαφημίζοντας τη διπλή δόση σάτιρας των «Anonymous» κάθε Σαββατοκυρίακο. Να θέσουμε εμείς ερώτημα; "Εσείς πόση σάτιρα της σάτιρας αντέχετε;" Η απάντησή σας και δική μας.

Κάνε πρωτοχρονιά μαζί τους, να σου πούν και του χρόνου!
Από τη χειρότερη ατάκα που έγινε trailer, πάμε στο χειρότερο trailer: πάλι στο mega το βρήκαμε και είναι το trailer της εορταστικής εκπομπής του σταθμού για την υποδοχή του καινούργιου χρόνου. Καλά, χριστιανοί μου, βάζετε trailer στο οποίο ακούγονται οι μακάβριοι στίχοι «τούτη η γη που την πατούμε όλοι μέσα θε να μπούμε»  και περιμένετε να σας δούμε; Προτιμούμε ν’ αλλάξουμε dj παρά χρόνο!

Το νέο μουσικοχορευτικό στέκι της πρωτεύουσας
Δεν αλλάζουμε κανάλι, μένουμε στο mega mou. Ο Χουλιάρας εκτός του ότι επιτέλους βρήκε το «κουμπί του Κυπραίου», δώσ’ του live δίπλα στο σηματάκι του σταθμού και πάρ’του την nielsen-ψυχή του, βρήκε και το νέο του μουσικοχορευτικό στέκι: είναι το τσίγκινο στούντιο από το οποίο βγαίνουν στον «αέρα» όλες οι βραδινές ψυχαγωγικές εκπομπές του. Ακόμη μία ψυχαγωγική βραδινή εκπομπή να «βγει» από το «Νέο Pavillion», να δεις που θα βάλουν και είσοδο.

Οι υπάλληλοι με τα σπίρτα*
Αξιοπρεπέστατη η εμφάνιση της φτωχής πολύτεκνης οικογένειας που παρουσίασαν τα εορταστικά «60 λεπτά» του Sigma αυτή την εβδομάδα, τα οποία με τη βοήθεια αρκετών χορηγών και συμπολιτών μας κατάφεραν όπως η οικογένεια ζήσει το περιβόητο "θαύμα των Χριστουγέννων". Βέβαια με την αρωγή άλλων είναι πολύ εύκολο να κάνεις τον καλό Σαμαρείτη, θα μπορούσε να τον κάνει ο καθένας μας. Μακάρι βέβαια να βρισκόταν και ένας Σαμαρείτης για το ίδιο το κανάλι και τους υπαλλήλους του που ούτε 13ο  μισθό ευτύχησαν να πάρουν (με "κουπονάκια" και μειώσεις ωραρίου δεν έρχεται ο Άγιος Βασίλης παίδες) και ούτε θα τον πάρουν -τουλάχιστον ολόκληρο- ακόμη κι αν δουν την πόρτα εξόδου του «Δία» (!), σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το εργατικό προσωπικό. Σε αυτήν την περίπτωση ο καλός Σαμαρείτης έχασε το δρόμο...
(* ο τίτλος του σχολίου είναι εμπνευσμένος από την ιστορία " το κοριτσάκι με τα σπίρτα", η οποία ακούστηκε από τον Χρύσανθο Τσουρούλλη στα εορταστικά 60 ΛΕΠΤΑ)

Προσέχετε τι εύχεστε!
Δυό-δυό οι ευχές ανήμερα των Χριστουγέννων από τις ζωντανές εκπομπές που βγήκαν "αέρα" και τα δελτία ειδήσεων. Μας ευχήθηκαν τόσο τα «Χρόνια Πολλά» όσο και τα «Καλά Χριστούγεννα» προκαταβολικά για τα επόμενα του 2013. Φανταστείτε οι ευχές να πραγματοποιούνταν τόσο.. εύκολα όσο εμπεδώνονται κιόλας.  Άσπρη μέρα δεν θα βλέπαμε!

Χρόνια πολλά, όχι Ελένες πολλές βρε!


Ήταν να μην βγει για πρώτη φορά η Ελένη Μενεγάκη ζωντανά ανήμερα Χριστουγέννων. 

Βγήκε η μία, βγήκαν όλες! 


Τι σχέση έχει η τηλεταινία «Ζωή Λαχείο» που μας παρουσίασε το mega παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων με τη θεατρική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη»; Η πρώτη βασίστηκε υποτίθεται στη δεύτερη πιο ακριβείς θα ήταν αν μας έλεγαν ότι βασίστηκε στις σειρές παραγωγής «Λόγου» της δεκαετίας του ’90 - κι εμείς κάναμε το λάθος να βασιστούμε στο mega για τη γιορτινή μας ψυχαγωγία των Χριστουγέννων. Το ορθό θα ήταν το mega να διατηρήσει τον πρωτότυπο τίτλο ο οποίος ταιριάζει με την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι τηλεθεατές κατά την παρακολούθησή της και να την προβάλει παραμονή πρωτοχρονιάς· του 1992 με το ομώνυμο τραγούδι του Σάκη Ρουβά στους τίτλους αρχής. Τρελά κέφια οι τηλεθεατές!

Τι είπατε; Αν μας άρεσε η Χριστιάνα Αριστοτέλους; Καιρό το λέγαμε εμείς ότι η Χρισταλένη έχει μεγάλο ρεπερτόριο σε ρόλους και είναι ικανή να τους υποδυθεί. Τελικά η ίδια παρά-πήρε σοβαρά το ρόλο της - Τον ποιον θα μου πείτε; Τον όποιο ρόλο της τέλος πάντων. Σου λέει, η Ζέτα παίζει καλύτερο "Ψαθά" από μένα;-, η ενδυματολόγος και η μακιγιέζ της τηλεταινίας όμως –που προφανώς ήταν η ίδια η Χρισταλένη!- είχαν άλλη άποψη κι έτσι είδαμε μία "θεατρινίστικη εκδοχή" της παρουσιάστριας, αποδεικνύοντάς μας ότι ο πιο κοντινός προς αυτήν "ρόλος" είναι ο ίδιος ο εαυτός της.


Από το ΓΙΑ ΣΕΝΑ είχαμε τη χαρά να μάθουμε ότι οι αρχαιολόγοι ανέσκαψαν και βρήκαν το πιο αρχαίο σπίτι της Κύπρου,που όπως μας είπαν με θαυμασμό, είναι 3.500 ετών (!) -Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, ούτε τί έλεγε η είδηση δεν κατάλαβαν!-
Προφανώς για να μη φέρει κανείς αντίρρηση, ούτε η παρουσιάστρια ούτε οι υπόλοιποι εκ των πανελιστών, πάει να πει ότι από την εκδρομή του σχολείου με προορισμό το νεολιθικό οικισμό της Χοιροκοιτίας, ήταν όλοι απόντες. Μπρος στο δρόμο που χάραξε η "Λίζα Παπασταύρου".



Γέλωτα μας προκάλεσε η Ελένη όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς να προφέρει το όνομα του blog μας στη χριστουγεννιάτικη εκπομπή της. Σι εν σι ίσον.... «συννεφιασμένη Κυριακή» της φώναξε ο σκηνοθέτης Σταύρος Ζερβάκης στο αφτί όταν η παρουσιάστρια δεν μπορούσε να προχωρήσει στην ανάγνωση. Δεν πειράζει Ελένη μας, μάς αρέσεις ακόμη κι αν δεν μπορείς να προφέρεις το όνομα του blog μας. Δεν περιμέναμε να βρεις να το πεις για να πούμε και την μαύρη αλήθεια!


Ατάκες για γερά αφτιά
Στέλλα Στυλιανού: 
"Τη φωνή της Αλέξιας την ξεχωρίζεις ακόμη και με κλειστά αφτιά και μάτια"!!!
Για τις "κουφές" ατάκες πάλι χρειάζεσαι μόνο αφτιά ανοιχτά.

Κατά τα άλλα η παρουσία της Αλέξιας στο στούντιο του MAGAZINO ήταν από τις καλύτερες στιγμές της "μετά Ανδρέα Δημητρόπουλου εποχής" της εκπομπής και η καλεσμένη έχει γι' αυτό το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης: πήρε τη συνέντευξη πάνω της!


                                      
Από τον έμπειρο στο είδος 
Κυριάκο Φλουρή ("Ο Ανθός της Πιτσιλλιάς") ήταν γραμμένα τα εορταστικά επεισόδια του «Κυπρίωτικου σκετς». Όσο όμως ειδήμων κι αν είναι ο συγγραφέας, η πλοκή για άλλη μία φορά δεν ξέφυγε από τα τετριμμένα, ενισχύοντας την αρχική μας εντύπωση ότι η αναβίωση του παλιού κυπριώτικου σκετς είναι όνειρο απατηλό, κυρίως γιατί εκείνη η εποχή στην οποία αναφέρεται έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οπότε τι απομένει για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών; Δυνατά, πρωτότυπα σενάρια που να αποπνέουν, αν μη τι άλλο, μία νοσταλγική διάθεση για εκείνη την εποχή [και εννοείται που δεν θα κόβονται στα δύο για να μεταδοθούν σε δύο μέρη...]. Προς το παρόν το μόνο που είδαμε είναι καλή διανομή ρόλων και ερμηνείες, όπως αυτή της αγαπημένης Ζωής Κυπριανού. Τα καλύτερα έρχονται παίδες του ΡΙΚ ή κι εμείς μήπως κάνουμε όνειρα απατηλά; 

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α