Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΤΗΛΕ-γράψε μου


ΤΗΛΕ-γραφήματα της τηλεοπτικής εβδομάδας που μόλις τελείωσε

Μανιταρό-σουπα. Σου ’πα, μου ’πες, άκρη δεν βγάλαμε!


 Όχι μία, αλλά δύο ολόκληρες εκπομπές αφιέρωσε η Ελίτα Μιχαηλίδου αποκλειστικά για τα μανιτάρια. Γιατί τέτοια εμμονή θα μου πείτε με τους εύγεστους μύκητες; Διότι στην πρώτη εκπομπή η παρουσιάστρια δεν κατάφερε, λόγω της διχογνωμίας που παρουσιάστηκε ανάμεσα στους καλεσμένους και τους τηλεθεατές της, να αποφανθεί για το ποιά είναι τα δηλητηριώδη μανιτάρια του νησιού και σκέφτηκε, για να μην αφήσει το τηλεοπτικό της κοινό παραπονεμένο, αλλά και επειδή ως άλλη Νικολούλη δεν μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο θέμα αν δεν έχει λύσει το προηγούμενο, να δοκιμάσει και δεύτερη φορά. Τι συνέβη τη δεύτερη φορά; Παρουσιάστρια και μανιτάρια παραγνωρίστηκαν με αποτέλεσμα ο τηλεθεατής να μην ξεχωρίζει πια πού πήγε και κάθησε η μούχλα, στην εκπομπή ή στα μανιτάρια;


Ξε-καθαρίσματα
Ατάκα από «7 ουρανούς»: «Αυτή η χώρα πρέπει να καθαρίσει από τους αλλοδαπούς, τους αλλόθρησκους και τους αλλόκοτους» ακούσαμε με στόμφο και υφάκι από την αρχηγό της οργάνωσης τύπου «Χρυσή Αυγή» που απέκτησε η σειρά. Και μεις με τη σειρά μας να ευχηθούμε, μέρες που είναι, όπως η κυπριακή τηλεόραση καθαρίσει από τους παντός είδους ερασιτέχνες του χώρου, τους ερασιτέχνες του χώρου και τους ερασιτέχνες του χώρου. Αμήν! (Παπά Στέφανε, ευχόμαστε να μας διαβάσειςτην ευχή)

Είμαστε στον αέρα όπως παλιά
Πήρε σβάρνα τους τηλεμαραθωνίους η Χρισταλένη· μετά από το DANSING2 που όσο αυξάνονταν τα τηλεφωνήματα και οι εισφορές του κόσμου τόσο αυτό μεγάλωνε σε διάρκεια λαμβάνοντας μορφή ανιαρού τηλεμαραθωνίου, ήρθε και η τηλεμαραθώνια καθημερινή βαρετή εκπομπή της παρουσιάστριας: τρεις ώρες και είκοσι λεπτά η διάρκεια του ΓΙΑ ΣΕΝΑ από αυτή την εβδομάδα και πριν αρχίσετε να παίρνετε τηλέφωνα στο «έχεις μέσον» να διαμαρτυρηθείτε γιατί την αύξηση του ωραρίου της Χρισταλένης, να σας πούμε ότι η εξέλιξη αυτή είναι προσωρινή μέχρι να ξεκινήσει το "MASTER CHEF 2". Ευτυχώς που υπάρχει και η Τρόικα «Σκαρμούτσος, Λαζάρου, Λουκάκος» διαφορετικά θα την παίρναμε την άλλη με το φορείο. Και δεν υπάρχει στο νησί και κέντρο απεξάρτησης από την tv!

Το "θαύμα" των Χριστουγέννων
Πνιγμένοι στη δουλειά οι Άγιοι αυτό τον καιρό, δεν προλαβαίνουν να επισκέπτονται τις διάφορες εκπομπές να διαλαλούν τα θαύματα που έχουν κάνει. Τα «κορίτσια για όλες τις δουλειές» του MAGAZINO θυμήθηκαν για παράδειγμα τα θαύματα του Άγιου Εφραίμ. Από εδώ το έφεραν από κει το έφεραν, στα "ίδια Παντελάκη μου στα ίδια Παντελή μου" θέματα με τους προκατόχους τους έφεραν σιγά σιγά την εκπομπή. Μόνο με ένα θαύμα θα «ανεβάσουν» νούμερα, αλλά δεν ξέρω ποιός θα το επιχειρήσει. Ο Εφραίμ πάντως φαίνεται πολυάσχολος. (σημ: η φωτό είναι από παλαιότερη εκπομπή και προέρχεται από το:www.sigmatv.com)

 LIVE και άγιος ο θεός στο mega!
To mega ετοιμάζεται να επαναφέρει το «πέρασε και δεν ακούμπησε Μουσικό κουτί» (πρεμιέρα Κυριακή μετά το Anonymous), αλλά αυτή τη φορά το «κουτί» δεν θα είναι κονσέρβα. Ο Χουλιάρας στην προσπάθειά του να ερμηνεύσει τα νούμερα της agb, κατάλαβε φέτος πως μόνο ό,τι μεταδόθηκε ζωντανά από το σταθμό του κατόρθωσε να αντικρίσει τα άλλα προγράμματα αφ’ υψηλού στoυς πίνακες της NIELSEN και επιδόθηκε για ακόμη μία φορά στους πειραματισμούς -να δεις που και το γραφείο του πρέπει να είναι σαν του Γουόλτερ στο “Fringe”, γεμάτο σωλήνες και καλώδια- επαναφέρνοντας σε μόνιμη βάση και ζωντανά το «κουτί», μετά την "τρελή" –ή μήπως τυχαία;- επιτυχία του πρόσφατου ζωντανού τελικού. Live να ’ναι και ό,τι να ’ναι σου λέει ο Χουλιάρας. Το ζωντανό όμως δεν συνεπάγεται και νούμερα με τη σέσουλα. Να του θυμίσουμε ότι έχει κουτιά κονσέρβες που είναι τυλιγμένα με χρυσόσκονη (βλ. «πάμε πακέτο») και ζωντανά που είναι εντελώς ψόφια, όπως το "dancing on ice". Λέτε να αποκτήσουμε κι εμείς ένα DanSing on ice;

GREEN ELITA!
Στους Ρικάδες αρέσει πολύ η επανάληψη ίσως επειδή κάποιοι άλλοι αρχαίοι, όπως είναι και οι ίδιοι, είχαν αποφανθεί ότι είναι αυτή είναι η μητέρα για κάθε είδους μάθηση. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα βλέπουμε εις διπλούν· διπλή εκπομπή για τα μανιτάρια η Ελίτα, δυό φορές η προβολή της δράσης της οργάνωσης "action aid" στην Αιθιοπία -μία στο «με καλή παρέα» και μία στο «από μέρα σε μέρα» -... Η Ελίτα όμως είναι αυτή που κάνει και τις μεγαλύτερες ζαβολιές· θέματα, καλεσμένοι και συνεργάτες που έχουμε δει στις εκπομπές της σε sigma και mega, γεμίζουν τον τηλεοπτικό της χρόνο και στο ΡΙΚ, όπως είναι το πρόσφατο παράδειγμα του Χριστόφορου Τορναρίτη που τον είδαμε τόσο στην πρεμιέρα της παρουσιάστριας στο mega όσο και αυτή την εβδομάδα στο ΡΙΚ να μιλάει για το ίδιο και το αυτό: πώς κατάφερε να ξεφύγει από τον τζόγο. Τι δηλαδή; Κάθε φορά που αλλάζει κανάλι η Ελίτα θα κάνει παράλληλα με τη μεταγραφή της και διαγραφή του παρελθόντος της και κατόπιν θα πατά το κουμπί της επανεκκίνησης; Ε, τότε και εμείς θα πατάμε το exit έως ότου η Ελίτα καταφέρει να ξεφύγει από τα πλοκάμια της τηλεοπτικής ανακύκλωσης.

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Μουδιασμένη ήταν η πρεμιέρα του «The cooKING». Στην πρώτη του εκπομπή στην κυπριακή τηλεόραση, ο γνωστός Ελλαδίτης chef Αλέξανδρος Παπανδρέου ήταν, κατά δική του ομολογία, αγχωμένος, πράγμα που φάνηκε κυρίως στη συζήτηση με τον καλεσμένο του, ενώ το αργό μοντάζ στα videos και τα μικρά γράμματα στα υλικά των συνταγών έκαναν την απάντηση στο ερώτημα της γοργόνας για το αν θα ζήσει και πόσο ο βασιλιάς Αλέξανδρος, να μοιάζει με αμφίβολη. Από το δεύτερο όμως επεισόδιο είδαμε σημαντική βελτίωση στα παραπάνω σημεία που θα πει ότι το sigma άρχισε να μαθαίνει για τα καλά τη «συνταγή». Και δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά, αφού για εκπομπή μαγειρικής μιλάμε, αλλά το θέμα είναι η «συνταγή» να αρέσει και στους τηλεθεατές. 

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α