Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΤΗΛΕ-γράψε μου


Τηλε-γραφήματα της τηλεοπτικής εβδομάδας που μόλις τελείωσε

Ρεκόρ και στο όρθιο

Μία από τις καλύτερες εκπομπές της τον τελευταίο καιρό έκανε η Αγγελική Νικολούλη την περασμένη εβδομάδα, καθώς ερευνούσε ταυτόχρονα γύρω στις πέντε με έξι υποθέσεις με πιο συγκλονιστική την αναζήτηση του μικρού Μπεν που χάθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών των γονιών του στην Κω πριν από 23 χρόνια. Για άλλη μία φορά η παρουσιάστρια την έβγαλε στο όρθιο πηγαινοερχόμενη στους συνεργάτες της στο τηλεφωνικό κέντρο για να αντλήσει τις πληροφορίες που της μετέφεραν, ώστε η πολυθρόνα του στούντιο έμεινε άδεια. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είδαμε την εν λόγω παρουσιάστρια να κάθεται, αλλά τι να την κάνεις την καρέκλα όταν κάθεσαι διαρκώς σε αναμμένα κάρβουνα και εσύ και οι τηλεθεατές σου;

Ο Τσουρούλλης πάλι τη βγάζει και αυτός όρθιος,
αλλά το ρεκόρ του είναι μόλις 60 λεπτά!



Νέο TV-πρόσωπο εν όψει
Όταν η καλή άρθρωση συνδυάζεται με την όμορφη παρουσία, τότε έχεις το ιδανικό πρόσωπο για παρουσίαση. Η Άνδρη Κούννου μετά την αποχώρηση της Ελίτας Μιχαηλίδου από το sigma, βρήκε μία θέση στα μικρά ρεπορτάζ του δελτίου εδήσεων του Sigma, αλλά κάτι μας λέει ότι κάποια στιγμή θα τη δούμε ακόμη πιο μπροστά, αν φυσικά δεν την φάνε τα κυκλώματα (της tv).


Ρολόι η Ελένη; Δαχτυλίδι η Χρισταλένη
Η Ελένη Μενεγάκη σταθερά δεν αποχωρίζεται το πορτοκαλί της ρολόι. Η δική μας, η Χρισταλένη, αλλάζει ναι μεν χρώματα, αλλά το δαχτυλίδι δαχτυλίδι. Ίδιο δαχτυλίδι, ίδιο δάχτυλο! 
Οι σταθερές συνήθειες των τηλεθεατών στη tv θέλουν και σταθερά-γερά "θεμέλια" για να "σφίξει" η σχέση και η Χρισταλένη ως άλλη γυναίκα του πρωτομάστορα έπεσε στο γιοφύρι, βρήκε το δαχτυλίδι και δεν το κουνάει από εκεί ο κόσμος να χαλάσει...που όπου να 'σαι δηλαδή έρχεται και η καταστροφή του κόσμου μέσω των Μάγιας. Πού 'σαι, Χρισταλένη;;; Σου 'ρχομαι!!!


Όταν η tv δείχνει το δρόμο

Κι όμως ο Αντρέας Πιτιλλίδης δεν είναι μοντέρνος θεολόγος διότι, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, επανέφερε την παραδοσιακή ορθόδοξη θεολογία στο προσκήνιο, η οποία είχε πληγεί από την μακρά οθωμανική κατοχή, όπως μας είπε με τον γνωστό του στόμφο, αλλά μάλλον επειδή, εκτός από την Καινή Διαθήκη και τα αλλα θεολογικά κείμενα, επιστρατεύει πρωτοπόρα παραδείγματα για να τεκμηριώσει την επιχειρηματολογία του όπως είναι οι ατάκες από τηλεοπτικές σειρές. Μάλιστα, σωστά διαβάσατε. Πέρα από την ανεύρεση σπάνιων βυζαντινών λέξεων σε θρησκευτικά συγγράματα, ο γνωστός θεολόγος έχει και άλλα χόμπι όπως η tv! Αγαπημένη του δε σειρά τα «Εγκλήματα» του ΑΝΤ1 από την οποία και αντλεί μία συγκεκριμένη ατάκα για να καταδείξει τη σπουδαιότητα της εξομολόγησης, την οποία επαναλαμβάνει στις διάφορες εκπομπές που καλείται (και την οποία κατονομάζει ή όχι ανάλογα με το σε ποιό κανάλι βρίσκεται). Και όσοι σπεύσετε να τον κατηγορήσετε για «πορνεία», όπως έκανε μία κυρία στο MEGA, να σας διεκρινίσουμε ότι ο άνθρωπος  δεν κάνει  δα και... έγκλημα· από μαύρη κωμωδία εμπνέεται, όχι από βιντεοταινία της SIRINA TV. Γι' αυτό κι εσείς, ξέρετε: την επόμενη φορά που θα ακούσετε τον φίλτατο Αντρέα να κάνει χρήση κάποιου παραθέματος, καλού κακού, εκτός από την Καινή Διαθήκη, προστρέξτε και στο web tv του ΑΝΤ1 Ελλάδος, γιατί μέχρι κι εκεί μπορείτε να λύσετε τις θεολογικές σας απορίες!

Τη δική μας μαμά ρωτά το ΡΙΚ;
Η δική του πού πάει με τα greeklish ;;;;


Ερώτηση: Πώς βλέπει κανείς το «Εφτά ουρανοί και σύννεφα αλήτες» χωρίς να μπαίνει στον κόπο να παρακολουθήσει την ίδια τη σειρά;
Απάντηση: Βλέπει την αρχή και το τέλος. Στην αρχή επαναλαμβάνεται τι έγινε στο προηγούμενο επεισόδιο, ενώ στο τέλος, το trailer με τις σκηνές του επόμενου επεισοδίου σού λύνει όλες σου τις απορίες και αγωνίες (λέμε τώρα) για το τί θα συμβεί στη συνέχεια της σειράς, αφού αποκαλύπτονται όλα με λεπτομέρειες ακόμη και τα τεκταινόμενα των σκηνών οι οποίες δημιούργησαν μία κάποια δραματική κορύφωση στο προηγούμενο επεισόδιο. Στους εφτά ουρανούς οι τηλεθεατές, στους εφτά!!!

Η κατάντια του «ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ», δηλαδή η αποχώρηση των σεναριογράφων του, της Χριστιάνας Αρτεμίου και του Τάσου Τρύφωνος, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τη μοναδική κωμική σειρά της tv ή σε άτακτον φυγή στο ΡΙΚ2 ή σε μεταμεσονύχτια προβολή στο ΡΙΚ1 (ως ακατάλληλο πρόγραμμα για άτομα με χιούμορ) και έπειτα στα αζήτητα του αρχείου του ημικρατικού μας ιδρύματος, αυτή λοιπόν η κατάντια έγινε από το ΡΙΚ slogan:

«Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΑΝΑΗ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ» λέει η καινούργια διαφήμιση της σειράς  (ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΥΜΕΡΑ  -> αυτό ξέχασαν να μας το πουν).

Το είπαμε και στο twitter.

Έχεις μέσον και στο ΡΙΚ

ΑΘΑΝΑΤΟ «ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ»

Στο αυθεντικό «μέσον» πάλι κάτι γίνεται με τις παρουσιάστριες· στην αρχή της νέας τηλεοπτικής περιόδου ακούσαμε την πρώην παρουσιάστρια της εκπομπής, Γωγώ Αλεξανδρινού, να λέει στο ΓΙΑ ΣΕΝΑ και την Χρισταλένη ότι η εκπομπή έκανε τον κύκλο της, ενώ η νυν Μαρία Σαββίδου αποκάλυψε στην ίδια εκπομπή ότι της στοίχισε που κλείστηκε σε ένα στούντιο για να κάνει το "ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ", ενώ προηγουμένως αλώνιζε τους δρόμους της πρωτεύουσας τρέχοντας πίσω από την είδηση.

Η πρώτη τα παράτησε ελπίζοντας να βρει το δρόμο της στον πολιτικό στίβο, η δεύτερη γιατί είναι ακόμη εκεί και δεν επιδόθηκε στον κλασικό στίβο; Για τον Μαραθώνιο της Λευκωσίας δεν πήρε τίποτα το αφτί της; Άλλωστε ο Λουκάς μπορεί να τρέχει άνετα μόνος του 800άρι και άλλες μεγάλες αποστάσεις για άλλα 50 χρόνια μην σας πω, όπου ακόμη και τότε οι τηλεθεατές θα τον λένε Φουρουλά, δεν θα χαμηλώνουν ποτέ την τηλεόρασή τους για να μιλήσουν στο τηλέφωνο και θα κάνουν άσχετες με το θέμα της συγκεκριμένης μέρας παρεμβάσεις. Και ο Λουκάς εκεί, θα ανέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα τα πάντα. Για ποιον κύκλο επομένως μας λες Γωγώ μου; Η εκπομπή μόλις έπιασε την ευθεία....


Κορίτσια για όλες τις δουλειές

Ποια είναι αυτά; Μα τα κορίτσια του ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ που τα κάνουν όλα και συμφέρουν: παρουσίαση, ρεπορτάζ, πασαρέλα μέχρι και το σκηνικό διακοσμούν και είναι να απορεί κανείς με δύο τέτοιες παρουσίες τι το θέλουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο οι SIGMAτικοί. Ο Φώτης και η Μαρία, για παράδειγμα, βρήκαν τη λύση για να αποφύγουν τα περιττά έξοδα του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου επιλέγοντας για το στολισμό  τους ένα... ανθρώπινο δέντρο. Αντίθετα το ΣΙΓΜΑ έχει αμολήσει και τοποθετήσει τις «κούκλες» έξω από το ροζ κουτί τους και δίπλα στο δέντρο, αν και είναι πιο σφιχτές και συγκρατημένες και από κούκλες. Μα να αποκαλείς την αρχισυντάκτρια της εκπομπής σου Μέλανη Στέλιου, "κυρία Στέλιου"; Γιατί κούκλα μου;

Η Χρισταλένη πριν περάσει στο σανίδι, δοκιμάζει τις υποκριτικές της ικανότητες στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του MEGA Κύπρου. Δεν θα πούμε τι μας θυμίζει, προτιμούμε να δείξουμε για να μην επαναλαμβανόμαστε:


Τουλάχιστον ατυχής ήταν η σάτιρα του ατυχήματος με το βυτιοφόρο στο αεροδρόμιο στις «πατάτες» του ΡΙΚ· «tragic» ήταν όχι μόνο η απαγόρευση εισόδου της αστυνομίας από τις αρχές του αεροδρομίου, αλλά και το δικό τους σκετσάκι που εστιάσε στην σάτιρα της αστυνομίας υπό τους ήχους του τραγουδιού “tragedy”, παραβλέποντας ότι το γεγονός αυτό στοίχισε και τη ζωή σε ένα άτομο. Τραγωδία δεν λες τίποτα!

Είναι δυνατόν να υπάρχει στο ΡΙΚ εκπομπή «Με καλή παρέα» και να μην την παρουσιάζει ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, αλλά να συνεχίζει την παρουσίαση του «παίζουμε κυπριακά», τα οποία και μαθαίνει αργά και σταθερά (δείτε το τεστ κυπριακών στο οποίο τον υπέβαλε ο Κωστόπουλος εδώ); Είναι τόσο ασυγκράτητος στις κουβέντες του με τους διαγωνιζομένους που θα μπορούσε να βγάλει νοκ άουτ στη φλυαρία ακόμη και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Και ενώ ο ίδιος επιμένει να σκεπαζόμαστε, εμείς επιμένουμε ότι το έξτρα προσόν της κυπριακής πρέπει ο Γιαννάκης να το εκμεταλλευτεί ξεσκεπάζοντας το ταλέντο του στην παρουσίαση ψυχαγωγικής εκπομπής. Τώρα που μιλά και τη γλώσσα τους, είναι πολύ εύκολη η διαπραγμάτευση με τους ΡΙΚάδες.

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ μία υπερηφάνεια, καλά ο.κ. εθνική δεν τη λες, την  ένιωσα που είδα την Νταϊάν στην "Ελένη" αυτή την εβδομάδα. Το να μαθαίνει η Κύπρος και δη ένα ιδιωτικό κανάλι (sigma) στην Ελλάδα μια Ελληνίδα που στη χώρα της, με τη φιλότιμη προσπάθεια που κάνει να μεταδώσει στον κόσμο τα μυστικά της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, έπρεπε να είχε κάνει μπαμ από καιρό, το λες και προσφορά στον πολιτισμό. Τι πρέπει να νιώθει το ΡΙΚ μετά από αυτό; Καυτές πιπεριές στο στόμα!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α