Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Μαγείρεψαν κυπριακά, σκούπισαν, τελείωσαν οι SIGMA-τικοί!


Μία σημαντική απώλεια μετρά από χθες η απογευματινή εκπομπή του sigma MAGAZINO.

Ο λόγος για την ερευνήτρια κυπριακής γαστρονομίας Μαριλένα Ιωαννίδου, η οποία παρουσίαζε το δημοφιλές ένθετο μαγερικής της εκπομπής, το «Mαγειρεύουμε κυπριακά», όπως ο παρουσιαστής και τα κορίτσια του αρέσκονταν να αποκαλούν, και η οποία με τις λαογραφικές γνώσεις με τις οποίες συνόδευε κάθε καινούργια συνταγή της, ανέβασε την τέχνη της μαγειρικής  σε  ένα άλλο επίπεδο που δεν το συναντάμε συχνά στην τηλεόραση. Έτσι όσοι λάτρεις της κυπριακής κουζίνας συντονίστηκαν χθες με το κανάλι ψάχνοντας να βρουν, όπως και η Μαριλένα, ξεχασμένες κυπριακές συνταγές ιδωμένες με ένα καινούργιο και πρωτότυπο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνονται στις γευστικές ανάγκες του σήμερα, απογοητεύθηκαν, αφού τη θέση της πήρε ξαφνικά η Σάνδρη Λυσάντρου, την οποία είδαμε, μετά από τόσο καιρό που έχει να εμφανιστεί στην κυπριακή τηλεόραση, αρκετά αγχωμένη και έξω από τα νερά της να μαγειρεύει μία συνταγή από τα γνωστά βιβλία της.

Κερασάκι στην τούρτα η ερώτηση της Δημητρούλας στην νέα μαγείρισσα της εκπομπής: «Τι σας αρέσει από την κυπριακή  κουζίνα;» για να λάβει από τη Σάνδρη μας την αποστομωτική απάντηση: «Κατ’ ακρίβειαν προτιμώ τη διεθνή». Ξαφνικά στροφή 360 μοιρών το MAGAZINO και αναρωτιώμαστε γιατί.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, μία καλή προσπάθεια για πρωτοτυπία μπήκε στον πάγο για να επιστρέψουμε στα συνηθισμένα. Ναι μεν φολκλόρ η Μαριλένα -που θα ταίριαζε ομολογουμένως καλύτερα στο ΡΙΚ-, αλλά πολύ καλό για να το χαραμίσουν οι SIGMA-τικοί με τον τρόπο του "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!".

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α