Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Όλα γύρω αλλάζουν και όλο τα ίδια μένουν......Αυτό ακριβώς χαρακτηρίζει την εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου· την εκπομπή που ναι μεν άλλαξε τρεις φορές ονομασία – τολμώ, με αγάπη, με την Ελίτα -, ένα σωρό σκηνικά και συνεργάτες, αλλά όλα αυτά τα χρόνια διατήρησε την ίδια πάντα θεματολογία, η οποία ενισχύεται από καιρού εις καιρό με διάφορες ενέσεις που της χορηγεί η παρουσιάστρια. Γι’ αυτό και την περασμένη βδομάδα, δεν παραξενευτήκαμε που τη μία μέρα βλέπαμε να δίνεται συνέχεια στο θέμα της Αλίκης Βιουγιουκλάκη με καλεσμένο στο στούντιο τον Μάκη Δελαπόρτα και την άλλη μαθαίναμε πώς να επικοινωνούμε με τον άλλο κόσμο με τη βοήθεια μέντιουμ σαν και αυτό που η ίδια η Ελίτα επισκέφθηκε και παρουσίασε σε βίντεο στην εκπομπή της. Βέβαια το ότι το μέντιουμ ήταν κομπογιαννήτης και τσαρλατάνος ήταν μια μικρή λεπτομέρεια που δεν εμπόδισε την Ελίτα από το να παρουσιάσει τον κύριο στην εκπομπή της και να του αφιερώσει σημαντικό μέρος τηλεοπτικού χρόνου, συζητώντας με τους καλεσμένους της για το πού βρισκόταν η αλήθεια στις μαντεψιές του. Πώς λέμε «εκεί παπάς, εδώ παπάς, πού είναι ο παπάς» κάπως έτσι παρουσίασε το θέμα η Ελίτα, η οποία στο τέλος, μετά την εμπειρία της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσεις με τα πνεύματα. Καλά μην ορκίζεσαι κιόλας Ελίτα μου, οι άλλοι στην Ιταλία κατέγραψαν φάντασμα σε βίντεο και δεν θα τα καταφέρεις να επικοινωνήσεις εσύ; Μέχρι να τελειώσει η σεζόν θα μας πας και θα μας φέρεις στην άλλη πλευρά ουκ ολίγες φορές!

Αλλού τον περιμέναμε και αλλού τον βλέπουμε. Ο λόγος για τον Γιώργο Ηλιάδη, που ενώ στην πρεμιέρα της Ελίτας δεν έκανε την εμφάνισή του, όπως περιμέναμε, εντούτοις πρόσφατα τον είδαμε στην εκπομπή ‘το συζητάμε’ με θέμα το μοναχισμό, ενώ την περασμένη βδομάδα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ελένη, στην οποία υποσχέθηκε ότι θα τα πούνε και από κοντά στην Αθήνα. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν έχει πρόβλημα να εμφανίζεται αλλού και να μιλάει για την Αλίκη ο κύριος Ηλιάδης, στην Ελίτα γιατί κολλάει ρε παιδί μου ήθελα να ξέρα και της στερεί τις αποκλειστικότητες και τα γκλαμουράτα θέματα; Θα μου πεις και τη μάνα της Βίσση τέσσερα χρόνια την κυνηγούσε, τον Ηλιάδη μάλλον μπορεί να τον περιμένει μέχρι να καταφέρει...να επικοινωνήσει με τα πνεύματα. Θα μπορούσε δηλαδή να φέρει τον κύριο Ηλιάδη στο στούντιο, να φιλοξενήσει και το παγκοσμίως γνωστό μέντιουμ Γκόρντον Σμιθ και να αρχίσουν να μιλούν με το πνεύμα της Αλίκης. Ξέρετε τι πάταγο θα έκανε ένας τέτοιος συνδυασμός; Μέχρι και ο ‘άλλος κόσμος’ θα έβρισκε θέμα για συζήτηση!

Τι κοινό έχουν η Μελενεγάκη και η ΛαΜαρίνα;
-είναι και οι δύο παρουσιάστριες –εκτός από αυτό –
-κάνουν και οι δύο πρωϊνάδικο – εκτός από αυτό-
-και οι δύο παραπονιούνται ότι ξυπνούν από το χάραμα –εκτός από αυτό –
-και οι δύο πηγαινοέρχονται στη Λευκωσία από τη Λεμεσό για τον ίδιο σκοπό (ακατανόητος τρόπος σκέψης...) - εκτός από αυτό -

-> Και των δύο δε βγαίνει η ρημάδα η φωνή τους το πρωί!

Τη μία μέρα το παθε η Μέλανη, την επομένη το πρόβλημα το είχε και η Μαρίνα, της οποίας η φωνή ομολογουμένως μοιάζει τις περισότερες μέρες με χρόνια φαρυγγίτιδα. Ούτε να σε καλημερίσουν δεν μπορούν καλά καλά αυτές και μετά σου λένε κάνουν και πρωϊνό. Ακόμη λίγο και θα μας στέλλουν και για ύπνο και τότε «πολύ, πολύ, καλή Καληνύχτα, έλα άγγελέ μου πάμε πάλι απ’ την αρχή.....»

Ειδικά όταν πρώτο θέμα στην εκπομπή τους είναι οι ψείρες και τα κονίδια (καλημέρα) και οι εγχειρήσεις τοποθέτησης δακτυλίου στο στομάχι. (καινούρια μέρα). Μάλιστα η Λαμαρίνα το προχώρησε το πράγμα φιλοξενώντας στο στούντιο ασθενή του οποίου ο ο δακτύλιος εισχώρησε στο στομάχι (μιλούμε για φαινόμενο!), ενώ από ότι μας εξηγούσε ο ίδιος με λεπτομέρειες πως οι γιατροί του έχουν κάνει πάμπολλες εγχειρήσεις για να βρουν και το λάστιχο και δεν το βρίσκουν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι παρουσιάστριες που πάνε να το παίξουν ειδήμονες και να σου εκεί τη Μαρίνα να υποθέτει πού πήγε ο δακτύλιος και αφανίστηκε και τη Μέλανη να εξηγεί ότι για να φύγουν οι ψείρες καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε εντομοκτόνο! Τέτοιες ‘γλυκείες καλημέρες’ να μας λείπουν.......

εμείς ξεχωρίζουμε, αυτοί δεν ξέρω αν ξέρουν να ξεχωρίζουν.... το -ε και το -αι. δείτε τη φωτό.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Μην πάει ο νους σας στον Τσουρούλλη, δεν είναι μόνο αυτός που μετρά ανάποδα. Ο λόγος για το ραδιοφωνικό μας ίδρυμα που καλωσόρισε την πρεμιέρα των ‘γενιών της σιωπής’ με αντίστροφη μέτρηση της τάξεως των 15 λεπτών παρακαλώ, το Σάββατο και την Κυριακή. Την ώρα βλέπω ξέρουν πολύ καλά να την μετράνε, να την εκτιμούν όμως ξέρουν εκεί στην Αγλατζιά; Διότι αν την εκτιμούσαν θα προγραμμάτιζαν τις ‘γενιές της σιωπής’, μετά την περσινή επιτυχία, για τις 9 το βράδυ δε θα τις έστελλαν για ύπνο παρέα με τις όρνιθες από τις 7.30 ......

Μιά φορά όμως η Βίκυ Χατζηβασιλείου που στρογγυλοκάθησε στις 9 το βραδάκι του Σαββάτου, με το πετυχημένο ‘πάμε πακέτο’ είτε έχει μπάρμπα στην Κορώνη του Ρικ ή ως παρουσιάστρια του φετινού ραδιομαραθωνίου έπρεπε το ‘εθνικό δάκρυ κορόμηλο’ να καθίσει στο θρόνο του! Α ρε Βίκυ, πώς τα κατάφερες με το κλάμα σου!

Ο Αντ1 Κύπρου θυμήθηκε το super game!!! Τι είναι αυτό; Παλιό τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 Ελλάδος όπου ο τηλεθεατής τηλεφωνάει σε υψηλής χρέωσης τηλεφωνικό αριθμό και κερδίζει αυτόματα χρηματικά ποσά. Το τηλεπαιχνίδι προβάλλεται συγκεκριμένη ώρα καθημερινά και καλύτερα να κάνετε τα στραβά μάτια. Στην ΛαΜαρίνα πάντως έχω προσέξει ότι τηλεφωνούν άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα μέσα στο πλατό. Τυχαίο;

Κάθε μεγάλη σειρά εποχής που σέβεται τον ευτό της έχει τη φωνή του Νταλάρα στους τίτλους αρχής. Μετά τις ‘γενιές’ ακούσαμε υπέροχα ερμηνευμένα μουσικά κομμάτια στη σειρά της χρονιάς, δηλαδή στα ‘Ματωμένα Χώματα’. Και δεν είναι μόνο ότι παίζει μέσα η αγαπημένη Δήμητρα Ματσούκα –επιτέλους, η στροφή στην ποιότητα της έκανε καλό. Και για να πάει αυτή στο Ελενάκι μας την Παρασκευή, πρέπει να θεωρεί το Ελενάκι πιο ποιοτικό και από το ‘έχει γούστο’ της Μπήλιω Τσουκαλά-, αλλά μιλάμε για ΤΗ σειρά!!! Ο κινηματογράφος πάει τηλεόραση και πολύ μας αρέσει. Δείτε το....

Τώρα θα μου πείτε, πώς να το δω κόρη μου, αφού απέναντι εν η ‘Αίγια Φούξια’ -που νομίζω ότι είναι η καλύτερη κωμική σειρά της ελληνικής παρακαλώ τηλεόρασης - ; Υπάρχει και το greek-movies.com. Ό,τι δεν μπορείς να το δεις στην tv, το βλέπεις νωρίτερα και χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις στο ίντερνετ. Εκεί λοιπόν έχω δει κάμποσες από τις σειρές που έκαναν πρεμιέρα στην Ελλάδα την προηγούμενη βδομάδα και βαρέθηκα να βλέπω στους τίτλους αυτό το ‘διασκευή του τάδε’, ‘βασισμένο στο τάδε’, εκνευρίστηκα με αυτό το στυλ της δεμένης οικογένειας που βρίσκει λεφτουδάκια από κάποιες συγκυρίες. Θέλετε να αρχίσω να απαριθμώ διασκευές; Λατρεμένοι μου γείτονες, μια στιγμή δυο ζωές, ευτυχισμένοι μαζί, η πολυκατοικία, λάκης ο γλυκούλης, Λόλα, Επτά ζωές, για την αγάπη σου, η ζωή είναι ωραία.............Έλεος, φτάνει, δεν αντέχω άλλο η γυναίκα!!!

Είδα όμως χτες τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο ‘κλειδί του παραδείσου’ και μπορώ να πω ότι και φοβερό ρόλο έχει και άψογα τον υποδύεται!

Θα επανέλθω στις σειρές και τα τηλεπαιχνίδια, αν και βαριέμαι να τα σχολιάσω διότι μου έχουν προκαλέσει φοβερή βαρεμάρα.

Ειρήνη- Τσουρούλλης: 1-0 !!!! άγγιξαν το καυτό θέμα του Βατοπαιδίου, αλλά η Ειρήνη χωρίς την πίεση των 60 λεπτών έκανε μια πολύ καλή εκπομπή. Αν δεν τους διέκοπτε βέβαια και τους καλεσμένους με εκείνα τα 'κύριοι σας παρακαλώ' θα ήταν καλύτερα για όλους μας.
επίσης, Αίγια Φούξια –Μίλα μου: 1-0!!!! (βλέπε agb)

Το δεύτερο έχει αρχίσει να κουράζει...διαβάστε στην εικονα!
άτε θα έχει και η Μαρούα κάτι να κάμνει για όλη την εβδομάδα!

γέλασα πολύ με σχόλιο αναγνώστριας στον ‘πολίτη’: Αντί 'Μίλα μου' πρέπει να λέγεται ‘Λιώνει την η Μίλλα μου’. Πολλά καλό!!!!


->Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα όλο αυτό το κλάμα με κάνει να γελώ

->επίσης, δεν ξέρω για σας, επεθύμησα τα σχόλια του Νομικού στο tv mania

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α