Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

SIGMA: ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2008-9

Βουράτε γειτόνοι
τα πρωϊνά του Σαββατοκυρίακου, Βουράτε γειτόνοι καθημερινά τα μεσημέρια, Βουράτε γειτόνοι το Σαββατοκυρίακο το βράδυ, Τάκκοι τα πρωϊνά του Σαββατοκυρίακου, Σ’ αγαπώ τα απογεύματα του Σαββατοκυρίακου, FORT BOYARD και Ταυτότητα τα απογεύματα του Σαββατοκυρίακου.

Πώς λέμε.........(δείτε το βίντεο)


FRESHHHHHHH............

καμία σχέση!!!!

Άντε να τους ζήσει το ‘ΜΟΝΤΕΚΡΙΣΤΟ’............

Εδώ που τα λέμε πιο φρέσκο πράγμα έχει το PLUS TV παρά το SIGMA. Ειδικά το Σαββατοκυρίακο το SIGMA είναι λες και άλλος έχει τ’ όνομα και άλλος τη χάρη, συγκεκριμένα άλλο γράμμα του αλφαβήτου έχει τη χάρη και αυτό δεν είναι άλλο από το ALPHA, το οποίο τουλάχιστον βοηθάει το ΡΙΚ στο θέμα του γεμίσματος του προγράμματος σε ώρες δύσκολες.

Ο θεσμός της οικογένειας εν έτει 2008 απασχόλησε τη ΛαΜαρίνα και το πάνελ της το πρωί της Δευτέρας και ομολογουμένως έγινε μια αρκετά ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση στο στούντιο, η οποία περιέλαβε μάλιστα και απόψεις των τηλεθεατών με τηλεφωνική παρέμβαση. Αν και το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχτηκαν ήταν από μια απελπισμένη τηλεθεάτρια η οποία εκείνη τη μέρα πήρε απόφαση να κινήσει διαδικασίες διαζυγίου, το θέμα αντιμετωπίστηκε σωστά και χωρίς τις υπερβολές του τύπου ‘υπάρχει κρίση του θεσμού’.
Μάλιστα το Μαρινάκι στην προσπάθειά της να υποστηρίξει το θεσμό είπε και το αμίμητο:

‘ο θεσμός της οικογένειας στην Κύπρο ήταν πάντα έντονος, ανεπτυγμένος’ !!!!!!
Θα μου πείτε ζωντανή εκπομπή κάνει η γυναίκα, τι περιμένεις! Και όμως όταν δεν μπορούμε να βρούμε τα κατάλληλα επίθετα ή λέξεις για να χαρακτηρίσουμε κάτι, όπως στην προκειμένη περίπτωση το ‘ο θεσμός ήταν ισχυρός’ ή ‘έχει γερά θεμέλια, βάσεις’, καλύτερα να το αφήσουμε παρά να εκθέτουμε τον εαυτό μας και να ‘βιάζουμε’ τη γλώσσα περιγράφoντας ένα θεσμό ‘έντονο’ λες και είναι σεισμός ή συναίσθημα ή ‘ανεπτυγμένο’ λες και μιλούμε για πολιτισμό ή οικονομία. Αλλά πού να πιάσουμε ακόμα και τα ‘παιχνιδάκια’ που παίζουν κάποιοι στο κοντρόλ της εκπομπής με την ορθογραφία των λέξεων που βλέπουμε στους τίτλους των θεμάτων στο κρόουλ. Ε, ρε μια πρωϊνή μελέτη που τους χρειάζεται όλους.........για να ανεβούν και τα ποσοστά!

Ο ΠΑΠΑ-ΝΕΛΙΣΤΑΣ!
Βέβαια από τη συζήτηση για το θεσμό της οικογένειας δε θα μπορούσε να απουσιάζει και ο πατήρ Παρασκευάς, ο οποίος εξελίσσεται εβδομάδα με τη βδομάδα σε βασικό πανελίστα στην εκπομπή της ΛαΜαρίνας. Και μετά σου λένε για Παπαροκάδες και πράσινα άλογα. Η ‘καινούρια μέρα’ θέλει τον Παπα-νελίστα της και αυτός επίσης.





Συνήθως το εθνικό αίσθημα ενός λαού τονώνεται με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, εκτός και αν πρόκειται για κυπριακό πρωϊνάδικο, το οποίο γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου με συζητήσεις περί ψωρίασης (ΡΙΚ1 Επτά –Δέκα ) και με επιδείξεις μόδας από το 2ο Cyprus Fashion Week (SIGMA Καλημέρα). Πού πάτε παλικάρια, πού πάτε ωρέ παιδιά;



η Μέλανη να μη μιλήσει για τη ΨΩΡΙΑΣΗ;
θα αστειεύεστε βέβαια-------------------------------->





Το πρώτο επεισόδιο δεν πέρασε και απαρατήρητο, έλεγες ‘ενδιαφέρον φαίνεται’-μια σειρά που έχει ως θέμα της όσα διαδραματίζονται μπροστά και κυρίως πίσω από τις κάμερες της τηλεόρασης, δεν μπορεί να είναι παρά ενδιαφέρουσα: τα νούμερα, οι πισώπλατες μαχαιριές, το άγχος, τα ρεπορτάζ, οι έρωτες με τους συναδέλφους, ο φόβος του αφεντικού κ.α -το δεύτερο όμως επεισόδιο της κωμικής σειράς του MEGA Ελλάδος ‘ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ’ τα σπάει !!! Γρήγορο όπως και οι ρυθμοί στην τηλεόραση, ευχάριστο, με έξυπνους διαλόγους, μοντέρνα και προσεγμένη σκηνοθεσία και πάνω απ’ όλα με μια Μαρία Λεκάκη και Κατιάνα Μπαλανίκα στα καλύτερά τους! Ίσως το καλύτερο φετινό διασκευασμένο σενάριο που σε κάνει να γελάς!

Εντάξει, να δεχτούμε ότι για το ΡΙΚ είναι μεγάλη πρόκληση να διοργανώσει και να παρουσιάσει έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό, όπως είναι αυτός της JUNIOR EUROVISION, αλλά όχι και να δημιουργούμε ειδική εκπομπή ( με όλα τα νέα του διαγωνισμού, τα τραγούδια των χωρών κ.λ.π ) και το ακόμα χειρότερο να ακούμε τον παρουσιαστή Κυριάκο Παστίδη να μας λέει διάφορα κουφά, όπως ότι πρόκειται για θεσμό με μεγάλη ιστορία (6 χρόνων!!!) και ότι μια από τις πρόσφατες συμμετοχές μας είχε εκπληκτικές ερμηνείες και υπέροχα χορευτικά. Καλά είπαμε ότι EYROVISION κάνουμε, αλλά κόψετε τσαι τίποτε. Εν τσαι την άσιλα eurovision που εν να διογανώσετε, εκτός και αν νομίζετε ότι περί αυτού πρόκειται. Μην ανησυχείτε όμως τσαι Για τσείνην έσιετε ακόμα αλλό 50 χρόνια μέχρι να καλύψετε όλο τον παρασκήνιο των 50 χρόνων του θεσμού...

Αν θέλετε να ακούτε και άλλα κουφά, τότε να βλέπετε Μελενεγάκη:
‘και εμείς που είμαστε πιο οργανωτικοί από τους Ελλαδίτες, κάναμε ένα σπουδαίο fashion week, εκεί ήμουν καλέ και έβλεπα, έμπαινα έβγαινα, και ήταν εκεί τα τάδε ξένα κανάλια, τα τάδε ξένα περιοδικά, όλοι μιλούσαν γι’ αυτό, όλοι ασχολούνταν με εμάς και ήρθε και ο τάδε, ο άντρας της τάδε και πήραμε συνέντευξη από τον τάδε και ήταν και πεντακάθαρα και αυτό έχει σημασία και και και και’
Ευτυχώς αγάπη μου που δεν είπες και ότι όλος ο κόσμος είχε να μιλάει μια εβδομάδα και για τα περιοδικά του συγκροτήματός σας που τα κουβαλήσατε στο χώρο με το τσουβάλι ή για το κανάλι σας που κάλυπτε το γεγονός. Ε είπες και εσύ ας μην το παραχε.....! Να’ ξερες πόσο το εκτιμήσαμε!

Γενιές....τρίτης γενιάς !!!
Το βάπτισμα του πυρός στην τηλεόραση βλέπουμε να παίρνουν αρκετοί ηθοποιοί με τη συμμετοχή τους στην επιτυχημένη σειρά του ημικρατικού μας ιδρύματος ‘γενιές της σιωπής’ ανάμεσα στους οποίους και η κόρη του προέδρου, Χριστίνα Χριστόφια. Η συγκεκριμένη παραγωγή έχει φαίνεται γοητεύσει τους ηθοποιούς μας και όλοι προσπαθούν να κάνουν το πέρασμά τους από εκει, ακόμα και αν μέχρι πρότινος αδιαφορούσαν εντελώς για το συγκεκριμένο μέσο, όπως συνέβαινε και με την κόρη του Χριστόφια. Οι ‘γενιές’ τελικά όχι μόνο δε σιωπούν αλλά και καλωσορίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη νέα γενιά ηθοποιών, η οποία μόνο στις ‘γενιές’ τελικά μπορεί να δείξει τί και πόσο αξίζει. Έτσι μετά την εκπληκτική ερμηνεία της Μάρας Κωνσταντίνου, ακολουθεί τώρα η Μαρία Μιχαήλ, η Θέα Χριστοδουλίδου και η Χριστίνα Χριστόφια. Απολαύστε τις και εσείς κάθε Σαββατοκυρίακο στις 7.30 από το Ρικ1!

Πέρσι έδειχναν τα επεισόδια της σειράς δύο δύο. Φέτος αποφάσισαν να τρέξουν ακόμη περισσότερο και έτσι έχουμε κάθε βράδυ στο ΡΙΚ2 ένα μαραθώνιο καθημερινής προβολής του 3ου κύκλου του LOST, ο οποίος ούτε πρόλαβε να διαφημιστεί και ούτε και οι τηλεθεατές θα προλάβουν να τον δουν. Γιατί βιάζονται μπορεί να μου πει κανείς; Αλλά αυτά παθαίνουν όσοι δεν ξέρουν να εκτιμούν τα ‘χαρτιά’ που έχουν στα χέρια τους....

ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ!
Το πράσινο φως που έδωσε ο ΑΝΤ1 Κύπρου στην Τατιάνα Στεφανίδου μάλλον φέτος θα διαρκέσει για όλη τη σεζόν. Η εκπομπή πλέον προβάλλεται στις 2 το μεσημέρι και όχι το χάραμα, όπως πέρσι, και εμείς έχουμε αρκετούς λόγους να τη δούμε, όπως για παράδειγμα χθες που ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πλούταρχος. Αφού έγινε ένα μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και τη μέχρι τώρα καριέρα του, ακολούθησε μια μίνι συναυλία στο στούντιο της εκπομπής, την οποία άξιζε να δει κανείς! Και άλλα τέτοια θέλουμε!!!











ο Ρεμί του Έκτωρ Μαλό πού είναι ρε Ελίτα και τον ψάχνω;








αυτή ποιά είναι ρε παιδιά;;;










ΝΑΤΑΣΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ Ή αλλιώς υπολοχαγός Νατάσα: το κορίτσι για όλες τις δουλείες του SIGMA...

Σαν κούκλα που μιλά και τραγουδά ήτανε ο Σάκης Ρουβάς στην παρουσίαση του πρώτου X FACTOR, αλλά δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό.Τα απανωτά λάθη του Σάκη ούτε που προβληματίζουν την παραγωγή, φτάνει που ο Σάκης κρατάει μικρόφωνο, αυτό την ενδιαφέρει και γι’ αυτό άλλωστε τον προσέλαβε, ως τραγουδιστή, διότι για παρουσιαστές, άστα να πάνε. Θα είδατε για παράδειγμα και τον Γιώργο Τσαλίκη που μια χαρά τα καταφέρνει στο PASSWORD, θα είδατε και την μουσικό Ευγενία Μανωλίδου στη ‘στιγμή της αλήθειας’, τον Σάκη στο X FACTOR και θα είπατε μα τι στο καλο; Ε, φαίνεται η κρίση που υπάρχει στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας σπρώχνει ολοένα και περισσότερους τραγουδιστές να αναζητήσουν αλλού το νυχτοκάματο. Καμιά Άντζελα Δημητρίου, καμια Μπεζαντάκου, Θώδη και Λάμπρου μη χάσουν τη ‘δουλειά’ τους φοβάμαι....

η πρόταση του telecontrol

ΑΙΓΙΑ ΦΟΥΞΙΑ, ΑΝΤ1 Δευτέρα- Τρίτη, 9.30

ΓΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, ΡΙΚ1 Σαββατοκυρίακο, 7.30

Ματωμένα Χώματα, ΡΙΚ1 Δευτέρα, 9.05

Το κλειδί του Παραδείσου, ΑΝΤ1, Δευτέρα, 11.00


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α