Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

έτσι βγαίνουν τα άρθρα μάτια μου...

μετά από την επισήμανση που έκανε στο blog ο επισκέπτης μας Στέφανος Κωνσταντίνου για άρθρο στο 'Φ' που έχει 'κλέψει' από σχόλιο στο blog μας, έψαξα το θέμα και βρήκα το πιο κάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 23/10/08. Διαβάζοντας το λοιπόν έχω διαπιστώσει και εγώ κάποιες ομοιότητες μεταξύ τους, συγκεκριμένα βλέπω φράσεις μου να κόβονται και να ράβονται στα μέτρα ενός νέου κειμένου, πράγμα που δεν τιμά καθόλου αφενός τον συντάκτη του άρθρου και αφετέρου και την ίδια την εφημερίδα. Πρός αποφυγή λοιπόν άλλων παρεξηγήσεων παραθέτω τα δύο άρθρα. Για το πρώτο ομολογώ δεν είχα ιδέα και καμία εμπλοκή μέχρι που εσείς το ανακαλύψατε -Στέφανε ευχαριστούμε!-.

Η AGB δεν τους έστειλε (καλό) HABAR-ι
Σίγουρα έχετε ακούσει για μία νέα κυπριακή εκπομπή που ξεκίνησε στο Mega, λίγο πριν το δελτίο ειδήσεων και την οποία ανέλαβε να παρουσιάζει ο ηθοποιός Κωστάκης Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του καναλιού, πρόκειται για πολιτικοκοινωνική σάτιρα, σ' ένα «ειδικό προανακριτικό δελτίο», όπου ο γνωστός κωμικός παρουσιάζει τις ειδήσεις της ημέρας με το δικό του τρόπο. Ο Κωστάκης Κωνσταντίνου λοιπόν, στο "Habar TV News" υποδύεται έναν Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο-παρουσιαστή ειδήσεων. Η εκπομπή, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Mega, έχει σαν στόχο να προβληματίζει τους τηλεθεατές με την προσέγγιση του γνωστού ηθοποιού στις τρέχουσες ειδήσεις, και φυσικά να σκορπά γέλιο στο τηλεοπτικό κοινό (!) Ο Κωστάκης, που υποδύεται τον Τουρκογύφτο δημοσιογράφο, που κάθεται πίσω από ένα γραφειάκι (κάπως έτσι ξεκίνησε αν θυμάστε και ο Λαζόπουλος το «Τσαντίρι») σατιρίζει μεν πρόσωπα και καταστάσεις και σχολιάζει την επικαιρότητα, δεν έχει καταφέρει όμως να μας πείσει μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Το "Habar TV", που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στις 8 το βράδυ, δεν ενθουσίασε ούτε τους τηλεθεατές, σύμφωνα με τα νούμερα της AGB. Στην πρεμιέρα, η Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού της εκπομπής, ήταν 4.2% που αντιστοιχεί σε μερίδιο 10.5%, ενώ το βράδυ, όταν η εκπομπή προβλήθηκε σε επανάληψη, κατέγραψε Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού 4.3% που αντιστοιχεί στο μερίδιο 13.3%. Είναι κοινό μυστικό ότι το Mega ήθελε εδώ και καιρό να ετοιμάσει μια τέτοια εκπομπή, που θα σχολιάζει την πολιτική κυρίως επικαιρότητα. Ελπίζοντας σ' ένα καλό lead in για το κεντρικό του δελτίο, προχώρησε σ' αυτή την προσπάθεια. η οποία όμως, θέλει ακόμη πολλή δουλειά! Να πούμε επίσης, ότι υπήρχαν μεγάλες αντιδράσεις από τους τηλεθεατές, οι οποίοι βρήκαν πολύ... προσβλητικό τον ηθοποιό και δεν δίστασαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς το κανάλι για την ποιότητα της εκπομπής. Πάντως, οι υπεύθυνοι στο Mega θα πρέπει να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το θέμα, διότι, αν δεν βρουν τη «χρυσή» συνταγή, δεν σώζει τίποτα την εκπομπή. ούτε και η διαφήμιση στον Αρναούτογλου!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Χθες είχαμε και την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου –για το mega δηλαδή πολυαναμενόμενου, γιατί εμείς μια χαρά μπορούμε και χωρίς χαπάρκα- ‘habar tv news’ με τον Κωστάκη Κωνσταντίνου σε ρόλο Τουρκογύφτου να σχολιάζει την πολιτική κυρίως επικαιρότητα. Καθισμένος πίσω από ένα γραφειάκι μπήκε στο ρόλο του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου – παρουσιαστή Κωστή Εφέντη –θυμηθείτε πως κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Λάκης αρχικά το τσαντίρι - και άρχισε να λέει τα δικά του. Για 10 περίπου λεπτά τον βλέπαμε να λέει στην ουσία τα ίδια και τα ίδια χωρίς να καταφέρει να μας βγάλει έστω και ένα χαμόγελο. Άσε που δεν είχαμε και καθόλου πλάνα από αυτά που δήθεν σατιρίζονταν, ατόπημα για την τηλεόραση, ενώ η ‘τσιφτετελοκατάσταση’ που δημιούργησαν με τη μουσική που επέλεξαν να ακούγεται στο background, κατάφερε να μας αποσυντονίσει τελείως. Αν και το MEGA σκέφτηκε ένα έξυπνο τρόπο για να προωθήσει το κεντρικό του δελτίο, διότι από εδώ στην ουσία ξεκίνησε η σκέψη για μια τέτοια εκπομπή, εντούτοις η προσπάθεια θέλει ακόμη πολλή δουλειά, διότι η καθημερινή σάτιρα μπορεί τελικά και να κουράσει αν δε γίνεται επιτυχημένα. Και όταν το πράγμα δε λέει κάτι από μόνο του, τί να σου κάνει και η διαφήμιση στον Αρναούτογλου. Εκτός βέβαια και αν οι mega-λοι της Κύπρου έστειλαν κανένα δελτίο τύπου στους mega-λους της Αθήνας που να περιέγραφε τον Κωστάκη ολίγον τι σαν ...... Λάκη (όχι τον Γλυκούλη) Λαζόπουλο.

τα συμπεράσματα δικά σας.
και μη μου ξαναπείτε ότι δουλεύουμε για τον 'Φ'!!!
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α