Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΗΛΕ-γράψε μου


ΤΗΛΕ-γραφήματα
για την πρώτη τηλεοπτική εβδομάδα -της νέας τηλεοπτικής περιόδου- που μόλις εξέπνευσε!

Γλυκόξινη η γεύση που μας αφήνει η μετάδοση των παραολυμπιακών αγώνων από το Ρικ
Από τη μία ο σχολιασμός είναι σαφώς βελτιωμένος -σε σχέση με την ταλαιπωρία που τράβησαν τα αφτάκια μας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών που μας πέρασαν- και από την άλλη, η ελάχιστη –για να μην πούμε μηδενική -τηλεοπτική κάλυψή τους  -βλέπουμε μόνο αγωνίσματα της κολύμβησης και του στίβου -, προκαλεί αλγεινή εντύπωση και καταστρέφει όλη την καλή εικόνα που προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω οι Ρικάδες.

 

Δυσαναπλήρωτο το κενό στο «Έχεις μέσον» μετά την αποχώρηση της Γωγούς

όχι στο θέμα της παρουσιάστριας, αλλά της...ειρωνείας. Οι πάλαι ποτέ ειρωνικοί μορφασμοί, το κλείσιμο της γραμμής, οι όλο νόημα γκριμάτσες, η συνεννόηση των δύο παρουσιαστών με σημειώσεις στην σκαλέτα και το ανασήκωμα του φρυδιού αποτελούν πλέον παρελθόν, καθώς ο Λουκάς Φουρλάς από «στρίγγλα», που μεταμορφώθηκε, έγινε και πάλι αρνάκι, σαν και την Μαρία Σαββίδου, το νέο του τηλεοπτικό ταίρι. Λουκά, έχεις...ταλέντον!

 



Δεν τη χόρτασε τη μία πρεμιέρα, ήθελε και δεύτερη

Ο λόγος για τη Χρισταλένη, η οποία φόρεσε ξανά χθες Παρασκευή το φόρεμα με το οποίο την είδαμε στην πρώτη εκπομπή για τη φετινή χρονιά, με τη διαφορά ότι τη δεύτερη φορά το φόρεμα δεν ήταν πράσινο, αλλά γαλάζιο. Το θέμα μας βέβαια δεν είναι η επιλογή του ίδιου ρούχου αλλά το ότι εμείς ξέρουμε ακόμη μία που θεωρεί την πρώτη εβδομάδα της εκπομπής της ως «επίσημη» και προτιμάει να εμφανίζεται πιο βραδινή απ’ ό,τι συνήθως αλλά, επειδή καταντούμε και γραφικοί, ονόματα δεν λέμε.


Κατά την προηγούμενη χρονιά είδαμε στην εκπομπή «Για σένα»
γονείς, αδέλφια, παππούδες, θειάδες και γενικά όλο το συγγενολόι πρώτου βαθμού να επιστρατεύεται είτε στα βίντεο-αφιερώματα των καλεσμένων είτε ως ζωντανή εκπλήξη στο στούντιο. Φέτος η συγγένεια των εκπλήξεων με τον "ανίδεο" καλεσμένο φτάνει μέχρι και τρίτου βαθμού, ενώ για τη ζωντανή, ολιγόλεπτη παρουσία τους στο στούντιο, οι «εκπλήξεις» αποζημιώνονται με την θριαμβευτική είσοδό τους από την άσπρη πόρτα που τους ανοίγει η παρουσιάστρια. Όπως καταλάβατε, του χρόνου  οι «εκπλήξεις» θα εντοπίζονται από τους φίλους του καλεσμένου στο facebook και η συνάντηση θα γίνεται εικονικά μέσω skype.

 
Στο εξώφυλλο των «ΤΗΛΕΩΡΩΝ» που κυκλοφορούν βρίσκεται η Χριστιάνα Αριστοτέλους
 -τελικά δεν έκανε διάλειμμα από τα περιοδικά, σηκωτή θα την παίρνουμε και φέτος –, η οποία μιλά για τον πόλεμο που δέχεται στην τηλεόραση. No comment. Η είδηση αφορά στο ότι μαζί με το περιοδικό και την Χριστιάνα, οι αναγνώστες παίρνουν, με ένα μικροποσό, και ένα λογοτεχνικό βιβλίο της αρεσκείας τους για να καταστήσουν ακόμη πιο βαθύ τον εσωτερικό τους κόσμο –Λέμε τώρα. Υπάρχουν βιβλία και βιβλία... -. Η μόνη σχέση πάλι της Χριστιάνας με τη λογοτεχνία είναι οι μεταφορές των βιβλίων στην τηλεόραση. Τα δικά της δε «βαθιά» αφορούν στις βαθιές τομές που επιφέρει κάθε χρόνο στην εκπομπή της και έχουν να κάνουν με τις βαθιές αποχρώσεις της σκιάς στο make up της, τα χρώματα του σκηνικού, τις πόρτες και την σκαλέτα της πρεμίερας. Τροφή για.....πέψη!

 

Το ελαφρολαϊκό πρόγραμμα του πρωϊνού διδύμου του mega, Σούγλη-Αγαπητού,
δεν ξεκινά από την ώρα που οι δύο παρουσιαστές κάθονται αραχτοί και λάιτ στον καναπέ τους, αλλά και από το πιο «σοβαρό κομμάτι» της ενημέρωσης όπου διαβάζουν τους τίτλους ειδήσεων των εφημερίδων υπό τους ήχους τραγουδιών όπως του «καλοκαιρινά ραντεβού πάνω στο σώμα σου»...Αν είναι για να ακούω ραδιόφωνο, βάζω και το δίδυμο του love radio, Τάσο Τρύφωνος και Χριστιάνα Αρτεμίου. Άλλωστε την ίδια δουλειά -και καλύτερη- κάνουν...

 

Οι «Πατάτες Αντιναχτές» του ΡΙΚ 
ήδη από το trailers τους, μας ανοίγουν την όρεξη για το τι θα ακολουθήσει στην 8η χρονιά τους, όπως αυτό που είναι to the point! Άπαιχτο!
 


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α