Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΗΛΕ-γράψε μου

ΤΗΛΕ-γραφήματα της τηλεοπτικής εβδομάδας που μόλις τελείωσε

 
Η ανάσταση ήρθε λίγο πιο νωρίς φέτος για το «Εγώ κι Εσύ» του ΡΙΚ· στον τρίτο -και τελευταίο- κύκλο της, η χείρα βοηθείας που έτειναν οι Χριστιάνα Αρτεμίου και Τάσος Τρύφωνος, που επιφορτίστηκαν φέτος με το καθήκον της προσαρμογής του σεναρίου, ήταν σημαντική αφού επιτεύχθη το ζητούμενο, αυτό δηλαδή της επαναφοράς του σεναρίου στην κυπριακή πραγματικότητα. Ως εκεί όμως, διότι, μέχρι το ΡΙΚ να ανακαλύψει τη συνταγή της επιτυχίας, πρώτον νόμιζε ότι το λάθος βρισκόταν στους δύο αρχικούς ηθοποιούς (Μάριο Μεττή και Νιόβη Χαραλάμπους) -ΛΑΘΟΣ- ώστε τους αντικατέστησε με τη Δανάη Χρήστου και Φώτη Γιωργίδη, των οποίων οι ερμηνείες εξακολουθούν να είναι μέτριες ακόμη και με ένα σενάριο που βγάζει γέλιο, και δεύτερον άρχισαν να εξαντλούν και τις διαθέσιμες «σκηνές», αφού κάποιες από αυτές που είδαμε στον πρώτο κύκλο, τις βλέπουμε και τώρα με διαφορετικό σενάριο στον τρίτο.

 

Βλέποντας την Ελίτα στο ΡΙΚ, ένα συμπέρασμα βγάζει κανείς· και το ΡΙΚ ατύχησε και η Ελίτα. Το πρώτο γιατί είχε την ατυχία να συνεργαστεί με τη δημοφιλή παρουσιάστρια την χειρότερη ίσως χρονική στιγμή καθώς, μετά από οκτώ συνεχή χρόνια στην απογευματινή ζώνη, η θεματολογία των εκπομπών της έχει όλη εξαντληθεί και σε συνδυασμό με την έλλειψη διάθεσης για αναζήτηση πρωτότυπων ιδεών – το MAGAZINO κάνει καλύτερη δουλειά πάνω σε αυτό -  βγαίνουν από το ντουλάπι ίδια θέματα (π.χ. «η γυναίκα της Κύπρου», τα θαύματα που μας ξανασέρβιραν με την επιστημονική ορολογία «ανεξήγητες θεραπείες»), ίδιοι συνεργάτες (Τένια Μακρή, Βασίλης Χριστοδούλου και σίγουρα στην πορεία θα δούμε και άλλους γνώριμους της παρουσιάστριας από τη συνεργασία της στο SIGMA) ακόμη και ίδιοι καλεσμένοι, όπως οι Βασιλική Χατζηαδάμου και Μιχάλης Χατζημιχαήλ που φιλοξενήθηκαν πρόσφατα και στο ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΤΑ στο MEGA. Η Ελίτα συνεχίζει στο Ρικ εκείνο που έκανε με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια στο SIGMA. Το ζήτημα είναι αν θέλουν και οι τηλεθεατές να συνεχίσουν με τα ίδια....

Η ατυχία τώρα της Ελίτας έγκειται στο ότι το ΡΙΚ έφτιαξε γι’ αυτήν ένα θεοσκότεινο στούντιο -στα γενικά και μακρινά πλάνα βρίσκεται κυρίως το πρόβλημα – στο οποίο δεν μπορεί να πετάξει ούτε η πεταλούδα που διακοσμεί το λογότυπο της εκπομπής πόσο μάλλον τα νούμερα της agb nielsen που, μετά την πρεμιέρα, έχουν πάρει την κατηφόρα και λογικό είναι αφού την ιδια ώρα Χρισταλένη και Μπάρμπουλης είναι όλο φως και ροζ. Μία ακόμη ατυχία; Η ατυχής επιλογή του τίτλου -«μαζί στο Ρικ» -, που θυμίζει το «καλύτερα μαζί» που έκαναν κάποτε οι Χριστιάνες και άκουγαν από τους τηλεθεατές πράγματα και θαύματα. Έτσι και η Ελίτα κατάλαβε από την αρχή αρχή της παρουσίας της στο ΡΙΚ τί θα πει "μαζί με τους τηλεθεατές του Ρικ", όταν μιλώντας για θαύματα, μία τηλεθεάτρια έκανε το ...θαύμα της προσβάλλοντας την Ελλαδίτισσα καλεσμένη της παρουσιάστριας, λέγοντάς της συγκεκριμένα να... πάει σπίτι της. Ελίτα μου, this is ΡΙΚ!

 
Πρωί Σαββάτου και το ΡΙΚ δείχνει τα «καλύτερα» της Γαβριέλας. Εμείς πάλι γιατί δεν τα βλέπουμε; Το μόνο που είδαμε είναι την Τόνια Μπάξτον και στην Ελίτα και στην Γαβριέλα. Κάπως έτσι φανταζόμαστε τη σκηνή ανάμεσα στους διαδρόμους του ΡΙΚ:

 



Το «παίζουμε κυπριακά» ξανά πίσω στις οθόνες μας. Μοναδική αλλαγή –και καλοδεχούμενη- η περαιτέρω επεξήγηση των παροιμιών -και όχι όλων - . Κατά τα άλλα το Ρικ εξακολουθεί να «κατεβάζει» για «παίχτες» διάφορους καλλιτέχνες, κυρίως ηθοποιούς που συμμετέχουν στις διάφορες τηλεοπτικές σειρές του ιδρύματος, οι οποίοι ανταγωνίζονται τους κανονικούς παίχτες! Είναι σαν μία εταιρεία να κάνει διαγωνισμό και επιτρέπει στους υπαλλήλους της τη συμμετοχή ή έχουμε λάθος; Έλα τώρα να κερδίσεις τους ηθοποιούς της σειράς «Βήματα στην άμμο» από τη στιγμή που τρία χρόνια εξασκούνται συστηματικά στην κυπριακή διάλεκτο στη σειρά που συμμετέχουν. Εμ, γι’ αυτό κέρδισαν οι «Άσσοϊλε», η ομάδα δηλαδή των «Βημάτων», στέλλοντας προφανώς στους παίχτες το μήνυμα πως για να δουν χαΐρι στο "παίζουμε κυπριακά" πρέπει πρώτα να παρακολουθούν ΡΙΚ! Άσσοϊλέ!

 

Ένα μεγάλο ταλέντο περιορίζεται για ακόμη μία φορά σε μικρό ρόλο! Ο λόγος για τη Ζωή Κυπριανού και τον περιθωριακό ρόλο της στη νέα καθημερινή σειρά του ΡΙΚ «Μοιραία Φεγγάρια». Να δούμε πόσα φεγγάρια θα κάνουμε μέχρι να τη δούμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο...

 

Το «μένουμε Ελλάδα» είναι πάντα μία καλή επιλογή στη μεσημεριανή ζώνη και αυτό φροντίζει να μας υπενθυμίζει και το SIGMA προβάλλοντας το πρόγραμμα της ΕΡΤ σε οθόνη στο στούντιο του ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ. Και εμείς να υπενθυμίσουμε στο SIGMA πως το τηλεκοντρόλ μας δεν είναι «κουτσό», πιάνει και ΕΡΤ!

 

Η Χρισταλένη ενώ παλαιότερα δήλωνε ότι δεν ασχολείται με την πολιτική, στο σήμερα ανοίγει εφημερίδες (!), εξοργίζεται, τα «χώνει» στον Θοκ που δεν παράγει πολιτισμό, τα «χώνει» στον εκπρόσωπο τύπου της ΑΗΚ για τις καρέκλες ακριβού γούστου τους, συνομιλεί με όλους τους υποψήφιους προέδρους και με ένα εξ αυτών, τον Νίκο Αναστασιάδη, φιλιέται και αγκαλιάζεται με αφορμή τα γενέθλιά της και χμ... την πρεμιέρα της Ελίτας στο ΡΙΚ. Άλλοι βλέπουν την παρουσιάστρια και κλαίνε, άλλοι την είδαν και φοβήθηκαν, μόνο ο Αναστασιάδης την είδε και.. χάρηκε η ψυχή του! Λέτε ο τελευταίος να διάλεξε λάθος αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του (βλ. Γωγώ Αλεξανδρινού) ;

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α