Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΗΛΕ-γράψε μου


 ΤΗΛΕ-γραφήματα της τηλεοπτικής εβδομάδας που μόλις μας τέλειωσε
 
 
Κάθε δελτίο ειδήσεων που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να ξεχωρίζει.
Αυτό κάνει και το δελτίο του Sigma που έχει το δικό του λόγιο στυλ και στέλνει αδιάβαστο τον όποιο δανδή. Εκτός από την προτίμηση που δείχνουν στο λόγιο τύπο «λέγω» αντί του καθημερινού «λέω», οι δημοσιογράφοι του sigma είπαν να λογιατίσουν και πάλι χρησιμοποιώντας το «Κυπρίες» για το πιο απλό και συνηθισμένο «Κύπριες». I love style εκείνοι; Στήλη άλατος εμείς μέχρι το επόμενο «χτύπημα» «λογιοσύνης».


 
Είπαμε ότι η Χρισταλένη αρέσκεται στα ίδια και τα ίδια, αλλά μία στο τόσο «κατεβάζει» και καμιά καλή ιδέα.
Έτσι την Πέμπτη που ο Νίκος Μουτσινάς βρέθηκε με την παλιά του φιλενάδα (οι δυό τους ήταν μαζί στον «όμορφο κόσμο το πρωϊ»...), κλήθηκε να σχολιάσει τα ΡΟΥΧΑ των Κύπριων παρουσιαστών και παρουσιαστριών, όπως κάνει δηλαδή και στην πρώτη ενότητα της δικιάς του εκπομπής, χωρίς να πέσει  και πολύ έξω.

 
Η διαδικασία, αν και είχε μικρή διάρκεια, ήταν αρκετά απολαυστική,
αλλά ακόμη πιο διασκεδαστική ήταν και η στιγμή που η παρουσιάστρια έκανε το λάθος να ζητήσει την άποψη του Μουτσινά και για το δικό της ντύσιμο· την ώρα που εκείνη περίμενε να ακούσει το «λαμέ στο κορίτσι μου», όπως κάνει και με τη Μενεγάκη -Διότι είπαμε ό,τι και να λέει η ίδια... - , ο «πόσο λίγο με ξέρεις» καλεσμένος της είχε τη χείριστη άποψη για το ένδυμά της, ώστε να αναφωνήσει «ζάπινγκ» προκαλώντας την έκπληξη της Χρισταλένης που προφανώς αγνοούσε την έννοια αυτής της ατάκας στην εκπομπή του. Είπαμε, καλή η Μενεγάκη, αλλά και η Μ(μ)ελέτη, από την άλλη, κανέναν δεν έβλαψε.


 
Την επόμενη μέρα; Λαδί πασούμι!



 
Καθήστε, έχει και συνέχεια.
Μας είπε, που λέτε, η Χρισταλένη να καλέσουμε το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής για να κερδίσουμε πέντε προσκλήσεις για τα ΒΑΦΤΙΣΙΑ κι εμείς την πιστέψαμε. Στην αρχή το τηλέφωνο ήταν κρατημένο, μετά που δεν ήταν κρατημένο, δεν απαντούσαν –αν και δεν μας έχουν συνηθίσει, διότι τουλάχιστον άλλες φορές το σηκώνουν- και μετά όπως πάντα, μας αποχαιρέτησαν χωρίς να ανακοινώσουν τους νικητές, που μάλλον θα αγνοούνται μαζί με τη Χαρά. Πρόκειται για τη μοναδική εκπομπή, που ξέρουμε εμείς τουλάχιστον, που δεν ανακοινώνει στον αέρα και κατά τη διάρκεια της εκπομπής, νικητές. Είναι φαίνεται, μαζί και το φαγητό που έφαγε χθες, μέσα σε αυτά που ξεχνά εύκολα η Χρισταλένη.   
 

 
«Θα δώσουμε πέντε προσκλήσεις σήμερα και πέντε αύριο»
 είπε χαρακτηριστικά η Χρισταλένη μας. Εδώ δεν είδαμε τις προσκλήσεις του «σήμερα» κοπελιά, θα δούμε του «αύριο»; Ούτε λόγος να γίνεται (και δεν έγινε!)


 
Εντάξει, αρκετά επιτυχημένη η 7η σεζόν της σατιρικής εκπομπής «ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ», αλλά ήταν ανάγκη στην πρεμιέρα του 8ου κύκλου για ένα περίπου δεκάλεπτο να ευλογείτε τα γένια σας και να εκθειάζετε εαυτόν; Αν εξαιρέσουμε το περιττό λιβάνι της έναρξης, το υπόλοιπο επεισόδιο έβγαλε το επιθυμητό γέλιο, αλλά και πάλι χωρίς να δούμε κάτι ουσιαστικά καινούργιο, ίδια σκετσάκια, ίδιοι χαρακτήρες. Όσο για τα  πλάνα από την άφιξη του Ολυμπιονίκη μας, Παύλου Κοντίδη, που τα περισσότερα τα βλέπαμε χωρίς κάποια επεξεργασία ή σχόλιο, έχουμε να πούμε απλώς: κανένα σχόλιο.







Πώς γίνεται στο  Magazino να παίρνουν το σοβαρό τους όταν συζητούν για τα προβλήματα των μονογονεικών οικογενειών  και απέναντι την ίδια ώρα να βλέπουμε το θλιμμένο μουτράκι της Χρισταλένης, επειδή έμαθε ότι η μάνα της διάσημης ηθοποιού Σαρλίζ Θερόν σκότωσε τον μεθύστακα σύζυγό της, μόνο μία agb και η Χριστιάνα  το ξέρει. Η Σαρλίζ ζει το δράμα της, η  Χριστιάνα το ενσαρκώνει! Μανία να αλλάζει ρόλους αυτό το κορίτσι...



 
Ανεβάζουν τα νούμερα του Μagazino ο Μπάρμπουλης και τα κορίτσια του; Κατεβάζει η Χρισταλένη! Τι κατεβάζει; Μαύρο δάκρυ μεταφορικά  και κυριολεκτικά (βλ. ανάμειξη ημι-δακρύων  με μπόλικη μάσκαρα). Η Χρισταλένη, ετοιμοπόλεμη, όπως πάντα, έτοιμο το 'χει το δάκρυ και, όποτε παρουσιαστεί ανάγκη, το ρίχνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία (εκτός κι αν της βάζουν κολλύριο πριν το ξεκίνημα της εκπομπής), όπως όταν αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα της δίκης  για το Μαρί. Μαρήηηη, λέω, μαρή ....
 
 





Από θαύμα σε θαύμα το "Μagazino" του SIGMA. Thau-ma-zi-o!
 
 
 

 Στο PLUS TV πάλι ζουν το θαύμα της ενημέρωσης: βρήκαν τρόπο να πουλήσουν το "δελτίο" τους. Μαζί με το κωλο-δελτίο του STAR προβάλλουν, σε τίτλους στο κάτω μέρος της οθόνης, και ΕΙΔΗΣΕΙΣ από την Κύπρο. Πώς λέμε "έγιναν κώλος και βρακί;"; Κυριολεκτικά όμως!






 
Μετά από δύο χρόνια, το sigma δεν λέει να αφήσει στην άκρη το συναίσθημα για τη δολοφονία του διευθυντή του συγκροτήματός του και έτσι ο χαρακτηρισμός «στυγερή» προηγείται της κάθε αναφοράς τους. Είναι αυτό που λέμε αποκρουστικό...θέαμα!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α