Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κορίτσια ο Μπάρπ(ι)ουλης!


 
Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε η νέα φιλόδοξη, ποικίλης ύλης απογευματινή εκπομπή του sigma -κι ας γδύνεται όσο θέλει η Μελέτη στο δικό της trailer- · άρχισε να «τρώει κόσμο» πριν καν βγει στον αέρα, αφού για να εξευρεθούν πρόσωπα και χώρος για τη νέα ώρα της εκπομπής -στις 4, την ώρα δηλαδή που βγαίνουν και οι «ανταγωνιστές» -, έπρεπε να πάνε στα θυμαράκια δύο άλλες εκπομπές του σταθμού, το ΚΑΛΗΜΕΡΑ και η ΕΛΕΝΗ, οι οποίες ενοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν τελικά μία νέα μαγνητοσκοπημένη, πρωϊνή εκπομπή, εμπνεύσεως  sigma, υπό τον τίτλο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΗ! 

 

Ο γενικός τίτλος "MAGAZINO" που έδωσαν στην εκπομπή, μάς προϊδεάζει για το τι θα δούμε: τα πάντα. Όπως λένε και οι ίδιοι στο δελτίο τύπου τους: Οικονομία, πολιτισμός, θέσεις και αντιθέσεις, ψυχαγωγία, υγεία, ανθρώπινες ιστορίες, επικαιρότητα, παράδοση, μαγειρική και όλα όσα αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία μαζί με τις δικές σας εισηγήσεις! Μαζί προβληματιζόμαστε και μαζί βρίσκουμε λύσεις! Διαβάζοντάς το, άθελά μου θυμήθηκα το μακαρισμένο το «Βάλε ΑΝΤ1» που ξεκίνησε με την ίδια εντύπωση, πως θα αποτελούσε δηλαδή ένα στηθοσκόπιο που θα αφουγκραζόταν τους παλμούς της κοινωνίας για να καταλήξει να αφουγκράζεται τη δυσφορία και τον εκνευρισμό της Κατερίνας όταν τα νούμερα δεν έλεγαν να ανέβουν με τίποτα, ακόμα και μετά το «βγάλε αντ1» στο γυμνό τεύχος του DOWN TOWN. Αλλά τέτοιες σκέψεις ας τις διώξουμε καλύτερα, εδώ δεν αρχίσαμε καλά καλά.

 

Το sigma λοιπόν αντιλήφθηκε ότι οι εκδόσεις δεν πάνε καλά και σκέφτηκε από τώρα την υστεροφημία του περιοδικού «ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ» μεταφέροντάς το σε πρώτο στάδιο στην tv.  Αν μάλιστα νιώσουν οι sigmaτικοί ότι η εκπομπή έχει και επιτυχία, τότε, όπως το άλλο «περιοδικό» του συγκροτήματος τυπώνεται είκοσι χρόνια και βάλε, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση θα τρώμε στην μάπα τον Δημητρόπουλο μέχρι να πέσει και η τελευταία του άσπρη τρίχα ή μέχρι που οι τηλεθεατές μάθουν να τον ξεχωρίζουν από τον Δημόπουλο, πράγμα δύσκολο αφού ο κόσμος πλέον θα τους καθιερώσει στη συνείδησή του όχι σαν τους τύπους από το «πού πάμε», αλλά σαν αυτούς του «πάμε πακέτο...με τα κορίτσια μας». Το ένα κορίτσι, την Κωνσταντίνα Ευριπίδου, περιχαρής την έσπρωξε ο Δημόπουλος στις αγκάλες του Μάρκου Κωμοδρόμου και στο super fm, ενώ τη Δημητρούλα (του και μας) την παρέδωσε στον παλιόφιλο τον Αντρέα, ο οποίος με τη βοήθεια και της Στέλλας Στυλιανού θα προσπαθήσει να τα βγάλει πέρα στον γυναικωνίτη που λέγεται απογευματινή ζώνη. Αφού μαλλί -και μάλιστα ξανθό- δεν διαθέτει ο Ανδρέας μας, τα κορίτσια που τον πλαισιώνουν -και διαθέτουν πλούσια κόμη -, καλούνται να φέρουν εις πέρας την επικίνδυνη αποστολή που λέγεται «το μακρύτερο (μαλλί) κερδίζει» και αν προσθέσεις το μαλλί της Στυλιανού σε αυτό της Δημητρούλας, τότε φτιάχνεις το καλύτερο φυσικό σχοινί για να ανέβεις στα μπαλκόνια της agb.

 

Για να μείνουν όμως εκεί ψηλά και να απολαμβάνουν την πόρτα της star του θεσσαλικού κάμπου (Χριστιάνα Αριστοτέλους) και τη Μητέρα Τερ-εζίτα του ΡΙΚ, δεν φτάνει να μείνουν στο φανταχτερό περιτύλιγμα «όμορφα κορίστια σε καινούργιο, Μπάρμπι στούντιο» πρέπει και να δουλέψουν και φαίνονται όλοι αρκετά πρόθυμοι –ακόμη και η Στέλλα Στυλιανού έκανε προόδους από την εποχή που νόμιζε πως φορείς και φόροι είναι το ίδιο και το αυτό -, αν λάβουμε υπ’ όψιν τα λίγα που είδαμε στην πρεμιέρα. Σε αυτήν βρήκαμε αυτό που ψάχνουμε με το κερί στην κυπριακή tv και δεν λέμε να το δούμε: πρωτοτυπία, όχι στην επιλογή των θεμάτων –άλλωστε από σήμερα ξεκινούν θεματολογία Ελίτας-, αλλά στον τρόπο προσέγγισή τους επιβεβαιώνοντας το ότι η ταυτότητα του κάθενός καθορίζεται όχι από το «τι κάνεις» αλλά το «πώς το κάνεις».  Έτσι ένα θέμα του συρμού, όπως η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, με τη φιλοξενία του κατάλληλου ανθρώπου, που έδωσε πραγματικά χρήσιμες συμβουλές, με τις ορθές ερωτήσεις των παρουσιαστών και την ακόμη πιο καλή συμβολή του κόσμου, πραγματικά ξεχώρισαν αγγίζοντας... ποιοτικά επίπεδα συζητήσεως και θυμίζοντας...καλό ΡΙΚ -τυχαίο; Περισσότερη ποιότητα βέβαια δεν την αντέχει ούτε και το κρατικό κανάλι, να σας θυμίσω μήπως τις Χριστιάνες; - Το θέμα βέβαια είναι ότι μαζί με το ΡΙΚ μάς ήρθαν στο μυαλό και άλλες εικόνες όπως αυτή του Δημητρόπουλου ως αρσενικής ωραίας κοιμωμένης Βίβιαν Κανάρη – στην περίπτωση του πρώτου τουλάχιστον, οι δύο κοπέλες έρχονται ως τονωτική ένεση στον υποτονικό Ανδρέα, όποτε αυτός τους δώσει το λόγο. Τα χάχανα της Χρισταλένης τώρα δικαιώνονται – αλλά και του φάσματος της Αλεξίας Καρακάννα, που ενώ δεν λέει να κάνει την εμφάνισή του σε καμία οθόνη της προκοπής –βλ. agb- όλο και εμφανίζεται με την ελαφράδα της αλαφροήσκιωτης σε άλλα κανάλια που μάταια προσπαθούν να μας πείσουν ότι κρύβουν κι αυτά μίαν Αλεξία μέσα τους. Φευ όμως, τους «Βατράχους» της Ζήρα τους έχουμε δει προ πολλού κοπελιά! Τίποτα άλλο έχεις να μου προτείνεις; Τίποτα άλλο για το φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου και το χώρο της Αξιοθέας ας πούμε, για τον Βαλεντίνο Κόκκινο που συζητείται πολύ τώρα τελευταία στα θεατρικά πηγαδάκια ας πούμε; Αυτά μάλλον είναι για πιο hard rock εκπομπές, τύπου «εντέχνως» και εμείς είπαμε, είμαστε στην πλευρά του «ελαφρύ γλυκό», για να μην ξεχνάμε και το.. γλυκό κεράσι που θα μας σερβίρει το ΡΙΚ από 24 Σεπτέμβρη (για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάμε για το ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΙΚ).
 
Η εκπομπή είναι πολύ καλή και στις ανακαλύψεις. Εκεί που η Χρισταλένη ανακαλύπτει πράγματα της παλαιολιθικής εποχής (βλ ξύλινες πόρτες), οι ανταγωνιστές που είναι λίγο πιο μπροστά, στην εποχή του σιδήρου, καταπιάστηκαν με το άθλημα του twitter, αν και με μέτριες επιδόσεις· κάτι αμένσιοτα, κάτι retweets... Μέχρι να ανακαλύψουν πώς πάει, η Χρισταλένη θα κατασκευάσει ολόκληρο ξύλινο σπίτι για να μην μπάζει το τσαρδί της από πουθενά!
 
Κάπου εδώ λέμε να βάλουμε τελεία γιατί αν συνεχίσουμε τις φιλοφρονήσεις πρώτον δεν θα αναγνωρίζουμε εμάς και δεύτερον θα νομίζουν οι sigma-τικοί ότι έφτιαξαν και τον... Τιτανικό. Μόνο τα παγόβουνα να προσέξουν, γιατί τότε η κορυφή δεν θα είναι μακριά από το βυθό... Προσοχή λοιπόν στο κενό που λένε και στο twitter, και κυρίως στο κενό μεταξύ magazino και ma –la- gazino. Ε, δεν θέλει και πολύ...μία νότα είναι μόνο, προσέξτε πού - πάνω σε ποιες νότες - πατάτε!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α