Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Αν εσείς περνάτε καλά, εμείς περνάμε καλύτερα!

Σάββατο βράδυ: Στο "έξω καρδιά" του ΡΙΚ η "κ.Τάκκου" (βλ. Έλενα Ευσταθίου) χορεύει με τους καλεσμένους της υπό τους ήχους των τσιφετελοτράγουδων που της τραγουδάει ο Γιώργος Σταματάρης, ενώ η Χριστιάνα Αριστοτέλους στο "περνάμε καλά" του MEGA σιγοψιθυρίζει σουξεδάκια της εποχής και, όταν το ρολόι πλησιάσει τις 00.00, ξεκινάει το γλέντι του γάμου....
Με λίγα λόγια κάθε Σάββατο βράδυ, η κυπριακή τηλεόραση μεταφέρει στο σπίτι μας τα.... "μπουζούκια της αθάνατης ελληνικής επαρχίας" και νομίζουν μερικοί πως έτσι προσφέρουν... με το σκεπτικό ότι μας ψυχαγωγούν χωρίς να βγάλουμε από την τσέπη μας να δώσουμε ούτε σεντ, αλλά μας φαίνεται ότι, σε αυτά τα προγράμματα που έχουν στηθεί πρόχειρα ως μια φτηνή ψυχαγωγική λύση, πιο πολύ οι παρουσιάστριες και οι καλεσμένοι τους διασκεδάζουν παρά οι τηλεθεατές. Και όλα αυτά ξεκίνησαν στην κυπριακή τηλεόραση δυστυχώς πριν από ένα περίπου χρόνο, έχοντας προφανώς ως πρότυπο τις εκπομπές της Σεμίνας Διγενή (Κοίτα τις έκανες, alpha) και του Σπύρου Παπαδόπουλου (Στην υγειά μας, ΕΡΤ). Η εκπομπή της πρώτης διήρκησε μερικά χρόνια με κάποιες πολύ καλές εκπομπές και ολοκλήρωσε τον κύκλο της λίγο πριν οι Γερμανοί αναλάβουν τα ηνία του ALPHA, ενώ η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, μετά τις περιπέτειες που είχε και με την υγεία του ο γνωστός ηθοποιός, έκανε την εμφάνισή της το Νοέμβριο στην τηλεόραση της ΕΡΤ για να συνεχίσει αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά εδώ και μερικά χρόνια, να τιμά την ελληνική μουσική και τους ανθρώπους της, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Όταν λοιπόν στην ΕΡΤ, η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "Στην υγειά μας", μετά από πέντε χρόνια έχει και πάλι αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (που θα συνεχιστεί και την άλλη εβδομάδα) και φιλοξενεί μερικούς "ογκόλιθους" της ελληνικής μουσικής, ποιός περνάει καλύτερα; Εμείς ή τα "μπουζούκια" του MEGA Κύπρου και του ΡΙΚ;
στο youtube μπορείτε να βρείτε αποσπάσματα από την εκπομπή της ΕΡΤ εδώ:

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α