Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

"Φιλελεύθερος": τρέχει Μελί-τα από το στόμα του

 Γιατί άραγε ο "Φιλελεύθερος" επιμένει, σχεδόν κάθε εβδομάδα, να υπογραμμίζει το προσεγμένο ύφος της απογευματινής εκπομπής της Ελίτας Μιχαηλίδου;
 
Καταλαβαίνουμε ότι οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος του "Φ" αισθάνονται, στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης, την ηθική υποχρέωση  να στηρίξουν τις τηλεοπτικές δουλειές των συναδέλφων τους.
 
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί οι ίδιοι δεν κατανοούν πως καταντούν γελοίοι στην εμμονική προσπάθειά τους να διαφημίσουν την "πολιτιστική φολκλορική κονσέρβα" που ανοίγει στο ΡΙΚ κάθε απόγευμα η δημοφιλής παρουσιάστρια και πως κάθε άλλο το στόχο τους πετυχαίνουν, καθώς το μόνο που καταφέρνουν τελικά είναι να επιβεβαιώνουν αντί να διαψεύδουν τα δημοσίευμα της "Χ" πίσω από το οποίο υποστήριξαν ότι βρίσκονταν πολιτικές σκοπιμότητες (παραθέτουμε το πλήρες άρθρο πιο κάτω), όπως διαφαίνεται από το σημερινό σχόλιο του δημοσιογράφου Λούκα Πάρπα που είναι πολύ αθώο για να κρύβει σκοπιμότητες...
 
Όσο για το δεύτερο σχόλιο, συμφωνούμε και επαυξάνουμε, αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να μιλάμε με γρίφους. Οι "υπέρλαμπρες" (βλ. MAGAZINO) απέδειξαν χθες ότι η απειρία και η απόγνωση που επιφέρει το κυνήγι της τηλεθέασης, μπορούν εύκολα -σε μερικά μόλις λεπτά- να μεταμορφώσουν ένα προϊόν, ώστε η αρχική του  ποιότητα (βλ. Δ. Μπεμπεδέλη) να καταλήξει σε βλακώδη λαϊκισμό (βλ. άνεργη γυναίκα που ζητά βοήθεια, αλλά πρέπει πρώτα να περάσει από το στάδιο του δημόσιου εξευτελισμού).

 Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α