Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΤΗΛΕ-γράψε μου

Οι τηλε-μαχίες της τηλεοπτικής εβδομάδας που μόλις τελείωσε


Ποιος μίλησε για τηλε-μαχίες; 
(one man show ήτανε, καταλαβαίνετε ποιού...)

Το debate, ελληνιστί τηλεμαχία -ο θεός να την κάνει-, ήταν το τηλεοπτικό γεγονός της εβδομάδας που μόλις τελείωσε. Πώς μας φάνηκε; Εμείς δεν θα σας πούμε αν μας έπεισαν ή όχι οι τρείς υποψήφιοι πρόεδροι (άμα δεν έπεισαν τις «υπέρλαμπρες» του Sigma... και δείτε ένα χαμόγελο που μας χάρισαν την επομένη –παραθέτουμε τα πειστήρια πιο κάτω, δείτε τη φωτό-. Ή που δεν κατάλαβαν τίποτα ή που δεν βρήκαν κανέναν τους ωραίο για president και έκλεισαν τη tv), αλλά πώς μας φάνηκαν οι τέσσερις που κάθησαν απέναντί τους.
(πηγή φωτό: www.kathimerini.com.cy/)
Ο Βίκτωρας διάβασε τις οδηγίες του debate από κόλλες Α4 θυμίζοντας Κουκκίδη και Φρύνη –για όσους τους έφτσαν-, η Αιμιλία έβλεπε μάλλον απέναντί της μόνο κόκκινο πανί και βγήκε στην αντεπίθεση (Γιατί νομίζετε στο τέλος του DEBATE δεν άντεξε και πέταξε μία ατάκα όλο νόημα, πως δηλαδή δεν της άρεσε η διαδικασία που ακολουθήθηκε και πώς ενθουσιάστηκε με τα γαλλικά debates; Μα φυσικά γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ένα τέτοιο debate μόνο η ίδια θα μπορούσε να το παρουσιάσει), ο Αντ1 "κατέβασε" εκπρόσωπο με το σκεπτικό "και τον Ανδρέα Γιόρτσιο να στείλω, πάλι κανένας δεν θα αντιληφθεί την παρουσία μας" οπότε έστειλε όποιον βρήκε εύκαιρο, το SIGMA πάλι έστειλε την βεντζινοκίνητη Πετρούλα που ... τελείωσε τον Μαλά –όπως διαβάσαμε σε ένα πετυχημένο tweet στο twitter- και κάπως έτσι άρχισαν όλα.

Κλειστά μικρόφωνα και φωνές που έρχονταν από το πηγάδι, ασφυκτικά χρονικά διαγράμματα, παραβιάσεις κανόνων από δημοσιογράφους και υποψηφίους χωρίς κανείς να συντονίζει κανέναν και ερωτήσεις για τα προνήπια της πολιτικής, τουτέστιν προς χαίδεμα αφτιών. Και οι τηλεθεατές; «Χαρωπά τα δυό μου πόδια τα χτυπώ». Ο Λιλήκας δεν πρέπει να έχει παράπονο, παίζοντας στο φυσικό του χώρο είπε κάμποσες κουβέντες του...αέρ-α-(ίου), ο Μαλάς τώρα που έμαθε καλά το «ποιηματάκι» του -και την τιμή της βεντζίνης- είναι έτοιμος για την επόμενη σχολική γιορτή, ενώ ο Αναστασιάδης έκανε «πρόβα... προεδρικού», αρνήθηκε να δεχθεί μαθήματα και υποδείξεις από τον οποιοδήποτε – ΟMG, Να δεις ποιόν μου θυμίζει...- και αν κρίνουμε από το σαρδόνιο χαμόγελό του, ως άλλος μονομάχος, παρακαλούσε από μέσα του να του ρίξουν στην αρρένα κι άλλους σαν και δαύτους. Τελικά, σαν την Κενεβέζου κι εμείς, δεν αντέξαμε να μην πούμε τίποτα για τους «τρείς σωματοφύλακες» -γιατί το πνεύμα δεν είδα κανέναν να το προστατεύει, εκείνο θέλει ηγέτη...-

Με λίγα λόγια έπεισαν μόνο εκείνους που δεν τους είδαν. Κι επειδή συμφωνούμε με την Έμυ, γιατί δεν κάνετε ντιμπέιτ με ένα δημοσιογράφο, την Κενεβέζου θέλουμε, με τις μπλούζες-φιόγκους, ή τον Γιώργο Αυτιά, τον "διευθυντή ειδήσεων του EXTRA TV", (γιατί πρέπει να το πούμε κι αυτό, ότι με τον ίδιο «δημοκρατικό» τρόπο που τα κανάλια αποφάσισαν ότι οι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο είναι τρεις, αποφάνθηκαν και για του λόγου τους ότι τα κυπριακά κανάλια είναι μόλις τέσσερα. Εμείς πάλι μόνο το MTV TV είδαμε να κλείνει) και δύο αντιπάλους; Να δούμε π.χ. Πραξούλα vs Ούτοπου, Ούτοπο vs Αναστασιάδη, Μαλά vs Πραξούλας, Λιλήκα vs του Προσωποποιημένου Φυσικού Αερίου και τι στον κόσμο. Εκεί να δείτε «νούμερα»! Μόνο έτσι, διότι debate στο οποίο να δούμε υποψήφιους να κονταροχτυπιούνται ή να στριμώχνονται από τις «ερωτήσεις –γρονθοκοπήματα» των δημοσιογράφων δεν νομίζω να δούμε ποτέ στη νήσo των Αγίων όπου οι δημοσιογράφοι και οι καναλάρχες τους είναι τα πρώτα φιλαράκια των κομμάτων.

Επειδή το πολύ «κύριε ελέησσον» το βαριέται και ο Παπάς, οι «7 ουρανοί»...
Έχουμε την εντύπωση ότι τα ΡΗΤΑ του Τοκαρή στο τέλος κάθε επεισοδίου, παίρνουν πιο πολύ χρόνο να βρεθούν από το χρόνο που απαιτεί το γράψιμο των διαλόγων του. Εξάλλου αυτό βγαίνει εύκολα: Βάζεις την Όλγα Ποταμίτου να σου πει ένα κυπριακό τραγούδι, τον Αθανασίου να σου λέει ανέκδοτα επειδή τάχα ετοιμάζει τη συμμετοχή του στο stand up comedy του σταθμού – να και την εσωτερική διαφήμιση-, τον παπά-Στέφανο να κάνει δέκα λεπτά κήρυγμα και...τελείωσε η λειτουργία.

Μην είναι το κακό φεγκ σούι;
Όλα τους φταίνε αυτό τον καιρό εκεί στο MΑGAZINO· πρώτα ήταν η κακή αύρα, η αρνητική ενέργεια, όπως θέλετε πείτε την, που έβαλε στους sigma-τικούς να ψάχνουν να βρουν ποιό είναι το κατάλληλο σημείο των καναπέδων μέσα στο στούντιο, να προσθέτουν και να αφαιρούν έπιπλα. Μέχρι και καρέκλες «ψυχιάτρου» πήραν μήπως βρουν τί στο διάολο φταίει. Μετά, όταν είδαν ότι ούτε με το φεγκ σούι γίνεται τίποτε, δηλαδή ότι τα νούμερα εξακολουθούν να είναι ένα με το δάπεδο της εκπομπής, της δικής τους και της Ελίτας, αποφάνθηκαν τελικά ότι τους φταίει ο ίδιος ο διάολος και το έριξαν στον εξορκισμό μπας και διώξουν τα κακά πνεύματα που υπάρχουν εκεί στο στούντιο. Το τι κατάφεραν, αν κατάφεραν να ξορκίσουν τα κακά νούμερα και πνεύματα της εκπομπής, ένας Κυριακού, ο αντίπαλός του στην τηλεμαχία, ο θεός και η Nielsen το ξέρουν!

υ.γ. Οι "υπέρλαμπρες" ξεκίνησαν να «παίζουν» με τα ίδιους όρους της ξανθιάς superstar απέναντι ή μπα ιδέα μας είναι;


Αποκλειστικό!
Πάει, τέλος και το «Για σένα». Από του χρόνου ετοιμαστείτε να τρώτε στη μούρη όχι μόνο την εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους, αλλά και το όνομά της, το οποίο θα δανείσει και στην εκπομπή της. Πώς το ξέρουμε; Ποιές είναι οι πηγές μας; Πόσο αξιόπιστες είναι; Όταν από φέτος στα καθημερινά trailers, το επώνυμο της παρουσιάστριας το έχει καταπιεί η μονταζιέρα, δεν θέλεις και παπά να σου πει –που λέει ο λόγος- ότι του χρόνου η εκπομπή δεν θα είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ αγαπητέ τηλεθεατή, αλλά ΓΙΑ ΕΚΕΝΗ, για τη μία, τη μοναδική, την υπέρλαμπρη (ωχ, αυτό είναι από άλλο trailer) Χριστιάνα. Καλωσορίστε την στο star club... ποιανής τηλεόρασης δεν ξέρω, καλωσορίστε την τέλος πάντων.


Κάποιους τους τσίμπησε μία μύγα, αλογόμυγα!
Σε μία άλλη εξέλιξη τώρα. Σύμφωνα με το SIGMALIVE το Ρικ κόβει την εκπομπή της Ελίτας, ενώ σύμφωνα με το meli-ta.com.cy, υπέρλαμπρες, μοναδικές, Μάγκα-κλείνω, ε δεν θέλετε να σας πω και MAGAZINO για να πάρετε μπρος, πάπαλα από το SIGMA. Δεν ξέρουμε αν οι του SIGMA, τσουνιαστούν που μαθαίνουν από αλλού ότι, εκτός από τους ιδίους, και κάποιοι άλλοι άρχισαν να βάζουν ψαλίδι από μέρους τους, οι του «Φ» πάντως που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, αγκριστήκαν από δημοσίευμα της «Χαραυγής» φροντίζοντας μάλιστα δύο φορές να το διαψεύσουν στην εφημερίδα τους (μάλιστα τη μία μέχρι και πολιτικές σκοπιμότητες είδαν να κρύβονται από πίσω –το πιο «άκυρο» άρθρο του Μαρίνου Νομικού που διάβασα μέχρι τώρα). Όπως λέει και η παροιμία «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», για να το πούμε στη κοινή νεοελληνική και να γίνει από όλους μας κατανοητό.


 MASTER CHEF KAI ...(ΟΧΙ) ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!
Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμάς το MASTER CHEF 2 μας έχει "ψήσει"· λίγο τα μαχαίρια που δεν μπαίνουν στις θέσεις μόλις ολοκληρωθούν οι μαγειρικές διαδικασίες, αλλά μεταφέρονται, και μάλιστα τα αιχμηρότερα αυτών, στο σπίτι, λίγο οι ματιές μεταξύ των διαγωνιζομένων στις διαδικασίες ψηφοφορίας που αν μιλούσαν θα έλεγαν «θέλω να φύγεις από το παιχνίδι χθες», λίγο η Μαίρη Συνατσάκη που χωρίς τα καμώματα της Μανωλίδου και με τη γλυκιά παρουσία της θες να την φας στο πιάτο, το γλυκό ήρθε και έδεσε. Σερβίρεται καθημερινώς στο MEGA και ένας εκ των σερβιτόρων είναι Κύπριος. Θέλετε κι άλλους λόγους για να το δείτε; Όπως μαθαίνουμε, στην πορεία του παιχνιδιού πάνω από τις κατσαρόλες θα μυρίσει και...έρωτας!


ΤΟ ΡΙΚ ΠΑΙΖΕΙ "ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΣ"

 παιχνίδι 1ον: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ
"ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"
Ότι το πολιτικό πρόγραμμα που ακολουθεί είναι κατάλληλο μόνο για το προνήπιο; Μπράβο η Γαβριέλλα και δεν της το 'χαμε!



παιχνίδι 2ον: ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΙΚ
"19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ"
Τι; Θέλετε και τον Μακάριο να σας πει ποιανού είναι η γιορτή;


Και για το τέλος

Μη χάσετε την παρέμβαση που θα κάνει απόψε η Αγγελική Νικολούλη στο κεντρικό δελτίο του SIGMA για την 39χρονη αγνοούμενη μετέρα της Λεμεσού, με την οποία ασχολήθηκε χθες στην εκπομπή της «ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ» χωρίς δυστυχώς την όποια εξέλιξη, καθώς δεν είχαμε ανταπόκριση από Κύπριους τηλεθεατές. Το sigma επικαλέστηκε δικαιώματα, που δεν είχε, για τη μη προβολή της εκπομπής, εμείς επιμένουμε ότι η εκπομπή πρέπει να τύχει κάλυψης από το κυπριακό κανάλι τους μπας και κάποιοι δουν το «ΦΩΣ» και συνδέσουν γεγονότα και καταστάσεις βοηθώντας και την αγαπημένη μας δημοσιογράφο να κάνει το "θαύμα" της.

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α