Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

Πόσο βαθιά στον πάτο θα ακουμπήσουν πια τα μεσημεριανά της Ελλάδας;

Αφού όλες αυτές τις μέρες που ήταν η Γιουροβίζιον δημοσιογράφοι και παρουσιαστές παρουσίαζαν την ελληνική συμμετοχή ως το απόλυτο φαβορί που κινδυνεύει από το κακό Νορβηγό δράκο του παραμυθιού Αλεξάντερ Ρίμπακ, αφού μας έλεγαν ότι ο Σάκης είναι το επίκεντρο του διαγωνισμού -ενώ ο Αλεξάντερ είναι σνομπ και ένα κακομαθημένο 23χρονο-,ότι τα σπάει στα πάρτι, ότι χορεύει έξαλλα με την Άννι Λόρακ, περπατάει σε κόκκινα χαλιά συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της Μόσχας, πως όλες οι Ρωσσίδες έχουν παραλύσει από τις γυμνές φωτογραφίες του Σάκη και από τη Ρωσία έχουν σίγουρα δωδεκάρι -τελικά πήραν ένα όμορφο περιποιημένο 4- μας κατσάδιαζαν να ψηφίσουμε έξυπνα ώστε να μην κάνουμε κακό στον Σάκη.................. μετά την 7η θέση που έφερε ο Σάκης -που δεν είναι καθόλου μα καθόλου άσχημη - βγήκαν να κάνουν τον απολογισμό τους. Βγήκαν δηλαδή να μας πουν ότι λίγο πολύ οι ίδιοι φταίνε για την 7η θέση -άκουσον άκουσον -διότι είχαν δημιουργήσει, με τα υπερβολικά ρεπορτάζ και τις ανταποκρίσεις τους, ψεύτικες προσδοκίες στον ελληνικό λαό ότι πάνε για πρωτιά και υποστήριξαν με θέρμη ότι ο Σάκης δεν πρέπει να ζητά συγγνώμη γιατί έκανε ό,τι μπορούσε.

Φυσικά ο Σάκης δεν πρέπει να ζητά συγγνώμη -άλλωστε οι ψήφοι που κέρδισε ήταν γιατί ήταν ο Σάκης και όχι για το τραγούδι που ενώ ήταν πολύ μέτριο από τα υπόλοιπα που διεκδίκησαν πρώτες θέσεις, πλασαρίστηκε στην πρώτη δεκάδα από 42 χώρες, άρα η 7η θέση είναι και πολλή τους-, αυτοί που πρέπει να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη στον ελληνικό λαό είναι όλες οι ελληνικές εκπομπές που ασχολήθηκαν όλη την προηγούμενη βδομάδα με γιουροβίζιον και μόνο με γιουροβίζιον -από τα πρωϊνάδικα μέχρι τα ψυχαγωγικά μαγκαζίνο- όχι βέβαια γιατί ευθύνονται για την 'ήττα' της χώρας, αλλά για όλη αυτή την παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση των ειδήσεων που αφορούσαν τον διαγωνισμό. Αυτή τη συγγνώμη μας οφείλουν και όχι να βγαίνουν να παίζουν αμπεπαπμλόμ για το ποιός δημοσιογράφος είπε κάτι παραπάνω ή κάτι λιγότερο από τον άλλο. Η μόνη μέχρι στιγμής δημοσιογράφος που τόλμησε να παραδεχτεί on camera ότι ήταν υπερβολική είναι η Βίκυ Χατζή του APLHA και περιμένουμε το ίδιο να πράξουν και οι υπόλοιποι, αν θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι και όχι δημαγωγοί και λαοπλάνοι.
"ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ" -παρουσιαστής του ΡΙΚ για Σάκη.....
Και βέβαια όλη αυτή η υπερβολή έφτασε και εδώ κάτω στην Κύπρο αφού ακούσαμε δημοσιογράφο παρουσιαστή του ΡΙΚ να ρωτά "τι έφταιξε που δεν τα πήγε καλά στον τελικό η συμμετοχή μας"!!!! Για να προσγειωθούμε λιγάκι, δικό μας παιδί ο Σάκης, δε λέμε, υποστηρίζουμε την ελληνική συμμετοχή, κότζαμου 12 της δώσαμε χωρίς να το ψηφίσουμε κιόλας, αλλά ως εκεί. Η Κύπρος Σταύρο μου και το κανάλι σου, αν θυμάσαι, δε συμμετείχε στον τελικό διότι αποκλειστήκαμε, άρα από που και ως που έγινε η ελληνική συμμετοχή "συμμετοχή μας" από τη στιγμή που και μεις είχαμε το δικό μας εκπρόσωπο, τον οποίο μάλιστα οι Μαγγίρες φοβήθηκαν στον ημιτελικό ότι θα περάσει τον Σάκη όταν δεν έλεγε να δείξει ο φάκελος την ελληνική σημαία. Αν το ΡΙΚ υιοθετήσει αυτή τη λογική: εμείς θα πηγαίνουμε ως τον ημιτελικό και από κει και πέρα θα "μας εκπροσωπεί" στον τελικό η Ελλάδα, πάει, τη χάσαμε την μπάλα. Μήπως δηλαδή του χρόνου να πάμε και μαζί, μια αποστολή;

Ακόμα και στους Ολυμπιακούς ρε παιδιά πάψαμε εδώ και πολύ καιρό να πηγαίνουμε με την Ελλάδα και να λέμε "είμαστε με την Ελλάδα" που τη στιγμή που βγάλαμε τον Κυριάκο Ιωάννου, τον Μάρκο Παγδατή, τον Άννινο Μαρκουλίδη, τον Ηρόδοτο Γιωργαλλά, παιδιά με ταλέντο που έδωσαν μεγάλες χαρές στο μικρή μας Κύπρο. Πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο δικό μας προϊόν, στα δικά μας παιδιά γιατί έχουμε δυνατότητες και μπορούν ακόμη και στην εποχή μας να γίνουν και θαύματα. Και ειδικά στην μουσική, όπως και να το κάνουμε, φαίνεται ότι έχουμε μια κλίση. Ας μη κλίνουμε λοιπόν και εδώ προς την Ελλάδα.....-διότι το παράδειγμα που δίνει δεν είναι και το καλύτερο-.
ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ 1-6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ "ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ" ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ -ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑΙ-ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 'ΤΟ ΠΑΡΩΝ' ΜΑΣ....

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α