Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ: Πρόχειρο αφιέρωμα σε μια προσεγμένη παραγωγή

Πολύ πρόχειρα και βιαστικά φάνηκε ότι φτιάχτηκε το αφιέρωμα που είδαμε την Πρωτομαγιά στο ημικρατικό κανάλι για την σειρά ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, που σε αντίθεση με το αφιέρωμά της είναι η πιο αξιόλογη και προσεγμένη κυπριακή παραγωγή που προβλήθηκε ποτέ στην κυπριακή τηλεόραση. Αν και ομολογουμένως ακούσαμε αρκετές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τα γυρίσματα της σειράς από τους ηθοποιούς που έλαβαν μέρος στον πρώτο και δεύτερο κύκλο της σειράς, εντούτοις δεν είδαμε παρά κάποιες σκηνές από τα τελευταία και πρόσφατα γυρίσματα και πολύ λίγους ηθοποιούς, σε μια σειρά απ’ όπου πέρασε η πλειοψηφία των Κύπριων ηθοποιών, να μιλούν για την εμπειρία της συμμετοχής τους στη σειρά. Αυτά που είπαν όμως ήταν πολύ λίγα, ενώ την ίδια ώρα ο τηλεθεατής αισθανόταν ότι είχαν να πουν περισσότερα και κάποιοι από αυτούς φάνηκε πως είπαν, αλλά η παραγωγή τα έκοψε ίσως γιατί ξεπερνούσαν το όριο του χρόνου που φαίνεται είχαν θέσει οι του ΡΙΚ για το αφιέρωμα, που σε γενικές γραμμές ήταν πολύ κατώτερο και φτηνό μπροστά στις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε η σειρά στα δύο χρόνια που κράτησε συντροφιά στο κυπριακό τηλεοπτικό κοινό. Σίγουρα άξιζε στη σειρά να της δοθεί περισσότερος χρόνος και σημασία και αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται και να ερμηνεύεται από το ΡΙΚ ως διπλές και τριπλές επαναλήψεις του αφιερώματος και των δύο τελευταίων επεισοδίων.

Αν όμως έδιναν περισσότερη προσοχή στα κείμενα, έδειχναν περισσότερες σκηνές και ίσως και παραλειπόμενα από τα γυρίσματα, έπαιρναν συνέντευξη από τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες – ανεξάρτητα από το αν αυτό έγινε στο περσινό αφιέρωμα που ήταν και καλύτερο από το φετινό που αφορούσε το τέλος της σειράς- άφηναν να ακουστούν όλες οι σκέψεις των ηθοποιών, ζητούσαν τη γνώμη του κόσμου για τη σειρά, έψαχναν να βρουν στοιχεία από τον τύπο για την απήχηση της σειράς ή συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών κ.λ.π, σίγουρα θα ήμασταν και μεις πιο ευχαριστημένοι αλλά και οι ίδιοι θα έκαναν κάτι που θα ανταποκρινόταν στο μέγεθος της επιτυχίας και απήχησης της σειράς, διότι αυτό που είδαμε σίγουρα δεν ήταν καθόλου αρκετό και καθόλου αντάξιό της.

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α