Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

η κάλυψη της είδησης του θανάτου του Μάριου Τόκα από τα κυπριακά κανάλια:
ο πρόωρος χαμός του Μάριου Τόκα συγκλόνισε το νησί μας ανήμερα της μεγάλης εορτής του Πάσχα και ούτε φυσικά και τα κανάλια μας έμειναν ‘ασυγκίνητα’ από την τραγική είδηση της απώλειας του Κύπριου μουσικοσυνθέτη · όλα τα κανάλια αφιέρωσαν αρκετό χρόνο από τα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους για να κάνουν μία σύντομη αναδρομή στη ζωή και τη μουσική του πορεία ή να σκιαγραφήσουν το χαρακτήρα του μέσα από συνεντεύξεις ατόμων που τον είχαν γνωρίσει προσωπικά. Μπροστάρης βέβαια στα αφιερώματα ήταν το ΡΙΚ που έβγαλε από το αρχείο ό,τι είχε από Μάριο Τόκα – από την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση σε πρόγραμμα με τη Φρύνη Παπαδοπούλου μέχρι τις πιο πρόσφατες συναυλίες και συνεντεύξεις του στις εκπομπές του καναλιού – δείχνοντας έτσι σε εμάς τους τηλεθεατές, κάτι τέτοιες στιγμές, πόσο σημαντική είναι η ιστορία των 50 του χρόνων και υπενθυμίζοντας ίσως στους ιδίους πόσο βέβαια αναγκαίο είναι να προστατευθεί και να διασωθεί όλο αυτό το πολύτιμο αρχειακό υλικό. Αφιέρωμα όμως είδαμε και από το mega στο πλαίσιο της εκπομπής «τιμής ένεκεν», ο ΑΝΤ1 πάλι είπε το αντίο στον Μάριο με την προβολή μίας συναυλίας του, το sigma τον τίμησε έστω και μέσα από το αφιέρωμα στην εκπομπή της Ελίτας, κατά την ώρα της τέλεσης της κηδείας του, και με ένα μικρότερο στο πλαίσιο της πρωϊνής εκπομπής «καλημέρα», ενώ το PLUS TV αρκέστηκε στα όσα σχολιάστηκαν τυπικά για τον μουσικοσυνθέτη μέσα από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά καθώς και σε κάποια πλάνα από το «το πάρτυ της ζωής σου».
→ Συμπέρασμα; Μπορεί να μας έδωσαν την εντύπωση ότι ασχολήθηκαν πολλές ώρες και μέρες με το θέμα, αλλά δε μας ξεγέλασαν· μπορεί να έστειλαν κάποιοι ανταποκριτές για την κηδεία στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά την κηδεία μετέδωσε μόνο το ΡΙΚ, το οποίο, με τις επαναλήψεις των αφιερωμάτων πολλές φορές δημιουργούσε την εντύπωση ότι πιο πολύ γέμιζε το πρόγραμμα παρά τον τιμούσε, ενώ τα υπόλοιπα κανάλια μας αποδείχθηκαν πολύ φτωχά μπροστά στον Μάριο, πολύ φτωχά όσον αφορά το κομμάτι του πολιτισμού, τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν και στον οποίο δήθεν συμβάλλουν, αφού από κανένα κανάλι δεν είδαμε να κάνει, έστω και τώρα, μετά το θάνατό του -αφού δεν είχαν από πριν κάποιο σχετικό αφιέρωμα να δείξουν-, μία εκπομπή με ολοκληρωμένη έρευνα για τη ζωή και το έργο του μουσικοσυνθέτη. Ειλικρινά όμως απορώ ποιά θα ήταν η τύχη της είδησης αν ο άνθρωπος πέθαινε σε μία ‘απασχολημένη’ μέρα των δημοσιογράφων με το κυπριακό, τις τεχνικές επιτροπές, το νερό και τα δυστυχήματα...

«Πολύ μπλα μπλα» ή πολύ......... εξοργιστικό;;;
και μέσα σε όλα αυτά και κάτι εξοργιστικό· Παρασκευή πρωί, γύρω στις 8.30-9.00 το πρωί το PLUSTV μετέδιδε σε επανάληψη την εκπομπή «πολύ μπλα, μπλα» – που αντικατέστησε την εκπομπή «plus με την καλημέρα» -, η οποία έδειξε, μεταξύ αλλων, και σκηνές από το προαύλιο της εκκλησίας και τους παρευρισκομένους που βρίσκονταν σε αναμονή για την κηδεία του Μάριου Τόκα και όλα αυτά δύο μέρες μετά.
→τόσες εκπομπές από το «πολύ μπλά, μπλά» αυτήν βρήκαν να δείξουν τέτοια ώρα δύο μέρες μετά την κηδεία; Τουλάχιστον θα μπορούσαν να αφαιρέσουν το συγκεκριμένο μέρος για αποφυγή επιπρόσθετων συγκινήσεων. Τόσο κοπιαστικό και δύσκολο τους ήταν αυτό;

την παρουσία δύο περιστεριών που εμφανίστηκαν στην εκκλησία όπου τελείτο το πρώτο μνημόσυνο του Μάριου Τόκα στη Λεμεσό καθώς και κατά τη διάρκεια της ταφής του στην Αθήνα, ακούσαμε να σχολιάζουν πρόσφατα σε κυπριακό κανάλι.
→ Όχι, το σχόλιο δεν ήταν από την εκπομπή της Ελίτας. Απλώς η Σωτηρούλα Χριστοφίδου άφησε το μεταφυσικό στοιχείο να εισχωρήσει στο ρεπορτάζ που έκανε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ και μας άφησε και εμάς με την απορία: τα περιστέρια στη Λεμεσό ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Κύπρο ή πήγαν αυτά πριν λίγες μέρες μέχρι την ελληνική πρωτεύουσα;

Και ύστερα ήρθαν οι........μύγες !!!
Δεν μας έφτανε το σκοτάδι που έχουμε να υποστούμε όσοι παρακολουθούμε τις ιστορίες των γυναικών στις «γενιές της σιωπής», τώρα προστέθηκε ακόμα μία ‘δυσκολία’ στη θέασή μας, αυτή τη φορά στις εξωτερικές σκηνές· στα εξωτερικά γυρίσματα της Άνοιξης πρωταγωνιστούν εκτός από τους ηθοποιούς και αρκετές μύγες, οι οποίες στριφογυρίζουν κάνοντας αρκετό θόρυβο γύρω από τους ηθοποιούς!!
δεν ξέρω αν είναι δύσκολο να τις φύγουν και αναγκάζονται να κάνουν γύρισμα με τη συντροφιά τους, αλλά αυτή τη φορά αυτό το «ηχητικό» εμπόδιο το απολαμβάνω.....

συμπαθητική η μίνι σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Αγαπημένη Χαριτίνη», την οποία εξασφάλισε και μετέδωσε ο σταθμός το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, αν και πιο ενδιαφέρον βρήκα το δεύτερο μέρος όπου η πλοκή είχε δέσει πιο πολύ μεταξύ της και οδεύαμε προς τη λύση. Παρόλο που ο βασικός άξονας του σεναρίου ήταν μία αληθινή, αλλά κοινότοπη ιστορία αγάπης μεταξύ δύο νέων που προέρχονταν από διαφορετική κοινωνική τάξη και ως εκ τούτου δεν τους επέτρεπε ο κοινωνικός περίγυρος να είναι μαζί, εντούτοις εμπλουτίστηκε και με κάποιες άλλες δευτερεύουσες ιστορίες καθώς και με την ατμόσφαιρα της μεγάλης εορτής του Πάσχα και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό και ευχάριστο.
→ το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το ίδιο το ζευγάρι, η Μαριάννα Σάντη και ο Χάρης Κκολός που δεν έβρισκα να έχουν και καμία χημεία μεταξύ τους, ενώ εκνευριστικές ήταν και οι φωνές του Χάρη Κκολού που δεν είχαν καμία θεατρικότητα αλλά κούφαναν απλώς τα αυτιά μας!

Σωστή η κίνηση από πλευράς του plusTV να μεταδώσει συγκεντρωμένα σε επανάληψη αρκετά από τα δεκαπεντάλεπτα επεισόδια της κυπριακής κωμικής σειράς το «φαινόμενο των Θερμοκυπρίων».
→ σύντομο, κάπως ερασιτεχνικό, αλλά οι διάλογοι του κάποτε είναι καλύτεροι και από τη σάτιρα των «πατάτων αντιναχτών», η οποία τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να ‘σαπίζει’. Λέτε να φταίει που μας έχει λείψει το νερό και δεν ποτίζονται καλά οι πατάτες;

«Τηλεοπτική εγκυκλοπαίδεια» αποκάλεσε πρόσφατα την εκπομπή της η Μέλανη Στέλιου και προσέθεσε έτσι ακόμη μία ατάκα στο ενεργητικό της και στα χρονικά της εκπομπής.
→ ευτυχώς που η Μελανη-παίδεια ανοίγει μόνο το πρωί, διότι, σε αντίθεση περίπτωση, από την πολλή πληροφόρηση θα είχαμε παραμορφωθεί και εμείς και η παρουσιάστρια!

Πού πήγε ρε παιδιά ο καναπές;
χθες ο καναπές εξαφανίστηκε και η Μέλανη βγήκε και έκανε συζήτηση με πάνελ στην κυπριακή τηλεόραση – ακόμη λίγο να αργήσει η Μαρίνα να βγει στον αέρα, θα της «αρπάξουν» τελείως την ιδέα –.
→ Η συζήτηση για το παιδί και τις εξετάσεις και τα του facebook απασχόλησαν την ομάδα της Μέλανης, αλλά δεν βγήκε η κ. Ελένη στο τηλέφωνο για να πει στην Μέλανη της ένα «πτου, πτου, πτου, Μενεγάκη της Κύπρου» να μην την πιάσει το κακό μάτι και να καλωσορίσει το πανέλ. Αντιθέτως, βγήκε σήμερα. Ε, πτου σου κ. Ελένη μας!!!

Όταν ο Χρύσανθος ανακάλυψε την ντόπα...........ανέστησε τον Παλληκαρίδη!!!:
Ανανεωμένος και δριμύτερος επανήλθε από τις διακοπές του Πάσχα ο Χρύσανθος Τσουρούλης και με επιθετικές εώς άγριες διαθέσεις στη χθεσινοβραδινή εκπομπή όπου ασχολήθηκε με το θέμα των αναβολικών.
→ οι διακοπές του Πάσχα έκαναν καλό στην εκπομπή, αφού το θέμα το έψαξαν καλύτερα. Τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη όμως πού τον θυμήθηκε ο Χρύσανθος στην αρχή; Ε, ρε τι κάνει η ντόπα;

Πώς θα ήταν εάν διάσημοι Κύπριοι και Ελλαδίτες κατέπεφταν στο νησί του Lost;
Είσαστε φαν του LOST και του Survivor;;; Aν ναι, πηγαίνετε μία βόλτα στο blog http://dreamcatcher2347.blogspot.com/blogspot.com/και διαβάστε τις περιπέτειες διασήμων Κυπρίων και Ελλαδιτών και μάθετε πώς είναι να επιβιώνουν μαζί στο νησί του LOST ο Κασουλίδης και ο Αναστασιάδης με τον Χριστόφια, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με την Ελίτα Μιχαηλίδου, η Άντζελα με τη Σαρρή, και πολλοί άλλοι, οι οποίοι επιβίωσαν μετά από ένα τρομερό αεροπορικό ατύχημα........

Οι νοικοκυρές σε απόγνωση επανήλθαν στην οθόνη του κρατικού μας ιδρύματος, αλλά ο δεύτερος κύκλος και αυτός σε επανάληψη βέβαια. Γιατί το ζορίζουν και δεν προχωράνε στον 3ο και 4ο κύκλο ή μήπως θέλουν ο τίτλος να εκφράζει και τις νοικυρές τηλεθεάτριες;

Παρένθεση:
Τα νούμερα της εκπομπής της ζήτησε η Ελένη Μενεγάκη την περασμένη Παρασκευή για να δει τί γίνεται και στην Κύπρο με την εκπομπή της και εμείς της τα στείλαμε. Επειδή γνωρίζω όμως ότι πολλοί αναγνώστες μας παρακολουθούν το Ελενάκι, αν και το ξέρετε ότι δεν ασχολούμαστε εδώ με αυτά, δημοσιεύω και εδώ σήμερα τα νούμερα της προηγούμενης εβδομάδας. (Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους στην agb που ήταν πολύ ευγενικοί στην επικοινωνία μας και πρόθυμοι να μας βοηθήσουν).

Week
21/04/2008 - 27/04/2008
Variable
AMR AMR % SHR %
Channel
Description (grouped)\Target
Total Individual Total Individuals Total Individuals
PIK1 KAFES ME THN ELENH 16.006 2,2 % 25,56%
MEGA OMORFOS KOSMOS TO PROI 9.204 1.3% 14,67%
ANT1 PROINOS KAFES 7.697 1,0% 12,29%
PROINOS KAFES R/R 1.626 0,2% 20,09%
PlusTV H ELLADA PAIZEI 3.037 0,4% 6,31%

Οι αναγνώστες μας αποκαλύπτουν: γίνονται μεταγλωττίσεις και στην Κύπρο!!!
Μία παρεξήγηση για το πότε βγαίνει η Μαρίνα στον αέρα, σχόλιο που κάποιοι θεώρησαν ότι αναφέρεται στη νέα τηλενουβέλα του sigma Μαρίνα, το οποίο όμως αφορούσε στην Μαρίνα Φιλιππίδου, έφερε στο φως την είδηση ότι υπάρχουν στούντια μεταγλώττισης λατινοαμερικάνικων σειρών και στην Κύπρο. Κάποιοι μας είπατε στο Δασάκι της Άχνας, άλλοι υποστηρίξατε ότι υπάρχει κάποιο στούντιο στην Αγλαντζία. Ναι, είχατε δίκαιο! Κάθησα που λέτε χθες να ακούσω τα «δύο πρόσωπα της Άννας» και άκουσα την Ιωάννα Σιαφκάλη να δανείζει τουλάχιστον σε δύο χαρακτήρες τη φωνή της, τη Λιάνα Χαλκιά, πιθανόν και την Μαρία Καρασούλα, η οποία φαίνεται πως δίνει τη φωνή της στην πρωταγωνίστρια, ενώ αναγνώρισα και φωνές κάποιων άλλων ηθοποιών του sigma για τις οποίες δεν είμαι και εντελώς σίγουρη.
→ μετά το αρχικό μου σοκ, ήρθε και η αφελής μου απορία: και αφού γίνονται μεταγλωττίσεις στην Κύπρο και αρκετός κόσμος εργάζεται σε στούντιο για να γίνει αυτή η δουλειά γιατί τότε δεν αναφέρονται τα ονόματά τους στο τέλος του κάθε επεισοδίου; Δε θα ήταν αυτό πιο σωστό και έντιμο;


Έτσι απλά: απόψε στο sigma:
ακούστε το
"ο πραγματικός καλλιτέχνης ή πρέπει να τρελαίνεται ή να αυτοκτονεί"
και....κλείστε την τηλεόραση!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α