Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Ξεκίνησαν οι Μαρίνες !!
Μαρίνα 1:
Ευτυχώς που είδαμε και σήμερα την εκπομπή της Μαρίνας και δεν μείναμε με τη χθεσινή εντύπωση, που δεν ήταν και η πιο ωραία. Σήμερα η Μαρίνα ήταν πολύ καλύτερη, με περισσότερη άνεση και χαλαρή διάθεση. Βέβαια και σήμερα αντιμετώπισε πρόβλημα με το σχηματισμό των θηλυκών καθώς μίλησε για κινηματογραφιστές και κινηματογραφιστίνες. Ο θωμάς Παΐσης πάλι εξελίσσεται σε Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και ίσως ήταν η πιο καλή στιγμή στο πρωϊνό ως τώρα, ενώ η υπόλοιπη σημερινή εκπομπή ήταν μία παραλλαγή του.... «ανθρώπινα και απλά».

Χθες τα πράγματα ήταν διαφορετικά....
Τι κάνω εδώ; Πού είμαι; Για τι πράγμα μιλάμε; Ποιό είπαμε είναι το θέμα μας; Αυτές τις ερωτήσεις πρέπει να έκανε στον εαυτό της η Μαρίνα Φιλιππίδου στην πρώτη μέρα της καινούργιας, πρωϊνής εκπομπής της «Καινούρια μέρα», η οποία επιτέλους χθες έκανε πρεμιέρα στο κανάλι του ΑΝΤ1 ή τουλάχιστον αυτά τα ερωτήματα προκάλεσε στον τηλεθεατή. Ήταν λες και το ψαράκι της γυάλας της Μέλανης ξεπήδησε και βρέθηκε στο στούντιο 2 του ΑΝΤ1, γιατί κάπως έξω από τα νερά της φάνηκε να ήταν η Μαρίνα. Και εκεί που περιμέναμε μία φανταστική έναρξη μετά από όλο αυτό το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από την εκπομπή της, είδαμε το Μαρινάκι, μετά από το συμπαθητικό σήμα έναρξης, να υποδέχεται τους τηλεθεατές από την....πορτοκαλί κουζίνα - φαίνεται η Μαρίνα στο σπίτι της υποδέχεται τους ξένους της στην κουζίνα του σπιτιού και όχι στο σαλόνι -, όπου επαγγελματίες μάγειρες έκαναν κάθε πρωί τα δικά τους. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο από αυτά που ακολούθησαν στη συνέχεια. Διότι, μετά αφού μας έδειξε το σαλονάκι της και τον χώρο όπου θα συζητάει με το πάνελ της – τώρα για ποιό πράγμα θα συζητάει δεν ξέρω ούτε και το πάνελ της κατάλαβα ποιό ήταν να σας πω και την αλήθεια μου – και αφού αυτολιβανίστηκε για κάμποση ώρα, πέρασε στη θεματολογία της εκπομπής, στο ψητό αν θέλετε. Βέβαια ποιά ήταν αυτή –η θεματολογία - ούτε πού κατάλαβα. Εγώ αυτό που είδα στην πρώτη εκπομπή της Μαρίνας ήταν: τα πολλά τηλεφωνήματα στην έναρξη για το καλωσόρισμα – και μία προσπάθεια να διακόψει κάποιες φιλοφρονήσεις από τηλεθεάτρια -, την διαπίστωση της αστρολόγου ότι «μπορεί η εκπομπή να ξεκινά με ανάδρομο Ερμή, αλλά είναι Δίδυμος και, επειδή είναι ζώδιο επικοινωνιακό, θα παέι καλά», τη Μαρίνα που έβλεπε συνεχώς τη σκαλέτα της και αγχωμένη έλεγε ό,τι έβλεπε μπροστά της – έτσι δικαιολογείται ο συνδιασμός της είδησης για την αύξηση της τιμής του ψωμιού με την Καλομοίρα και τη γιουροβίζιον-, το ένθετο της μαγειρικής, μία συζήτηση στο στούντιο για τη γιουροβίζιον - όπου το Μαρινάκι δε φάνηκε και πολύ διαβασμένο, αν και έχει τον τίτλο της ειδικής γιουροβιζιονολόγου-, κάποιες διακοπές στη μετάδοση κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας της με εκπρόσωπο των ελληνικών καλλιστείων, ενώ πριν μας αποχαιρετήσει, ακούσαμε και κάποια μαργαριτάρια, όπως «μηδενής εξαιρουμένης» και «ο μύθος άρχισε να καταλαγιάζει».
→ Να, γιατί την είπε έτσι την εκπομπή το Μαρινάκι. Σου λέει, μπορεί σήμερα να τα θαλάσσωσα, αλλά αύριο είναι....... καινούργια μέρα !! Εμείς πάλι έχουμε τη δική μας πρόταση για την ονομασία της εκπόμπής: ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ -το «από μέρα σε μέρα» το έχουν προλάβει άλλοι- ίσως βρούμε την καλή και γίνουμε καλύτεροι....’. Παρόλα αυτά καλή συνέχεια να τους ευχηθούμε και καλή επιτυχία.....

συμπαθητική η νέα παρουσιάστρια ειδήσεων του ΑΝΤ1 Μαρίνα Αντωνίου, η οποία δεν περιορίζεται στην παρουσίαση των μικρών δελτίων ειδήσεων του σταθμού, αλλά έχει αναλάβει και καθήκοντα ρεπόρτερ στη νέα εκπομπή της Μαρίνας Φιλιππίδου.
→ εάν η Αντωνίου ήταν στη θέση της Φιλιππίδου θα ήταν ακόμη καλύτερα. Ε Λουκή μου; Νομίζω το είπαμε και για την Πάολα και μας άκουσες. Εάν λοιπόν δεν τα καταφέρει το γνωστό Μαρινάκι, τουλάχιστον ξέρεις ότι και η αντικαταστάτρια Μαρίνα πρέπει να είναι....


Στην αρχή είδα αυτό ....................................................>
και είπα ας μην το σχολιάσω
Ε , τώρα μετά από αυτό,




θα το πω: ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟ !!


Μαρίνα 2:
Εδώ μιλάμε για τη νέα μεταγλωττισμένη τηλενουβέλα του SIGMA, η οποία έκανε και αυτή πρεμιέρα χθες. Με φόντο το κοσμοπολίτικο Ακαπούλκο στον κόλπο του Μεξικού, αλλά με την παραδοσιακή συνταγή της τηλενουβέλας: η ταξική διαφορά στο επίκεντρο, ο πλούσιος που ερωτεύεται από την πρώτη σκηνή την φτωχή μετά από έναν καβγά και η μάνα της κοπέλας που λίγο πριν πεθάνει αποκαλύπτει ένα μυστικό για τη ζωή της που θα επηρεάσει τη ζωή της νεαρής κόρης της και θα τη φέρει από τα αλώνια στα σαλόνια.....
→ αυστηρώς κατάλληλο για τους λάτρεις του είδους και για τους οπαδούς της σειράς ‘μίλα μου’, οι οποίοι σίγουρα θα εκτιμήσουν την ηγουμένη που συμπαραστέκεται στο Μαρινάκι !

στο original πάλι ακούσαμε την Αντιγόνη να λέει:
«Ξέρω, ξέρω, η γερόντισσα θα μου πει να κάνω υπομονή»
→ και στη συνέχεια την είδαμε να μιλά με τη γερόντισσα για αρκετή ώρα. Φαντάσου δηλαδή πόση ώρα θα μιλούσαν αν δεν ήξερε τι θα της πει....

κάποιοι βρήκατε ομοιότητες ανάμεσα σε ‘LOST’ και ‘μίλα μου’. Σας έχω ακόμη μία: ο σκύλος που βρήκε ο Βήχας και τον λέει Άμλετ, δεν είναι ο ίδιος ο Βίνσετ στο LOST ;
Από το 4.9 έχουμε να δούμε τον σκύλο του LOST και έχω αρχίσει να φοβάμαι για το πού πήγε...

γιατρέ μου, γιατρέ μου..........
Θέμα σε εκπομπή της Μέλανης την περασμένη βδομάδα ήταν αυτό της υπέρτασης. Αφού ο γιατρός πήρε την πιέση της παρουσιάστριας και την βρήκε 10 με 7 και αφού της είπε ότι είναι αρκετά καλή και της εξήγησε ποιά είναι τα κανονικά επίπεδα, αυτή επέμενε και έκανε την εξής ερώτηση: «είναι καλύτερα να έχουμε πίεση 14 με 8 ή 15 με 12»;, ερώτηση βέβαια που προκάλεσε γέλιο στον γιατρό.
→ γέλασε ο άνθρωπος, αφού μάλλον θα κατάλαβε ότι λάθος μέτρησε την πιέσή της. Το σωστό θα ήταν να 'μετρήσει' πρώτα το I.Q της !

όταν όμως προτρέχει η γλώσσα, αυτά παθαίνει κανείς. Στην ευφράδεια πάντως μέχρι στιγμής η Μέλανη έχει τα πρωτεία στην πρωϊνή ζώνη και αυτό πρέπει να της το αναγνωρίσουμε -όσο και αν κάποτε γίνεται ενοχλητικό-, αφού είναι κάτι που απαιτείται στην τηλεόραση που το κάθε δευτερόλεπτο του τηλεοπτικού χρόνου φαντάζει αιώνας.

στο μυαλό του Αντρέα:
Όπως προχθές ο Μικρούτσικος. Γλώσσα δεν έβαλε μέσα ο άνθρωπος την Κυριακή το πρωί μέχρι να αναλύσει όλη τη βραδιά της γιουροβίζιον. Η ανάλυση ήταν εκτενής, αλλά και βαθυστόχαστη, αφού ο Ανδρέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο διαγωνισμός ενώνει και απαλλάσσει από κοινωνικά προβλήματα γιατί λέει τις βραδιές του διαγωνισμού όλοι κάθονται στα σπίτια τους και δεν σκέφτονται να διαπράξουν ληστείες.......

«να αναλάβει ιδιωτικό κανάλι» την γιουροβίζιον πρότειναν οι παρουσιαστές του ‘πού πάμε;» την περασμένη Παρασκευή, μετά από την αποτυχία της Ευδοκίας Καδή.
→ εάν θέλει να αναλάβει το SIGMA όλα τα έξοδα της εξεύρεσης του κυπριακού τραγουδιού και της αποστολής του στο διαγωνισμό κάθε χρόνο, κανένα πρόβλημα, φτάνει να υποβάλουν πρώτα την αίτησή τους στην EBU. Λίγα έξοδα λιγότερα για τον Κύπριο πολίτη που πληρώνει το ΡΙΚ, αλλά, δυστυχώς για εμάς, άλλη μια φορά οι παρουσιαστές άνοιξαν το στόμα τους απλώς για να το ανοίξουν....

την Μαριάνθη σε ρόλο Αγγελικής Νικολούλη πέτυχα προχθές στο «δείξε μου το φίλο σου» και για πρώτη φορά γέλασα με σκηνή της συγκεκριμένης σειράς!
→ πολύ καλή η Έλενα Δημητρίου στην προσπάθειά της να βρει τον Ανάφεντο και συγκεκριμένα στη μίμηση των κινήσεων της Νικολούλη και ειδικά στη στιγμή που πήγε σε διαφημιστικό διάλειμμα με το μοναδικό τρόπο της γνωστής παρουσιάστριας!!

Πέφτει αυτήν την εβδομάδα η αυλαία για την αγαπημένη μου ξένη τηλεοπτική σειρά LOST . Ο 4ος κύκλος τελειώνει την Πέμπτη στην Αμερική με ένα διώρο φινάλε που έχει τον τίτλο «there is no place like home’, το οποίο απ’ ότι είπαν οι σεναριογράφοι θα έχει και τις ρομαντικές στιγμές του, αλλά και αρκετή δράση. Η Evangeline Lilly πάλι, είπε ότι και το φινάλε της 3ης σεζόν ήταν αρκετά καλό, αλλά το φετινό πραγματικά δείχνει το πρόσωπο της σειράς, ποιό είναι το lost, και της αρέσει που δεν μπορεί να ξέρει πώς θα εξελιχθεί η επόμενη σεζόν με βάση αυτά που γύρισαν για το φινάλε!!! Πάντως ακόμη η τελευταία σκηνή να διαρρεύσει, σε αντίθεση με πέρσι, αφού ΄φέτος έκαναν 3 διαφορετικά φινάλε για να επιλέξουν την τελευταία στιγμή ποιό θα προβάλουν.

Ποιός είπε ότι τα θέματα των '60 λεπτών' κρατάνε μόνο 60 λεπτά τα βράδια της Δευτέρας ; κάθε Τρίτη τα λεπτά γίνονται στο «Καλημέρα» 120, εκτός από τις μέρες που ο Χρύσανθος συζητάει μελλοντικά του προβλήματα στο στούντιο παρέα με ειδικούς. (όπως για παράδειγμα το πιο πάνω: η πρώτη σεξουαλική εμπειρία του παιδιού μου)

το παρασκήνιο των «γενιών της σιωπής»
με την πετυχημένη σειρά εποχής του ΡΙΚ «γενιές της σιωπής» ασχολήθηκε σε δύο εκπομπές η πολιτιστική εκπομπή του κρατικού ιδρύματος «παρασκήνιο» που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 6.20 από το ΡΙΚ2. Στο πρώτο αφιέρωμα η εκπομπή τρύπωσε στα παρασκήνια και κατέγραψε τις στιγμές των ηθοποιών, της σκηνοθετικής ομάδας και των άλλων συντελεστών των «γενιών» μπροστά και πίσω από τις κάμερες και μίλησε με κάποιους από τους ηθοποιούς για τους ρόλους που υποδύονται στη σειρά όπως με την Τσιερκέζενα και τον Τσιερκέζο καθώς και με τους ηθοποιούς που υποδύονται τον Σαββή και τον Αριστόδημο. Στο δεύτερο αφιέρωμα η παρουσιάστρια φιλοξένησε στο στούντιο την συγγραφέα του βιβλίου και της σειράς, Άνδρη Πολυδώρου και είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της, ενώ στο τέλος της εκπομπής πήραμε και μία γεύση από τον 2ο κύκλο που θα αρχίσει να προβάλλεται από τον Σεπτέμβρη. Στις σκηνές που μας έδειξαν είδαμε τον Στέλιο Καυκαρίδη στο ρόλο του Άρκου σε μεγάλη ηλικία, την Άλκηστη Παυλίδου, που παίρνει τη θέση της Άννας, ενώ την κόρη της Άννας, Αναστασία, θα υποδυθεί η Μαρία Μιχαήλ.
→ άξιζαν στη σειρά αυτά τα αφιερώματα από το ΡΙΚ και αξίζουν βέβαια και ακόμη περισσότερα διότι θέλουμε να δούμε και τους υπόλοιπους ηθοποιούς να μιλούν για τους ρόλους τους. Περνώντας στη 2η σεζόν, σίγουρα θα μας λείψει ο ρόλος της κοτσάκαρης της Αναστασούς και η εξαιρετική ερμηνεία του από την ηθοποιό Λένια Σορόκου, όπως και των υπολοίπων γυναικών, όπως της Αναστασίας, της Αννούς, της Ελενούς, της Μαρουλούς και φυσικά της Τσιερκέζενας. Και στη 2η σεζόν όμως υπάρχουν κάποιοι ρόλοι αρκετά δυνατοί και ας ελπίσουμε ότι οι ηθοποιοί που επιλέγησαν θα φανούν αντάξιοί τους, αν και θα μου άρεσε αν οι νέοι ρόλοι δίνονταν στους ηθοποιούς της 1η σεζόν. Πάντως στο ρόλο της Αναστασίας Β’ η Μαρία Ιωάννου πολύ θα μου άρεσε, αλλά δεν είμαι εγώ που κάνω το κάστινγκ. Τέλος στο ρόλο της Κασσάνδρας θα ήταν καλό να βλέπαμε μία νέα, άβγαλτη ηθοποιό. Οι υπεύθυνοι, αν μας διαβάζουν, ας το προσέξουν...

Η Λένια Σορόκου όμως, όπως μαθαίνουμε, μπορεί να εγκαταλείπει το θέατρο, αλλά του χρόνου θα την καμαρώνουμε στο «την πάτησα».

χείρα βοηθείας πράγματι!
Ακόμη μία ηθοποιός κατεβαίνει από Ελλάδα για να λάβει μέρος σε κυπριακή σειρά και να βοηθήσει τα νούμερα να ανέβουν!. Πρόκειται για τη Μαρία Καβογιάννη – η Κορίνα των «Εγκλημάτων» - που θα έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία νέα κυπριακή κωμική σειρά που προορίζεται για το SIGMA και έχει τον τίτλο ‘Χείρα Βοηθείας’. Άραγε η κρίση στην ελληνική αγορά συνεχίζεται ή όντως ο Κούλης Νικολάου έχει κάτι καλό και το εκτίμησε το Μαράκι;

«Γειά σου Δαρβίνε» μας έδειξε ο ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής
→ και πραγματικά δε θα μπορούσα να συμφωνήσω καλύτερα....

πολύ γέλιο χθες στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 Ελλάδος, ειδικά την ώρα των ερωτήσεων· Οι υποψήφιες καμώνονταν πως δεν άκουγαν τις ερωτήσεις των κριτών και κέρδιζαν χρόνο να σκεφτούν πώς θα απαντήσουν, όπως για παράδειγμα όταν ο Ψωμιάδης αναπάντεχα ρώτησε κάποια τι θα έκανε αν σε διαγωνισμό ομορφιάς συναντούσε υποψήφια που εκπροσωπούσε τη «Μακεδονία»....

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α