Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Η original, σταθερά, μετά από κάθε γέννα της, ζητάει από τους τηλεθεατές της να τη βοηθήσουν στην επιλογή του ονόματος του παιδιού της. Το αντίγραφο, βλ. κ.Ελένη: «πτου, πτου Μενεγάκη της Κύπρου», αναζητάει ονόματα για τα ψαράκια της (!) και ζητάει τη βοήθεια των τηλεθεατών, αφού το ενδεχόμενο να τους δώσει το όνομα ‘Χρύσανθος – Μέλανη’ το έχει αποκλείσει, όπως θα έκανε και η original άλλωστε. Δεν διαφωνούμε, διότι πώς θα αισθάνεται το καημένο το χρυσ-ανθ-όψαρο χωρίς τον τατά του σε λίγους μήνες;
Η νονά Μέλανη προνοεί και ζητάει τη βοήθεια του κοινού και αυτό ανταποκρίνεται: της προτείνουμε λοιπόν τα εξής:
-αν το ένα από τα ψαράκια σας δεν μπορεί να πατήσει νότα, πέιτε τα πολύ απλά: Πέγκυ (Ζήνα) και Ελένη (Τσαλιγοπούλου).
-αν τα ψαράκια σας είναι πολιτισμένα και το αρσενικό έχει και εξώγαμο, πείτε τα: Πασχάλη και Αλίκη
-αν τα ψαράκια σας δεν κάνουν χωριό, πείτε τα: γιο της Αννούς και Να Σου Σύρω Το Τασάκι, άντε Χριστίνα και Χριστιάνα
-τέλος, αν τα ψαράκια σας αντέχουν την φλυαρία και τον σαματά σας, ε, να μην τα πείτε: ‘Καλημέρα’ και ‘Μίλα μου’ ;;;

ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ.....
και μη μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε από πού βρήκαν τα ψαράκια και τη γυάλα
→ διότι φαίνεται πως δεν είναι μόνο τους ‘ηθοποιούς’ του «ζωή ποδήλατο» που δεν ήξεραν τί να τους κάνουν μετά το τέλος της σειράς – όπως την Γιώτα για παράδειγμα – και τους έδωσαν ρόλο πανελίστα, αλλά και τη γυάλα με τα ψαράκια της σειράς, που την έκαναν από χθες την ατραξιόν της εκπομπής !!

Χριστίνα Δημητρίου στο «καλύτερα μαζί»:
Ερώτηση προς το Δάκη: ‘ποιός ο σκοπός αυτού του CD; Είναι μία αφορμή να εισακουστούν αυτά τα τραγούδια στο εξωτερικό;'
→ Εμείς πάλι προτιμούμε να εισακουστούμε στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στο ΡΙΚ: Του χρόνου θα είναι «καλύτερα μαζί» με τις Χριστιάνες το πρωί!!!

Ο άνθρωπος –γιλέκο:























προσπάθησαν να κρατηθούν στα 45 λεπτά, αλλά λίγο τους ξέφυγε και το δελτίο ολοκληρώθηκε στα 50 λεπτά ακριβώς. Ο λόγος για το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega που μας άφησε καλή εντύπωση, αλλά ο δρόμος ακόμη για την Ιθάκη είναι μακρύς. Ας ευχηθούμε όμως ότι κάποτε θα φθάσουν!

Ο πατήρ Ανδρέας και η παρουσία του στο εορταστικό πασχαλινό «πού πάμε;» ήταν τελικά ο λόγος για τον οποίο η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να απογορεύσει στους ιερείς να εμφανίζονται στο τηλεοπτικό γυαλί χωρίς την άδειά της, όπως μάθαμε από τους ίδιους τους παρουσιαστές, οι οποίοι θεώρησαν υπερβολική την απόφαση της Εκκλησίας.
Δεν χαιρετίζω την απόφαση του Χρυσόστομου του Β’, αλλά ειδικά για το «πού πάμε;» όχι μόνο οι παπάδες είναι καλό να ενημερώνονται από την Αρχιεπισκοπή για το πού πάνε, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος αν δεν επιθυμεί το διασυρμό.

Αντίθετα οι δύο παρουσιαστές, όταν θέλουν, μπορούν και μάλιστα και πολύ καλά να δημιουργήσουν ευχάριστο κλίμα και να κάνουν ωραίες συζητήσεις, όπως για παράδειγμα με τις συνεντεύξεις που πήραν πρόσφατα από τις ηθοποιούς Καίτη Κωνσταντίνου και Μαρία Λεκάκη καθώς και από την Χριστιάνα Αριστοτέλους και τον Νίκο Μουτσινά, πριν όμως αυτοί εμφανιστούν στο πασχαλινό πρόγραμμα και σηκωθούν να φύγουν ενοχλημένοι....

Ωραίο το ρεπορταζάκι –όπως το αποκάλεσαν στο νεοσύστατο πάνελ- που είδαμε στο «καλημέρα» της Μέλανης για τη χώρα των Ιπποτών, τη Μάλτα!
Οι πληροφορίες που μάθαμε για το νησί ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες και εκτός από τη Μελανη-παίδεια συμφωνούσε σε αυτό άλλο τόσο και η Βικιπαίδεια !!! Σύμπτωση;

‘Φτάνει πια με την κριτική και τις κακίες, τώρα όταν ακούω Πέγκυ Ζήνα είναι σα να ακούω ηχορρύπανση’ είπε η Μέλανη στη γνωστή της εκπομπή.
δεν ξέρω αν την ακούει την ηχορρύπανση η Μέλανη, εγώ τόσο καιρό πίστευα ότι την προκαλεί!

Φτάνει με τις κακίες είπε και το δίδυμο Τηλεμάχου –Ξενοφώντος στη Μαίρη Χαρίτωνος στο «έτσι απλά».
→ ωραία συμφωνεί το δίδυμο με την παρουσιάστρια πιο πάνω. Άντε τώρα και μία εμφάνιση στην εκπομπή της.......

‘ο καλλιτέχνης δεν πρέπει να κάνει ότι συγκινείται, αλλά να βιώνει τη συγκίνηση’. Κάπως έτσι υποστήριξε ο Ανδρέας Τηλεμάχου τη γνωστή του ατάκα –ας μην την επαναλαμβάνουμε- , η οποία περιγράφει ποιός είναι ο πραγματικός καλλιτέχνης.
→ δηλαδή αν παίξεις Ανδρέα μου τον Ιησού Χριστό –λέμε τώρα-, την ώρα της Σταύρωσης, δε θα ήθελες απλώς να προσποιηθείς τα πάθη του Χριστού, αλλά να τα βιώσεις κιόλας; Να σε έχουν δηλαδή στα υπ' όψιν για την επόμενη τηλεοπτική μεταφορά του ‘ο Χριστός ξανασταυρώνεται’!!

και μία είδηση που διαβάσαμε στον τύπο το Σαββατοκυρίακο· δεν κατόρθωσε να μείνει 'αδιάφθορη' η ομάδα δράσης του Sigma ‘αδιάφθοροι’, αφού η αρχή ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο στο κανάλι για την προβολή ακατάλληλων σκηνών κατά τη διάρκεια παιδικής ζώνης -το πρόστιμο αφορά συγκεκριμένα σε επεισόδιο που μεταδόθηκε τον Αύγουστο του 2004 -, για τη μη κατάλληλη σήμανση που έφερε το πρόγραμμα καθώς και για την αμέλεια δήλωσης ότι η εκπομπή προβάλλεται σε επανάληψη. Σύμφωνα λοπόν με την Αρχή «ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ διενέργειας ληστείας και βίας που μεταδόθηκαν εντός οικογενειακής ζώνης, ήταν σκηνές επικίνδυνης συμπεριφοράς, ακατάλληλες για άτομα κάτω των 15 ετών και οι οποίες ήταν δυνατό να γίνουν αντικείμενο μίμησης από το κοινό. Δεδομένου μάλιστα ότι προβλήθηκαν σε χρόνο παιδικής τηλεθέασης, ήταν ικανές να γίνουν αντικείμενο μίμησης από τους ανήλικους τηλεθεατές και να επιφέρουν βλάβη».
→ Ας πρόσεχαν....

απολαυστικό το Ελενάκι σήμερα όταν διάβασε ένα e-mail που της έστειλαν στα κυπριακά. Μια χαρά τα πήγε στην ανάγνωση της κυπριακής διαλέκτου, αλλά Ελενάκι και Κατερινούλα δεν είναι 'τζάι' είναι τζαί= και. Λάθος μας τελικά που το 'τζαι' το γράφουμε 'τζαι' διότι είδατε πώς κάποιος που δεν είναι φυσικός ομιλητής της διαλέκτου διάβασε τη λέξη;

Ούτε συνεννοημένοι να ήταν -δείτε τί έπαιζαν τρία κανάλια την ίδια ώρα-: Το Plus tv ως τρίτο κρατικό κανάλι ενισχύει το ΡΙΚ1














Και ο............... στυλοβάτης του πολιτισμού: την Πέμ
πτη, μαζί με τους άλλους, και τη Δευτέρα........

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α